un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cosmote și Romtelecom fac un pas înainte spre marele rebranding

30 May 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

15 comentarii

Romtelecom și Cosmote au trimis astăzi un comunicat de presă privind viitorul rebranding sub umbrela Deutsche Telekom și a brandurilor “T”.

Comunicatul nu spune noile denumiri, ci doar că vor fi branduri “T-“, reunite sub numele “Telekom”. Neoficial se zvonește despre T-Mobile va fi noul nume al Cosmote România (ceea ce este logic și probabil 99% adevărat) și T-Home noul nume al Romtelecom. Update: am vorbit cu un oficial Cosmote care mi-a atras atenția că într-un interviu mai vechi compania a precizat că nu se vor numi T-Mobile sau T-Home, ci altfel, noile nume urmând a fi anunțate ulterior.

Alte denumiri găsite de mine pe la OSIM ca fiind înregistrate în România de Deutsche Telekom sunt T-Systems, T-Com, T-Online, dar acestea pot fi doar denumirile unor pachete sau servicii folosite în alte țări și înregistrate la noi. Este posibil și ca bazele de date de pe Internet să nu fi fost actualizate cu viitoarele denumiri comerciale.

Zilele trecute am văzut că pe Twitter au apărut două conturi noi, @telekomro și @ro_telekom, probabil înregistrate de departamentul lor de comunicare. Nu se știe care va fi cel oficial, bănuiesc că au luat mai multe nume pentru a-și proteja brandul; de pe nici un cont nu s-a postat până acum vreun tweet.

Rebrandingul se va întâmpla cândva la toamnă și va include schimbarea tuturor siglelor, trecerea la coloristica magenta, reamanajarea magazinelor și tot așa. Cred că aveți deja experiența anterioară de la Connex – Vodafone și Dialog – Orange.

Se precizează însă în comunicat că denumirile Germanos Telecom România, Sunlight România Filiala București, NextGen şi Telemobil nu vor fi schimbate cu această ocazie. Se mai spune și că rebrandingul nu va afecta negativ clienții, ci din contră, poate vor apărea noi opțiuni și abonamente.

    15 comentarii

  1. well, that’s stupid :))

    numa rebrandinguri de succes anul asta.

      (Citează)

  2. Sit illi terra levis!

      (Citează)

  3. Cand s-au dat licentele anul trecut parca se tot batea toba ca va fi o compania noua, cu nume 2K Telecom ( http://www.mediafax.ro/economic/orange-vodafone-cosmote-rcs-rds-si-2k-telecom-ofertanti-pentru-licentele-de-telefonie-mobila-9947068 )

      (Citează)

  4. Ar cam fi cazul sa fuga de vechile denumiri. Lumea stie de Romtelecom ca e firma de la care cu greu puteai sa te dezabonezi adica alea de la ghiseu ziceau da ok va intrerupem abonamentul si luna urmatoare venea factura ca si cum nimic nu s ar fi intamplat.

      (Citează)

  5. T-Romania Telekom ? :)

      (Citează)

  6. croatii au -> T-Hrvatski Telekom
    munte negrenii au -> T-Crnogorski Telekom

    Deci probabil daca nu e T-Mobile asa cum a spus acel manager, vom avea asa cum am zis mai sus. Speculez.

      (Citează)

  7. Avand in vedere istoria Romtelecom as putea vedea cateva brandur de succes:
    T-ampiti Telekom
    T-epari Telekom
    T-utiGuraMatiiDeClient Telekom

      (Citează)

    • @Boris: s-au schimbat multe, compania nu mai este condusă de statul român, CEO-ul numit de Deutsche Telekom este un neamț (Nikolai Beckers), iar o mare parte din echipa de top management este formată din străini. Așa că în timp se vor rezolva multe probleme din trecut. https://www.cosmote.ro/about/cosmote_romania/echipa_manageriala/

      După fuziunea finală a Romtelecom și Cosmote cred că vor forma cea mai mare companie de comunicații din România.

        (Citează)

  8. 2ktelecom=psd=ghita=asesoft=siveco si asa mai departe. Nicio legatura cu Cosmote. :)

      (Citează)

  9. Cat de repede ne uitam trecutul, si cat de repede uitam cum Romtelecom, prin acel monopaol avut dupa 2000 a tinut piata de internet pe loc, de-a fost nevoie sa apara retelele de cartier. Vremuri in care plateai un abonament doar pentru a putea avea un telefon fix in locuinta, iar cand ridicai sa suni incepeai sa faci cost suplimentar peste abonament. Vremuri in care taxau dial-up-ul chiar si dupa orele 23, de parca ar fi fost minute de aur. Ca acum sa vina sa ne explice ca le pasa de client. Mars ma d-aici!

      (Citează)

  10. nwradu, as fi vrut sa iti raspund, dar a scris coke tot ce era de zis.

      (Citează)

  11. Daca rezolva ceva si cu semnalul de toata jena ce il au, ar fi perfect.

    In Bucuresti e jale daca mergi cu metroul (lipsa semnal intre statii), daca treci prin pasaje, daca esti intr-o cladire mai mare cu mult fier in ea.
    Degeaba se lauda ca au 4g, cand sunt destule zone unde semnalul este Edge.

      (Citează)

  12. Eu am renuntat la Cosmote pentru ca nu aveau semnal….sper ca daca vor veni cei de la T-mobile sa aiba semnal mai bun…iar celelalte firme concurente sa mai scada din preturi…

      (Citează)

  13. @nwradu
    cc: Boris, coke

    Din pacate mentalitatea din teren si modul de lucru al personalului au ramas aceleasi: sictir maxim la adresa clientilor

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus