un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Imaginile zilei

22 Apr 2014  ·

GÂNDURI  ·

15 comentarii

Cele două imagini de mai jos au făcut turul Facebook-ului astăzi. Îi vedeți pe Ponta și pe Dragnea trași de către angajații ISU pe ape, așezați ca faraonii într-un car alegoric de urgență, inspectând inundațiile din Teleorman.
ponta_apa_1

Acum, la o primă vedere, aș spune că imaginea are o justificare. Politicienii sunt oameni îmbrăcați la costum, inspecțiile acestea se fac din obligație, n-au la dispoziție uniformele de protecție ale celor de la ISU și până la urmă nici nu sunt angajați ca să se bage până la genunchi în baltă și să riște să cadă pe acolo.

Deși ridicolă, ar putea fi o justificare. Ar putea fi.

Apoi vezi a doua imagine, cea de mai jos. Apa aia are 20 de centimetri! Este la jumătate cât genunchiul.
ponta_apa

Și noi râdeam iarăși și ne crucim de aspectul ridicol al întregii faze, dar nu asta e problema lor. Greșeala adevărată de imagine este să te prezinți așa în fața sătenilor inundați, a celor pe care-i inspectezi.

Adică oamenii respectivi au apă în casă, merg prin ea salvând una-alta, cotrobăind după obiecte și găini plutitoare, și vine Ponta inspectând din barcă, deși apa are 20 de centimetri și el este încălțat cu cizme de cauciuc?

Vă dați seama ce impresie își fac oamenii respectivi? Cei care stau toată ziua în apă și acum se gândesc “ce dracu e și cu ăștia, nici 5 minute nu pot călca în apa asta de-o palmă?”.

Ca să fiu corect, este și o imagine unde apa pare mai adâncă. Probabil sunt zone unde o mica depresiune a solului o face de netrecut pe picioare.
ponta_apa_2

Rămân totuși la părerea că atunci când te duci să inspectezi niște oameni loviți de probleme nu te porți de parcă ar fi ciumați, iar tu de porțelan. Nu inspectezi dezastrul cu gesturi de regină, ci le arăți că ești alături de ei trăind și tu, măcar pentru 10 secunde, exact ca ei. Sau, cum am zis de când am văzut prima imagine, a vrut să se simtă precum Băsescu, la comanda “vaporului”; unul mai micuț.

Update: uitați la ce scene amuzante sunt martori localnicii aceia! Vă dați seama că ei sunt inundați și-i văd pe ăștia trecând ca trenulețul, filmându-se dintr-o barcă în alta, deși apa are 30 de cm?
ponta_apa_3

Update: chiar i-a zis “fă Doina”. Am murit de răs. Clip de la ProTV, cât o mai sta și el pe net.

sursă foto: contul oficial, diverse share-uri de pe FB, imposibil de găsit ceva clar.

    15 comentarii

  1. Da-le sinistratilor apa, zahar, faina si carne si vor veni sa ajute la trasul barcii. Adu-le aminte in campanie ca i-ai ajutat si te vor si vota. Ceea ce spui tu este corect pentru orice alta tara din vest dar nu si pentru noi.

      (Citează)

  2. Poza asta este pur si simplu karma being a bitch for Ponta. Acum 2-3 saptamani radea de Basescu cand s-a asezat in acel jilţ, in Parlament. Who’s laughing now, bitch?

      (Citează)

  3. Pozele nu redau si dialogul pe care l-am auzit la stiri:

    Ponta catre baba blonda: “Si, Doina, iti place la inundatii?”
    Baba blonda: “Nu prea”

    [sau ceva similar]

      (Citează)

  4. Pacaliciul natiunii seamana din ce in ce mai mult cu Kim Jong-Un. Nu s-a dus acolo sa rezolve nimic, oricum nu e treaba prim-ministrului unei tari sa rezolve probleme de genul asta. Omul s-a dus sa il filmeze televiziunile si sa apara la televizor. Mai mult, cat mai mult. Pana cand cineva va infiinta PontaTV.

      (Citează)

  5. Ei, s-a gasit costum de pilot pentru zborul cu F16-le, se gasea si un costum de ISU. Numa’ sa se fi vrut.

      (Citează)

  6. Mie mi se pare că propaganda lui Ponta se apropie foarte mult de modelul Putin. Mâine-poimâine îl vedem luîndu-se la trânta cu un urs.

      (Citează)

  7. Trecand peste ridicolul extrem al “vizitei de lucru” cu carele de televiziune insotitoare, ramane intrebarea: cum se face ca in doi ani de guvernare PSD nu s-au gasit 15.000.000 lei pentru digurile alea si acum da? Cu termene de finalizare August 2014, dupa parerea mea, destul de realist pentru constructii care includ proiectare si avizare.

      (Citează)

  8. A se citi nerealist in comentariul de mai sus.
    Totul plecand de la presupunerea ca sumele mentionate se vor aloca efectiv si nu sunt doar cifre care dau bine pe sticla si pe FB. Desi, a anunta o suma inaintea proiectarii si definirii cantitatilor de lucrari face parte tot din spiritul politico-organizatoric romanesc – facem lucrari de cat avem bani, daca nu ne ajung le abandonam, eventual neconservate. :)

      (Citează)

  9. Bodolay Botond

    23/04/2014 la 7:34 AM

    Imaginile sunt de un penibil cumplit. Dar ce spun eu imagini? Toată situația e de Stan și Bran.
    Apă până la genunchi iar copylotul în cizme de cauciuc noi nouțe, nemurdărite, hainele alea impecabile (Paul and Shark?), într-o barcă de parcă erau pe Amazon…și până aici am râs.
    Bun.
    Apoi mă enervez: aceleași dume, texte că dă Statul bani sinistraților, că se alocă bani din fondul de rezerve, că pomeni, zahăr, ulei…iar eu, prostul, plătesc anual asigurare pe apartament/casă, și nu doar ăla obligatoriu! Deși la mine la etajul patru trebuie să plouă un pic mai mult până să mă inunde.
    Iar pe restul îi doare la patine de asigurări. Și asta nu-mi convine.
    Iar aia cu “ce-i fă, îți place la inundații?” ține deja de suburban.
    La noi în nord nu se folosește cuvântul “fă”, sunând foarte colocvial pentru urechile noastre. Echivalentul (aproximativ) la noi ar fi “proasto”…deci Ponta e o rușine mare.

      (Citează)

  10. @nashu_mare

    Citatul corect e “Ce faci, fa, Doina, ai chef de inundatii?”

    Lasand la o parte adresarea catre o doamna, oricine ar fi ea, grav mi se pare verbul “ai chef”. E clar ca pentru ei si plimbarea asta la misto cu barcuta e o corvoada.

      (Citează)

  11. @Cipper

    Da, ai dreptate, eu citam din amintirile la cald. De abia mai pe seara au aparut pe tot netul citatele.

    De fapt, cu intrebarea asta, Ponta reuseste sa si-o bata si de subalterna aia a lui (care totusi este un ministru) si de sinistrati dar si de toti romanii, chestie care e totusi destul de dificila.

      (Citează)

    • Și parcă văd că tot iese președinte. Când dai cadou ulei și făină poți să le zici și “fă” oamenilor, ei te votează.

      Mi s-a părut emblematică o imagine de o secundă de la Digi24, cu o găleată mare, roșie, inscripționată PSD, plutind pe apele de la inundație. Măcar le-a dat și găleți cândva.

        (Citează)

  12. … empatizezi putin cu prostul si dupa iar te voteaza, oameni de doi lei… le cade casa, dar sunt impresionati ca au vorbit cu Victor Ponta, acest mascarici ridicat la rang de premier. PS: Toate astea pe langa limbajul de doi lei … vai de capul acestei tari, merita sa plecam din ea, sa-i lasam pe prosti sa traiasca alaturi de idioti… si sa se fure intre ei.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus