un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Se lărgesc trotuarele pe Calea Victoriei

6 Mar 2014  ·

GÂNDURI  ·

9 comentarii

calea_victorie_reconstruitaPe Calea Victoriei se lucrează la lărgirea trotuarelor. Aplaud cât pot de tare această inițiativă a primăriei care va mări trotuarele pentru pietoni, zona fiind una dintre cele mai frumoase ale capitalei, dar foarte dificilă pentru pietoni.

De exemplu, plecând de la Piața Victoriei trotuarul este foarte îngust, doar de o persoană, în zona Moxa și dispare complet pe partea cu Casa Vernescu. În acele zone treci pe lângă Muzeul Enescu, în opinia mea cel mai frumos palat din București, Casa Grădișteanu (cea vizavi de Vernescu), Palatul Știrbei, Muzeul Colecțiilor de Artă, parcul Nicolae Iorga, Academia Română și ajungi în Piața Revoluției, de unde turul poate continua la fel de bine.
Palatul CantacuzinoCasa Gradisteanu

Modificările vor mări trotuarele și vor micșora șoseaua la două sau trei benzi, ceea ce este foarte bine având în vedere recenta deschidere a bulevardului Berzei-Pârvan, care preia foarte mult trafic.

Când trec ploile acestea, faceți o plimbare de la Piața Victoriei până la Cercul Militar, intrați și pe Strada Frumoasă pentru a vedea multe vile extraordinare, admirați Palatul Cantacuzino, poate intrați la un muzeu, sunt vreo două curți interioare frumoase spre zona Radisson.

Cu un nou trotuar mult mai îmbietor pentru pietoni, poate că vor reînvia și spațiile comerciale de pe Calea Victoriei. Majoritatea sunt goale.

    9 comentarii

  1. Se adauga cate o pista speciala pentru biciclete pe fiecare parte a drumului, nu se largesc trotuarele.

      (Citează)

  2. Defapt se fac locuri de parcare , pana acum trotuarele fiind cam mici :))

      (Citează)

  3. Nu vad Calea Victoriei devenind una pietonala. Era singura pe care se circula fluent.

      (Citează)

    • @Coffee: da, dar mulți mergeau pe Calea Victoriei și făceau dreapta pe Regina Elisabeta spre Eroilor. Acum e direct pe Berzei. Eu zic că două benzi sunt suficiente pe acolo. Fuck it, mașina nu-i obligatorie, dar dacă vrei turism și oameni fericiți ai nevoie de spații pe unde să te plimbi.

        (Citează)

  4. De fapt era un stoc substantial de borduri care trebuia lichidat.
    Nu i-au gasit alta intrebuintare. :))

      (Citează)

  5. N-au renovat Calea Victoriei acum 2 ani ? Daca te uiti pe Google Street View – intersectia cu strada Lipscani ai sa vezi ca tocmai se repara trotuarul si se montau borduri.

      (Citează)

  6. Susțin ce spune linux mai sus. Vor fi doar locuri de parcare pentru porcine

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus