un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

TNT mi-a adus sucul preferat tocmai din Spania

10 Apr 2014  ·

GÂNDURI  ·

32 comentarii

Mega-surpriză zilele trecute. Sună un curier TNT la ușă, îmi înmânează un colet mare cât toate zilele și cel puțin la fel de greu (noroc că merg la sală) și un politicos “semnați aici”. Semnez ca primarul.

Mă uit apoi la colet – scria pe el că este transport special și “do not refrigerate”. “Sper că nu primesc vreun hamster”, mă gândesc. Deschid cutia și înăuntru găsesc multe pachete răcite, un material special pe care scria pharma-cool, care are rolul de a ține interiorul cutiei cam la 5-10 grade. “Să vezi că-i vreun organ! Sau vaccinuri!”, m-am gândit, verificând încă o dată că pe cutie scrie numele meu. Scria numele meu.

Desfac de tot ambalajele interioare; recunosc, le-am desfăcut dintr-o parte, ferindu-mă să nu sară ceva. Înăuntru găsesc două bax-uri de Nestea de maracuya și mangostan, din acela de care am băut în februarie în Spania și am zis că-i foarte bun, păcat că nu se găsește și la noi. TNT mi-a adus special din Spania aceste cutii (și reci exact cum trebuie!), mulțumesc frumos, a fost o surpriză minunată!

M-am gândit apoi cum o fi sunat comanda lor către cei din Spania. “Luați și voi două baxuri de Nestea și trimiteți-le spre București!”. Mai ales că, după cum am aflat ulterior, acest Nestea de maracuya (adică fructul pasiunii) și mangostan (da, e un fruct) este o ediție limitată chiar și în Spania, nu se găsește chiar peste tot. Bănuiesc că asta demonstrează și mai bine faptul că TNT livrează orice, oriunde în lume.

I-am dat jumătate lui Bunescu, pe care l-am ginit cu alte ocazii că-i pasionat de sucuri ce se găsesc mai rar pe la noi. Să-i fie glicemia scăzută! Aș vrea să le pot împărți cu mai mulți dintre voi, dar este peste puterile practice.

Puteți afla mai multe despre TNT și serviciile lor de curierat intern și internațional pe site-ul oficial, pe Facebook TNT Express România și fac chiar și livrări cu drone. Cât despre campanii real-time marketing, aceasta trebuie să fie cea mai amplă făcută până acum în România!

    32 comentarii

  1. Acum câțiva ani, doar prin TNT am reușit să trimit sticle de vin înainte de un Crăciun, drept recompensă pentru niște parteneri. Oricine altcineva din RO refuza să transporte așa ceva … deci se poate.

    Anul trecut, parcă, am vrut să încep colaborarea cu TNT-ul ca simplă persoană fizică. M-am lovit că trebuie contract semnat anterior, deci e cu multe planificări … și deci am înțeles care-i target-ul lor.

      (Citează)

  2. Acum 10 zile i-am intrebat pe cei de la TNT daca pot aduce un pachet de 0.5kg in Olanda in Bucuresti. Cotatia a fost de 205 RON + tva.

    Intreaba-i de curiozitate cat ar costa sa iti livreze sucurile alea din Spania daca nu ai fi blogger :)

      (Citează)

    • @mihai: păi numai sucurile au costat vreo 16 euro, nu? :P Transportul refrigerat cred că este și mai scump, dar a fost un detaliu foarte plăcut.

        (Citează)

  3. E preferatul meu! Sper să ajung și vara asta în Spania și să îl găsesc. Lucky you, enjoy!

      (Citează)

  4. Piscotul a capatat forme din ce in ce mai variate. Oricum frumos din partea lor.

      (Citează)

  5. Exact, cea mai tare campanie de marketing. :)

      (Citează)

  6. #livrarespeciala hehe

      (Citează)

  7. @mihai

    Ala e pretul. Ai primit chiar o oferta buna. Sub 2 kile nu fac diferenta

      (Citează)

  8. Ce ma enerveaza e ca, simultan cu campania pe bloguri, au marit preturile clientilor (cu contract) cu ceva comisioane suplimentare la livrarea in tara in locuri unde nu au centru.

    Oricum inainte preturile lor erau mai mari decat a celorlalti pentru localitati normale, insa faptul ca nu cereau taxa pe km in afara localitatii pana, m-a facut sa ii aleg. Per total ieseam OK. Acum au cam iesit din piata. M-as indrepta spre altii.

    Sugestii? Unii care sa permite printarea AWB-urilor descarcate online si sa nu faca precum mai sus…

      (Citează)

  9. @nashu_mare

    Toti au inceput sa fie cu bagare de seama la clientii care vor livrare in afara retelei. Intr-o perioada foloseam GLS – nu aveau km suplimentari nicaieri, dar m-au sunat si mi-au spus clar in fata ca daca nu am cel putin 60% in zonele “normale” nu mai continuam colaborarea.

    Am lucrat cu Nemo, ultimii zevzeci, cu Bookurier, firma de depozit si customer client groaznic, si acum sunt cu Urgent – au unii curieri cu IQ mai redus, dar sistemul de livrari e bine pus la punct pe online.

    @ Radu

    Decat sa faca tot felul de campanii pe bloage, nu zic ca nu e un gest dragut, dar mai bine ar fi mai cu bagare de seama la livrarile externe. De 4-5 ori in ultimul an am platit livrare express si am primit o parte din colete express, restul pe rutier in 4-5 zile. Fuuuun!

      (Citează)

  10. Pai zice ca e ne-refrigerat.

    @Eugen: Deci nici o alternativa OK, ha? :D Vad ce e cu Urgent.

      (Citează)

    • @nashu_mare: zice să nu-l refrigerezi suplimentar, dar înăuntru avea pachete reci, sucul era la 5 grade.
      Baftă cu Urgent, azi mi-a venit un plic prin el, curierul s-a dus la alt etaj, n-a găsit pe nimeni acolo, am primit apoi SMS că am fost căutat la adresa de livrare și nu eram prezent.

        (Citează)

  11. Ok, promit sa nu iti livrez tie nimic. Sau altora care stau la bloc.

      (Citează)

  12. Oricum, data viitoare cand ne intalnim, zic sa ti dau niste lectii de fizica.

      (Citează)

  13. traiasca, tot ce e moca !
    felicitari 230v !
    “noua forma a piscotului” ……e mortala !

      (Citează)

  14. Din 10 articole macar 5 sunt advertoriale care nu-s semnalate ca atare. Livrezi pentru companii, nicidecum pentru cititori.

      (Citează)

    • @coke: dacă m-ar plăti cineva pentru 5 din 10 articole, aș fi acum în Mauritius!
      Dar în principiu da, e greu să scrii articole care nu menționează companii. Și când zic că la metrou nu se mai intră cu card activ fac reclamă la Metrorex sau la RATB. Din păcate, n-ai cum să le eviți, toate discuțiile din viață sunt, în esență, reclame pozitive sau negative.

        (Citează)

  15. Haters. Haters everywhere.

      (Citează)

  16. @coke

    Si, când zice de femei, de fapt isi asunde latura care zice de barbati.

      (Citează)

  17. https://www.nwradu.ro/2014/04/tnt-mi-a-adus-sucul-preferat-tocmai-din-spania/
    https://www.nwradu.ro/2014/04/cadou-imprimanta-selphy-la-fiecare-dslr-canon-achizitionat/
    https://www.nwradu.ro/2014/04/mitsis-alila-exclusive-resort-spa-un-hotel-bun-pentru-concediu-in-rodos-grecia/
    https://www.nwradu.ro/2014/04/concurs-urmareste-formula-1-si-toate-competitiile-de-pe-dolce-sport-tv-gratuit-online/
    https://www.nwradu.ro/2014/04/parrot-prezinta-in-romania-castile-zik-si-multe-alte-gadgeturi-si-accesorii-interesante/
    https://www.nwradu.ro/2014/04/cum-ai-explica-4g-ul-unui-copil/

    Astea sunt doar din ultimele 2-3 zile. Pur si simplu mi se pare exagerat. E mult prea mult. Dar nah, ce stiu eu, eu sunt un hater, asa cum spunea bunescu. Dar ma gandesc ca datorita mie si celorlalti cititori companiile te baga-n seama si te cauta. Fara cei care te citesc nu prea ai exista. Tocmai de asta, din respect pentru ei, ar trebui sa reduci numarul advertorialelor, sau pur si simplu sa le diluezi intre multe alte articole pe care le-ai scrie pentru cititori, nu pentru companii.

      (Citează)

    • @coke: doar Orange a fost o campanie plătită.

      TNT a făcut un efort mare pentru mine, mi se pare normal să-i menționez.
      Imprimanta Selphy este o ofertă interesantă, în general le semnalez.
      La Mitsis Alila am plătit 1786 euro. Cred că am tot dreptul să scriu cum a fost.
      La Parrot am fost invitat la prezentare, ca la sute altele. Tot ca la sute altele, am spus ce-au prezentat acolo, că m-am dus pentru material pe blog.

      Pentru cititori scriu noutățile, inclusiv de la lansări, sau Review-urile, care și acelea ai putea spune ca sunt reclame.

      Am mai zis cuiva, în luna martie 3,44% din articolele mele au fost advertoriale. E mult, e puțin? Să scriu doar despre pisici și să pun doar fotografii din parc și clipuri funny de pe YouTube? Ai intrat pe site-ul greșit atunci.

      Concentrează-te pe ce afli util din articolele respective, nu pe motivul pentru care ma duc sau nu la conferințe sau pentru care scriu sau nu despre hotelurile în care am stat.

        (Citează)

    • @coke: am uitat să zic, dar la concursul Dolce eu i-am contactat pe cei de acolo pentru a organiza concursul, nu ei pe mine. Eu încă plătesc 1,5 euro/cursă, în timp ce unii cititori norocoși le vor vedea gratuit. Advertorial curat.

        (Citează)

  18. @coke: și ce vrei să scrie omul ? cu cine mai e vedeta X ? cum e vremea ? scrie despre lucrurile de care s-a apucat să scrie de la început: tehnologie (și deci implicit, nume de companii), despre vacanțe (și implicit nume de agenții, de hoteluri etc) și despre mîncare (deci iarăși restaurante, produse comerciale,…). Sincer nu prea văd cum poți scrie despre astea 3 fară a face implicit reclamă.

    Din punctul meu de vedere omu’ e consecvent, și e bine că și-a schimbat și titlul blogului la recomandarea MEA :-)

    @nwradu: mi-a plăcut faza cu organu’… fă niste rerviewuri cu clinici care fac transplanturi de rincihi, plămîni etc, poate primești și tu unul refrigerat prin TNT :-)

      (Citează)

    • @alias: mie nu-mi vine să cred că cineva poate spune că am dat aproape 2000 de euro pe un concediu ca de fapt să fac reclamă acelui hotel.

        (Citează)

  19. Ce vor cititoriii sa semnaleze aici e ca a devenit extrem de plictisitor blogul tau. Platite sau neplatite tot plctisitor e.

      (Citează)

  20. …. si mai ales campaniile astea sunt mega gretoase. Remember Belvita ;)

      (Citează)

  21. @Radu, sa fim seriosi, TNT ti-a trimis acele sucuri fix cu scopul de-a aparea pe blog, nu pentru ca le esti tu simpatic sau pentru ca ai o colaborare veche cu ei. Ma indoiesc ca fac acelasi lucru pentru parteneri vechi care le-au bagat mii de euro in buzunar. Ceea ce-au facut cu tine se numeste o campanie de promovare, campanie la care ai achiesat, asa cum achiesezi cam la toate. Tocmai de asta si primesti diverse cosuri, diverse chestii pe acasa, pentru ca pe urma scrii despre ele. Dar nu asta e problema. E firesc sa primesti, e firesc sa scrii. Problema e ca asta e cam tot ce faci in ultima perioada. Nu ti-e spus cu nicio urma de tendentiozitate sau rautate, Ti-o spun in calitate de cititor care se bucura la review-uri, se bucura la stiri din IT, si se bucura la articole care-mi sunt utile. Iar articolele insirate mai sunt nu-mi sunt deloc utile, le sunt utile doar companiilor, doar baietilor de la PR care iti trimit chestii si care se pot lauda ca tu ai livrat. Pana la urma, ca sa sintetizez esenta mesajului meu am sa-ti spun ca in ceea ce priveste calitatea materialelor produse, ei bine, ele au scazut simtitor, si usor-usor, incepi sa-ti transformi blogul intr-un blog axat mai mult pe comunicate de presa si chestii pe care le primesti de la companii. Ceea ce pana la urma e-n regula, daca as vrei. Poate vrei sa fii citit doar de companii.

      (Citează)

    • @coke: da, dar odată ce le primesc, mă simt obligat să scriu. Că na, sună curierul la ușă, “asta e pentru tine”.
      Cred, totuși, că poți găsi suficiente articole interesante aici și trebuie să te concentrezi pe ce afli din ele – oferte, informații, noutăți despre diverse. Acesta este unul personal, fără nimic relativ util pentru cititori decât că TNT este cool, dar din când în când sunt și astfel de articole.

      Similar n-ai aflat nimic pentru tine din articolul în care spun că merg la sală, dar totuși eu vreau să am un blog personal, nu un site de știri.

      Titlul, imaginea descriptivă și paragraful de început îți dau suficiente indicații despre ce este un articol ca să nu intri în el dacă nu te interesează subiectul. Alegi exact ce vrei să citești.

        (Citează)

  22. @Radu, deci daca-ti aflu adresa si-ti trimit un colet frumos ambalaj, c-un mare piscot vopsit in auriu, o sa scrii despre mine si despre piscot?

      (Citează)

    • @coke: dacă-i ceva util de informat cititorii, da. De exemplu odată am primit un meniu KFC doar pentru că ei lansau o nouă ofertă pe piață. Este ceva uzual totuși, are și un nume în cărțile de marketing, n-am descoperit noi acum roata.

        (Citează)

  23. Sunteti dusi … Habar nu aveti cine sunt cei de la TNT . Au muncitorii niste sclavi care muncesc 12 ore pe zi dar tu esti multumit nu? Doar esti un client … Restul nu te intereseaza ! Bravo

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus