un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Două țepe amuzante

28 Apr 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

58 comentarii

Văd pe Facebook reclamă agresivă la două produse ce nu pot fi caracterizate decât țeapă mare de tot.

Primul este Fuel Shark Saver, un dispozitiv revoluÈ›ionar care-È›i scade enorm consumul maÈ™inii tale. Cât de “enorm”? Pfoai de mine, practic revoluÈ›ionează industria auto!

Conform mărturiilor de pe site-ul lor de shopping, cuiva i-a scăzut consumul de la 5 litri la 3,2 litri la sută. Altul, cu o duba Mercedes, consumă mai puțin de 2 litri/100 km. Radu C, proprietar de Renault Megane 1.5 dCi, consumă acum 2.2 la sută față de 5,6 la sută cât lua mașina anterior. Poți economisi chiar și 70% din ce consumai anterior!

Incredibil, nu? Mai mult, pe lângă scăderea consumului, dispozitivul minune reduce emisiile poluante ale mașinii, crește puterea ei, echilibrează sistemul electric și mărește durata de viață a autonomiei.

De curiozitate am vrut să văd sub ce formă s-ar prezenta acest produs minune. Este vreun filtru inventat de un savant ucis apoi miÈ™eleÈ™te de companiile “big oil”? Un ulei special, un aditiv pentru combustibil? Nu! Este o chestie care se înfige în bricheta maÈ™inii È™i atât, unde chipurile echilibrează sistemul electric al maÈ™inii È™i reduce consumul. Costă doar 174 de lei!

fuel_shark

Mă gândesc că trebuie să fii prost rău ca să crezi că o debalansare a sistemului electric al mașinii crește consumul cu 3 litri / 100 km. Îți trebuie mult tupeu ca să pretinzi asta atunci când vinzi un produs. Nici nu știu ce-ar putea face așa ceva în sistemul electric al unei mașini.

Ca să fie toată schema completă, site-ul românesc are È™i echivalent în alte limbi, cu aceleaÈ™i imagini, dar acum pe Radu C. îl cheamă altfel, cu nume bulgăresc. ÃŽnsă tot Megane dCi are… Iar Termenii È™i CondiÈ›iile spun, contrar tuturor legilor în vigoare, că după ce ai comandat produsul nu-l poÈ›i returna decât dacă È›i-a venit defect È™i dacă îl returnezi nedesfăcut, sigilat în pachetul original, ceea ce se cam bate în cap cu ideea de “defect”.

Update: un cititor mi-a arătat site-ul TotalCarMagazine.com, unde au demontat acest dispozitiv. Conține un condensator, două rezistențe, un LED și o siguranță, componente care costă vreo 3 euro în total. În lipsa unei scheme electrice, nu pot bănui decât că acele rezistoare aveau rolul de a aprinde LED-ul, iar condensatorul probabil filtrează curentul.
***

A doua țeapă este practic același lucru, acum vândut ca obiect magic ce-ți scade enorm factura de electricitate.

Cât de “enorm”? De la 68 la 45 de euro, ne spune utilizatorul Virgil.

Energy Saver Pro se bazeaza pe o tehnologie noua, revolutionara de economisire a consumului de energie electrica si de reducere cu pana la 75% a costului acesteia in apartament, casa sau birouri. Dispozitivul trebuie doar conectat la o priza . Actioneaza asupra tuturor aparatelor care produc deranjamente in retea. Economiseste curent electric la aparatele de aer conditionat, frigidere, masini de spalat, aspiratoare, televizoare, computere, tuburi fluorescente, masini de spalat vase, congelatoare, echipamente de birou.

esp

Da, este un dispozitiv pe care-l introduci în priză pentru a economisi curent. Și atenție, dacă la mașini ai o singură brichetă, în casă ai mai multe prize, deci ai putea cumpăra mai multe astfel de dispozitive.

Daca sunt mai multe consumatoare mari de curent electric,de exemplu, doua sau trei aparate de aer conditionat acasa,un dispozitiv Energy Saver Pro trebuie plasat aproape de fiecare, astfel reducerea consumului de energie va fi maxima.

Dacă o prostie băgată în bricheta de la mașină nu are vreun efect notabil, o prostie băgată în priză acasă chiar îți crește consumul, nu-l micșorează. Fizic vorbind, dacă bagi o simplă sârmă în priză și tot vei consuma mai mult curent decât fără ea în priză. Tot fizic vorbind, nu poate exista un aparat care să reducă în acest mod consumul tău de curent.

Site-ul său oficial este aici.

    58 comentarii

  1. http://youtu.be/c2f0B-_vxNA

    alta marie, same shit! tre sa fii cretin sa cumperi.

      (Citează)

    • Am de cateva luni Energy Saver pro. L-am plimbat la toate prizele. Credeam ca nu stiu sa-l folosesc. E CEA MAI MARE PACALEALA. Nici un leu redus la factura. Nu-l cumparati. Nu fiti fraieri ca mine!

        (Citează)

    • Eu sunt unul din creduli care le-au cumpărat pe ambele, care sunt în poze. Performantele sunt, dar mult mai mici decât cele spuse.
      Va spune une următoarele:
      1. Cel de maÈ™ină economiseÈ™te ceva, dar nu în oraÈ™ (0,5 l/100 km pe care nu-i vad decât în afiÈ™ajul de pe bord) ci în afară unde la un drum gen BucureÈ™ti – BraÈ™ov de la 7/100 ajung la 5,5/100
      2. Cel de casă nu îmi economisește nimic, dar am observat ca la fluctuațiile de curent din București nu mai îmi s-ar siguranțele și nu mi s-au mai ars prelungitoarele.

        (Citează)

    • Nu economiseÈ™te nimic, e imposibil să facă asta.

        (Citează)

  2. Daca la aia cu masina nu pot sa te contrazic la aia cu frigiderul sunt singur ca pot sa iti schimb ideea.

    Uite demonstratie:
    Dispozitivul magic, creaza un puls de energie pe retea, astfel ca dupa 1-2 luni, frigiderul, TV-ul si PC-ul s-au ars. Cum astea 3 sunt undeva la 50% din consumul din casa… sa-mi spui tu mie cu cat a scazut consumul cand acestea nu mai merg?
    Exact 50%! Minune frate! :P :P :P

      (Citează)

  3. Numai mașinile de săraci au o singura priza de bricheta. Săracule!

    Sau vrei sa economisești bani de benzina ca sa îți iei mașina de ne săraci?

      (Citează)

  4. Au si videoclip pe youtube – https://www.youtube.com/watch?v=-0H1oonNBLo

      (Citează)

  5. Daniel Mitran

    28/04/2014 la 9:18 AM

    Vezi ca al doilea (ala cu energia electrica s-ar putea sa nu fie teapa ci absolut ilegal: bunicul meu (fost electrician, oras de provincie) a folosit multi ani un dispozitiv improvizat care baga o putere reactiva in reteaua din casa iar contoarul inregistra doar 20-30% din ce se consuma.
    A renuntat la el cand s-au schimbat contoarele acum cativa ani, de fiecare data cand il baga in priza sareau sigurantele.

    Poate domnii de pe Facebook au gasit o metoda de a sunta si noile contoare. Intrebarea ar fi daca noile contoare inca mai presupun pentru utilizatorii casnici, by default, un factor de putere de 80% in loc sa masoare separat puterea activa si puterea reactiva.

      (Citează)

  6. Tremuie amendată zicala atribuită lui Einstein: Universul, prostia È™i votanÈ›ii decedaÈ›i ai PSD …

    Și cei care oferă aÈ™a ceva sunt tot o corporaÈ›ie răuvoitoare, n-au produs È™i versiunea trifazică a dispozitivului “Energy Saver Pro” …

      (Citează)

  7. Am splitter pentru priza din masină. Deci pot sa bag simultan doua chestii din astea revolutionare. Ceea ce inseamna ca voi merge aproape moca.

      (Citează)

  8. @Daniel Mitran

    Asta cu bobinatul caloriferului era programata pentru al doilea meu comentariu la articolul asta, dar e doar pentru hackeri. :D

      (Citează)

  9. @mihai daca bagi destule, cand te duci la benzinarie o sa-ti dea aia bani

      (Citează)

  10. La consumatorii casnici din cîte È™tiu se măsoară doar puterea activă, nu si cea reactivă (asta doar la cei industriali) deci nu prea contează cît de inductivi/capacitivi sînt consumatorii. Este pur È™i simplu È›eapă È™i sînt curios cît va mai dura pînă cînd îi “închid” ăștia.

      (Citează)

  11. Din cauza persoanelor ca Mihai s-au mărit accizele la carburant…

    Serios vorbind, mă surprinde faptul că încă se mai vând astfel de produse È™i că lumea încă le mai cumpără…

      (Citează)

  12. @alias

    Pai sistemul asta de pacalire se baza tocmai pe faptul ca nu erau pregatite contoarele pentru un astfel de consum.

    Oricum, asta cu bobinatul caloriferului e mai mult un mit urban din perioada comunista.

      (Citează)

  13. La fel de amuzanta mi s-a parut si campania McDonalds de pe bloguri, dar nah, chestie de gust. :))

      (Citează)

  14. sunt linkuri afiliate? :)

      (Citează)

  15. Vrei să spui Neo Socket, nu Fuel Shark Saver. Grouporn vindea exact acealaşi lucru acum 3 ani: http://www.revoblog.ro/groupon-ma-crede-american/ Îţi dai seama că merge treaba dacă încă sunt pe piaţă? :D

      (Citează)

  16. @Adrian : Da, drept urmare tot ce am economisi la combustibil si electricitate cumpãrând gadgeturile de mai sus, se duce in buzunarul lui Radu. “Să-È›i fie ruÈ™ine, Radu Dumitru!”

      (Citează)

  17. Mai tare decat ochelarii de soare HD cu care vedeai totul mai clar, mai bine, mai HD nu exista: https://www.youtube.com/watch?v=mKYKyIObXyM
    Oamenii sunt prosti si cumpara tot felul de prostii si mizerii.

      (Citează)

  18. Energy Saver Pro – $ dolari cu free shipping. http://www.ebay.com/itm/Power-Electricity-Save-Saving-Energy-Saver-Box-Save-30-Device-15KW-US-Plug-HMY-/111208666023
    Si nu m-am chinuit sa sap dupa el.

      (Citează)

  19. 174 RON? Niste amatori.
    Uite un “USB Audiophile cable” la 5900 RON: http://www.dvdplanet.ro/cabluri_audio_video/cabluri_audio_video_cabluri_usb_audiophile/wireworld_platinum_starlight_usb_a_to_b_psb_5_m

    USB este un protocol digital, nu analog, izolarea peste un cablu standard nu are nici un efect.

      (Citează)

  20. BA SUNTETI PROSTI in vremuri de criza saracie ete asa te nbogatesti

      (Citează)

  21. teapa reala cu fuel shark nu va puna naiba sa cumparati .niste excroci sa ia dracu de idioti

      (Citează)

  22. cea mai mare teapa posibil niciodata sa nu va luati fuel shark

      (Citează)

  23. REVO – alea de acum 3 ani inbunatateau si erectie si erau si mai ieftine ,veti CRIZA asta economica lea scumpit :D :))))

      (Citează)

  24. niste prostii care ar trebui eliminate de pe net nu sant bune de nimic va spun din propia teapa pe care am luat-o nu cumparati asa ceva niste escroci

      (Citează)

  25. oameni astia inca mai cred in MOS CRACIUN luati aici si credeti si asa ceva :))))))))))))))))

    http://vitaminl.tv/video/6598?ref=fpfv

      (Citează)

  26. Salutare tuturor,
    Va rog sa ma scuzati ca nu aduc nimic nou in discutie, dar am fost teribil de amuzat.
    Este int-adevar un miracol cum de se poate comercializa asa ceva. Cand am vazut declaratiile fericitilor posesori ??? … asta chiar mi-a placut. Off, trimiterea la sistemul de recuperare al energiei i-ELOOP de la Mazda …. asta a fost fenomenala !!!
    Cineva pe un alt forum intreba daca nu face si rau masinii dupa atatea beneficii :-) ; mi-am permis sa-l linistesc: nu face rau masinii, de fapt, NU FACE NIMIC.
    Oricum, pentru cine crede in miracole, confirm ca exista miraculosul dispozitiv Fuel Shark si ca aduce o gramada de bani (a nu se intelege economii !)
    :-)
    Cu stima,
    Rares

      (Citează)

  27. ms fratilor ,iera sal cunpar,deja am dat comenda dar nu il mai ridic,mau sunat azi sal ridic sa sil bage undeva

      (Citează)

  28. Oameni buni haide-ti sa comandam cu totii si sa nu le ridicam, macar asa vor plati curieratul sa ii arda si pe ei la buzunare.

      (Citează)

  29. bai sa strigi ce teapa era sa iau ,bagui la mama lor de ticalosi noroc ca nu au raspuns la telefon ca o muscam

      (Citează)

  30. Eu am comandat deja , cate doua ca era oferta !!!! Au venit , nu le-am ridicat.
    Ma asteptam sa dea un tel sa ma intrebe de ce nu am ridicat comanda sa-i spurc putin da nu m-au deranjat.

      (Citează)

  31. Energy Saver Pro tocmai aluat 30.000 de euro amenda in Italia ,pentru practici comerciale incorecte si reclama mincinoasa.
    http://www.altroconsumo.it/casa-energia/elettricita-e-gas/news/energy-saver-pro

    Cei de la Altroconsumo au testat ,,dispozitivul minune” cupland echipamente cu un consum total de 2Kw : nici o diferenta . Concluzia : dispozitivul este cel mult inutil.

      (Citează)

  32. Teapa de jjmecheri si probabil intr-un an cele doua leduri consuma curent.
    Sunt tari comentariile toate pozitive ale celor de pe saitul lor. :)

      (Citează)

  33. Daca scrii un comentariu negativ imediat il sterg, eu am incercat!

      (Citează)

  34. Eu nu am cumparat dar am facut unlu componente de la un radio vechi fara el trepideaza cand dau drumul la AC la masina dar cu el nu deci il las acolo ca nu ma incurca cu nimic.
    Inca se vand scump un condensator si 3 rezistente (eu nu am mai pus ledul)
    HHO reduce consumul de carburant GARANTEZ

      (Citează)

  35. acest dispozitiv mai poate executa doua operatii suplimentare: bate cuie si da mu*e.merita banii!.

      (Citează)

  36. nelu:
    ms fratilor ,iera sal cunpar,deja am dat comenda dar nu il mai ridic,mau sunat azi sal ridic sa sil bage undeva

      (Citează)

  37. Nu va luati dupa astia cu energy saver pro.

    Am eu un cui special, facut dintr-un aliaj de tehnologie de ultima ora. Trebuie doar introdus in cea mai apropiata priza si te scapa imediat de oboseala, iti si aranjeaza parul ca sa arati ca un zeu/zeita a sexului pentru ei.

      (Citează)

  38. pe link gasiti schema electrica de la saver pro.
    un foarte corect alimentator de leduri :-D
    dar chiar in tara asta nu se poate face nimic impotriva tzeparilor astia nenorociti ????

    http://archive.siliconchip.com.au/cms/A_109592/article.html

      (Citează)

  39. Si nevastami-a aratat dispozitivul energy sawer -ala pe care-l pui in priza si scade consumul de curent .Asa ceva nu cred ca-i posibil pentruca din momentce-lpui in priza devine el insusi un consumator .,un asemenea dispozitiv daca ar exista ar trebui montat pe instalatia de curent a locuintei imediatdupa contorul de curent nu pusin priza cum spun”specialistii ” care-l comercializeaza Clar ca este o gluma proasta facuta pe buzunarul celor creduli si neinformati ,de aceea inainte de-a cumpara vvre-o minunatie asemanatoare este bine sa neinformam ca de aceea este internetul

      (Citează)

  40. Daniel Mitran: Vezi ca al doilea (ala cu energia electrica s-ar putea sa nu fie teapa ci absolut ilegal: bunicul meu (fost electrician, oras de provincie) a folosit multi ani un dispozitiv improvizat care baga o putere reactiva in reteaua din casa iar contoarul inregistra doar 20-30% din ce se consuma.A renuntat la el cand s-au schimbat contoarele acum cativa ani, de fiecare data cand il baga in priza sareau sigurantele.

    Poate domnii de pe Facebook au gasit o metoda de a sunta si noile contoare. Intrebarea ar fi daca noile contoare inca mai presupun pentru utilizatorii casnici, by default, un factor de putere de 80% in loc sa masoare separat puterea activa si puterea reactiva.

      (Citează)

  41. Nici un contor pus la un consumator casnic nu masoara energia reactiva , aceste aparate nu au cum sa influeneteze costurile decat in sus.

      (Citează)

  42. n-a fost nimeni mai de specialitate curios să demonteze o jucări de aceasta care în west costă max 5$(Electricity saving box) și să ne spună dacă și această minune are tot un condensator de 2 lei și pentru care care șmecherii din Romania cer 180 lei

      (Citează)

  43. Uitati schema de la Energy Saving Box aici:
    http://archive.siliconchip.com.au/cms/A_109592/article.html

    Se vede ca este de fapt un circuit simplu de protectie la supratensiune, cu varistor la intrare (protectia va actiona insa o singura data, dupa care varistorul se va arde).
    In rest, este o schema de alimentare a doua LED-uri: un condensator de 100nF pentru reducerea tensiunii, o punde de diode pentru redresare dubla alternanta, un condensator de 100 microF pentru filtrare, doua LED-uri in paralel si o rezistenta de 15 ohmi pentru limitarea curentului prin LED-uri (deci iata chiar un consumator, nicidecum un miraculos reducator al consumului) si, laudabil, un circuit pentru protectia LED-urilor, format dintr-o dioda antiparalel.

    Ma mir ca autoritatile din Romania nu fac nimic pentru stoparea escrocheriei.

      (Citează)

  44. ieram cit pe ce sa cunpar mesri ..fratilor.. ieram sa ieau tepa daca nu citeam comentarile voastre bravo nu comandati luati teapa ..am vorbit cu un electrician si a ziz ca asa ceva nu exista cosumull ie consum nu ai cun sa pacalesti contuaru mai ales daca ie de ultima generatie cu afisaz electronic ie teapa pe bine

      (Citează)

  45. costel:
    niste prostii care ar trebui eliminate de pe net nu sant bune de nimic va spun din propia teapa pe care am luat-o nu cumparati asa ceva niste escroci

    @costel (pagubusu ‘ ) – Nu sunt ei de vina , ei nu fac altceva decat sa puna IMPOZIT PE PROSTIE ! Bravo lor !

      (Citează)

  46. ant:
    ieram cit pe ce sa cunpar mesri ..fratilor.. ieram sa ieau tepadaca nu citeam comentarile voastrebravonu comandati luati teapa ..am vorbit cu un electrician si a ziz ca asa ceva nu existacosumull ie consumnu ai cun sapacalesti contuarumai ales daca iede ultima generatie cu afisaz electronicie teapape bine

      (Citează)

  47. Citez de pe site-ul lor “Economizorul inlatura componenta reactiva din reteaua Dvs, drept urmare se reduc fluctuatiile de tensiune si consumul de curent electric. Aparatele electrice consuma mai putina energie,iar dvs economisiti bani la plata facturilor.”
    Pentru cei care nu sunt familiarizati cu de-ale curentului:
    – Intradevar, energia electrica pe care o consumam are doua componene : activa si reactiva.
    – Intradevar numai energia activa se transforma in energie utila noua si ar fi bine sa scapam de componenta reactiva care incarca reteaua noastra cu un curent in plus
    – Intradevar este posibila compensarea energiei recative cu dispozitive speciale si sa presupunem ca si scula asta face acest lucru (total exclus dar sa presupunem)
    Si atunci de ce sa nu-l folosim?
    Pentru ca contorul monofazat de energie activa (kWh metru), asa cum zice si numele masoara numai energia activa, nu si cea reactiva. La consumatorii casnici monofazati nu se contorizeaza energia reactiva de unde reiasa prin deductie ca nici nu se plateste.
    Si atunci despre ce vorbim?

      (Citează)

  48. Compensarea factorului de putere (reducerea la zero a energiei reactive consumate) nu este deloc ilegala, din contra, marii consumatori fac investitii substantiale pentru acest scop. Metoda este introducerea in circuitul consumatorului a unor bancuri de condensatoare in functie de factorul de putere (numit cos fi) masurat, pna cand cos fi = 1. In situatia unui consum inductiv (orice dispozitiv cu motor (frigider, masina de spalat, mixer), neoane cu drosel pasiv, etc) cos fi ajunge la 0.8

    Din pacate dispozitivul prezentat are un simplu condensator inauntru (parca e 1uF sau 2.2uF) si nu realizeaza compensarea automata a cos fi ci doar “dupa ochi”. Contoarele electronice actuale au posibilitatea de a inregistra atat energia activa cat si cea reactiva. Compensarea energiei reactive la zero poate scadea consumul cu 20-30% in cazut situatiei descrise anterior (consumatori inductivi mari).

    cele bune,

      (Citează)

  49. O mare TEAPA cu bagatul in priza…..NU CUMPARATI….CA LUATI CEAM MAI MARE TEAPA

      (Citează)

  50. In sfarsit, cineva care judeca. Ma exaspereaza cat tupeu au si cu cata nerusinare pot minti… si lumea disperta care nu are cunostinte elementare de fizica, mecanica etc. crede si cumpara. Doamne, ce vremuri traim.

      (Citează)

  51. paul georgescu

    13/09/2018 la 7:38 PM

    OPC-ul , adica oficiul pentru protectia consumatorilor a fost creat tocmai pentru a proteja cetateanul de asemenea escroci .Ma intreb cata vreme ar mai trebui sa treaca pentru ca o asemenea institutie , finantata din bani publici, sa intervina si sa evite astfel inselarea celor mai creduli dintre noi …

      (Citează)

  52. Dispozitiv super. De când îl utilizez furnizorul de electricitate în loc de factură îmi trimite bani în plic.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus