un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ultimul episod din How I Met Your Mother m-a dezamăgit groaznic

3 Apr 2014  ·

GÂNDURI  ·

10 comentarii

Ce sfârșit oribil a avut serialul How I Met Your Mother! După 9 sezoane ce nu m-au dezamăgit niciodată, ultimul episod a schimbat totul.

Spoilere mai jos, da? Nu continuați dacă nu l-ați văzut!

Ce am apreciat mereu la acest serial a fost universul său diferit în care te introduce. Era lumea în care Barney întotdeauna avea succes la femei cu cele mai amuzante și neverosimile metode de agățat. Timp de 9 sezoane am urmărit transformarea sa într-un om ce vrea o relație stabilă și încercarea lui Ted de a-și găsi o nevastă. Ni s-au dat mici indicii despre cum va fi aceasta și cum o va cunoaște. Un întreg sezon a fost dedicat nunții lui Barney cu Robin.

Și apoi a venit ultimul episod și a dat totul peste cap. S-a dus tonul optimist, s-a dus atmosfera de poveste ireală. Ne-a arătat că prietenii cei mai buni se despart în viață deoarece cariera și obiceiurile îi duc în direcții diferite. Ne-a arătat că poți petrece 9 ani căutându-ți partenera perfectă – doar ca apoi să o pierzi la fel de repede. Că poți petrece 20 de ani lângă femeia perfectă pentru tine și abia apoi să realizezi asta. Că relațiile sunt efemere, viața ia întorsături nefericite, că planurile construite în ani de zile se pot rupe imediat.

Nu-i mesajul pe care-l voiam de la How I Met Your Mother. Este, totuși, un serial de comedie, unul dintre cele mai bune pe care le-am văzut vreodată și pe care îl recomand tuturor. Dar ultimul episod nu s-a potrivit deloc cu ceea ce eram obișnuiți.

Citez două comentarii de pe Facebook, bine zise:

  • Mai degrabă how I settled for your mother until Robin was free
  • De aia se chema serialul “cum am cunoscut-o pe mă-ta” nu “cum am cunoscut-o pe nevastă-mea”

    10 comentarii

  1. Daca m-am oprit pe la episodul 6 din ultimul sezon pot sari direct la ultimul? sau are o oarecare legatura ultimul cu celelalte din serie?

      (Citează)

  2. Pe mine incepuse sa ma plictiseasca groaznic prin sezonul 7 si nu am vazut nimic din sezonul 8 si 9, pana la ultimul episod. Pot sa spun ca nu regret ca am sarit 2 sezoane si nu sunt deloc curios ce s-a intamplat in ele. Nici nu sunt foarte surprins de felul dezamagitor in care s-a terminat, pentru ca nu mai avea nimic care sa ma faca nerabdator sa aflu ce urma sa se intample. Parerea mea e ca a fost un serial care s-a lungit prea mult

      (Citează)

  3. Mda, si eu am fost dezamagit.
    Trebuia sa se numeasca “How I met your stepmother”

      (Citează)

  4. Silviu: Nu au legatura cu celelalte..cred ca poti sari

      (Citează)

  5. Fix aceeasi dezamagire o am si eu….s-a terminat mult prea prosteste.

    @Claudiu, nu e de la lungit prea mult, scena finala e filmata inca din sezonul 1(cea cu copii)…deci planuisera acest final de mult timp.

      (Citează)

  6. @Radu and everybody : Va recomand Shameless daca inca nu ati auzit de el, este altceva in domeniu! 5 stele din partea mea!

      (Citează)

  7. Cum bre oribil, ultimul episod a fost mai bun decat ultimele 4 sezoane la un loc. serialul asta trebuia sa se termine acum mult timp.

      (Citează)

  8. Finalul a fost oribil pentru ca a fost filmat inainte de primul episod.

      (Citează)

  9. tot sezonul 9 a fost oribil. in friends, o nunta care a avut loc in anglia a tinut 2 episoade si a fost geniala. bine, nici nu se compara friends cu himym. :)

      (Citează)

  10. Am asteptat sa vad si eu, si apoi sa citesc ce ai scris. Vad deja ca sint in inferioritate , singurul care a fost multumit de el… Oi fi eu mai romantic de felul meu de am apreciat totul la serialul asta, chiar daca nu m-a facut mereu sa rid in hohote. Comedia in general e prea facila, HIMYM a completat foarte elegant comedia cu povestile de viata.
    Radu, ai avut cu putine episoade inainte unul in care ne-a introdus un pic din pesimismul de care spui tu: murise prietenul lui tracy. A fost prima doza de fatalitate. Mi-a placut ideea ca gata, am crescut, nu mai sintem la 20 de ani, ne ia cu tremurici ca timpul trece, ca se intimpla big things, macar atunci sa ne vedem. Ar fi fost prea facil sa faca un sezon cu glume cu Tracy in echipa, si nu ar fi avut nimic special. Asa, au pastrat o poveste, un mister. Poate au fost prea multe la un loc: divort, bebe, bebe, bebe, casatorie, boala, moarte, cu siguranta nu a fost comedia dorita de multi, dar intotdeauna finalurile de sezon sint dificil de realizat pentru a multumi pe toata lumea.
    Hai ca e noapte si bat cimpii si nu mai explic coerent…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus