un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ce fel de cafea beți?

11 Mar 2014  ·

GÂNDURI  ·

30 comentarii

Am văzut că sunt mulți iubitori de cafea bună care citesc acest blog, dar am fost surprins să descopăr și mulți posesori de espressoare cu capsule, fie ele Tassimo sau Dolce Gusto. Sunt curios cum stă situația (și cărui subiect să-i acord mai multă prioritate în viitor), așa că am pregătit un mic sondaj pentru voi.

Ce fel de cafea beți?

(vedeți direct rezultatele)

Loading ... Loading ...

Dacă doriți să dați mai multe detalii, vă poftesc în secțiunea de comentarii. Dacă beți cafea normală făcută la ibric sau espressor, vă rog să-mi spuneți de care, eventual dacă o luați de la un magazin de cafea sau folosiți ceva la pungă din comerț.

    30 comentarii

  1. Espressor cu capsule Tchibo Cafissimo. De ce? Este singura companie care a ales sa-si faca capsule normale de cafea, fara lapte praf, ceai pudra sau alte balarii.
    Daca imi doresc un latte sau cappucino, aparatul are duza de spumat laptele, deci imi pot face o bautura ceva mai naturala decat mi-ar face Nescafe sau Tassimo.
    Are garantie 40 de luni. Cafeaua nu se gaseste decat in Carrefour, Profi, Cora, shopidoki.ro si Metro online/offline (e mai scumpa in Metro). Specialitati de cafea gen Brazil Beleza, India Sirisha sau Colombia Andino se gasesc la magazinul Tchibo din Promenada.

      (Citează)

  2. @Paul, capsulele de cafea le gasesti si in magazinele Altex si Mediagalaxy :)

      (Citează)

  3. Eu am un espressor Singer (da, ca masina de cusut) fara capsule :http://www.emag.ro/espressor-singer-es-150-1-5-l-15-bari-inox-espressor-es-150/pd/EYZX7BBBM/. Nu il recomand, nu merge conform instructiunilor (daca apesi pe butonul de cafea, iese cafea rece… de fapt trebuie sa dai intai pe aburi) si recent s-a si blocat, trebuie sa vad daca se poate repara. Nu imi prea pasa ce cafea beau, cred ca acum e ceva Tschibo.

    La birou exista un Nescafe si imi cumpar eu pastile pentru el.

    Dar cel mai misto espressor l-am vazut la o prietena, un Nespresso cu rezervor pentru lapte, ceva asemanator cu asta: http://www.appliancesonline.com.au/delonghi-nespresso-lattissima-coffee-machine-en520w/

      (Citează)

  4. Cafea boabe măcinată pe loc pentru aromă și apă clocotită peste.

      (Citează)

  5. Valentin Valeanu

    11/03/2014 la 1:45 PM

    Cafea boabe, proaspat rasnita in fiecare dimineata, apoi pusa la espressor clasic. Desi are posibilitatea de a functiona si cu pad-uri, n-am folosit si nu voi folosi niciodata :)

    Toate chestiile astea comerciale cu arome, fantasme sunt niste glume, de multe ori destul de scumpe aparute pentru a satisface orgoliile si frustrarile unora, pff, hai ca am zis-o :))

      (Citează)

  6. In timpul saptamanii beau cafea instant, Nescafe sau Amigo. In week-end fac la ibric, exclusiv Jacobs. Filtrul si cana de espresso aduna praf

      (Citează)

  7. am la munca expresor. ni-l schimba mereu cand se strica :)

      (Citează)

  8. Cred ca sondajul ar trebui sa fie cu selectie multipla, eu unul beau cafea proaspat prajita la espressor, dar preparata si in alt mod.

      (Citează)

  9. Espressor automatic Spidem Trevi (arata la fel ca Saeco Vienna) capatat de la niste amici din Germania (leaky boiler, l-am folosit asa vreo 6 luni, garnitura a fost vreo 30 de lei plus niste surubareala DIY cu schema de pe internet, in rest nici o problema in 4 ani). Cafea boabe de la Lidl, de obicei Bellarom Espresso.

      (Citează)

  10. Eu nu beam cafea sau orice alt tip dar de cand am achizionat Tassimo imi place caramel machiatto posibil si din prisma faptului ca nu prea se simte cafeaua :))
    Suna a reclama dar nu e !! :P

      (Citează)

  11. Julius Meinl Prasident la Ibric (macinata pe loc) si cafea instant cand imi e lene.

      (Citează)

  12. Espressor cu capsule Tchibo.

      (Citează)

  13. Am primit cadou un espressor marca “Lui l’esspresso” de care nu auzisem până atunci.
    http://www.luiespresso.com/it/caffe-lui/le-nostre-macchine/nuova-cubo-aso-gialla.htm
    Cumpăr capsulele de pe ebay pentru că nu le găsesc în magazine.

      (Citează)

  14. Cafea proaspat prajita (de la Sarkis) si rasnita inainte de preparare la espressor.

      (Citează)

  15. Dimineata, inca adormit, imi pun 4 lingurite boabe de cafea in rasnita Hario Mini Mill, invart cam 3 minute fara nicio vlaga, bag la espressorul ieftin de aluminiu tip ‘mokapot’ si iese cea mai buna cafea.

    La munca am un De’Longhi care macina pe loc cafeaua si acolo iese destul de buna, dar nu-mi place ca sta cafeaua pur si simplu la aer peste noapte, compartimentul nefiind etans. Parca se simte, parca nu se simte la gust. Acasa am un borcan Ikea etans unde imi tin cafeaua, dar as prefera ceva mai mic.

    Iti recomand Rasnita Hario Mini cu un espressor original Bialetti si un tamper printat 3d, eventual, asta daca nu gasesti tu unu ieftin si ok. Si borcane de sticla si cafea proaspat prajita de la micii prajitori din Bucuresti. E o diferenta intre a bea ceva pe fuga si a savura o cafea citind presa de dimineata.

      (Citează)

  16. Expresor Saeco cu rasnită încorporată. Cafea Lavazza boabe și când am timp (a se citi aprobare de cheltuit bani de la jumatatea mea mai buna) trec pe la delicatese Florescu (alegerea ideala având în vedere ca el prăjește boabele). Recomand.

      (Citează)

  17. Ness bio din comert, cu moderatie, adica nu zilnic.

      (Citează)

  18. Conteaza cafeaua pe care o bei , cu adevarat . Cea din pastile chiar daca pare cafea , am inteles cum ca n-ar fi cafea (si asta venind de la distribuitor de asa ceva) .Cea mai buna dupa gustul meu este Illy si apoi Pellini (din cele comercializate la nivel mare). Aroma este foarte puternica iar gustul desavarsit – ar mai fi multe altele care mai de care mai buna si aromata insa nu se gasesc peste tot . Dintre cele ieftine (sa zicem accesibile oricui) Amaroy si Jacobs (boabe) . Urmatoarea achizitie (sper sa mai scada intre timp) un Philips Saeco Xsmall (expressor cu rasnita incorporata)

      (Citează)

  19. Îmi fac cafeaua la Aeropress, aș vrea să-mi iau un Chemex, dar nu cred că aș avea răbdare să-l folosesc prea des. Cafea boabe cumpăr de la Papa Jacques de obicei și o râșnesc înainte de preparare cu un Hario Mini Mill.

      (Citează)

  20. V60, espresso… locul preferat… ORIGO

    BTW.. Origo face azi un an de la deschidere

      (Citează)

  21. Beau cafea la ibric de cand ma stiu. Cand am fost in Italia mi-am luat de acolo un ibric (nu din ala de-al lor) din inox cu fund foarte gros (din ce am observat cafeaua iese mai buna fata de ce faceam eu la vechiul ibric). Preferata mea este Lavazza Oro, iar pana sa o strice, imi placea mult si Jacobs.

      (Citează)

  22. Am şi Dolce Gusto, am şi filtru/cafetieră, dar de trei luni mi-am luat un espressor simpluţ în care pun, de obicei, Jacobs Kronung. Rareori aleg altă cafea, pentru că Jacobs are cel mai bun raport calitate-preţ.

    Dolce Gusto e OK, dar sunt cam scumpe capsulele, iar cafetiera adună praf de când am descoperit gustul intens al cafelei la espressor. Trebuia să laşi chestionarul cu răspunsuri multiple, că poate mai sunt şi alţii în “situaţia” mea.

      (Citează)

  23. Radu, din ce m-am documentat și eu, cele mai recomandate râșnițe ok și ieftine sunt Hario Mini Mill și Hario Skerton. Teoretic au aceleași lame ceramice (deși pe reddit sunt discuții în care se spune că Mini Mill e superioară Skerton-ului), dar Skerton e mai mare.

    N-ar trebui să existe prea multe discuții legate de cafea atâta timp cât nu e proaspăt prăjită și din fericire sunt niște prăjitiorii în București.

    Cafeaua e un produs agricol care începe să se degradeze după prăjire și nu mai e “în grafic” după 3 săptămâni de la prăjire. Băniesc că îți dai seama că ce se cumpără ambalat, fie ea Lavazza sau Illy, e prăjit acum 1 an de zile, iar cele gata râșnite sunt pline de aditivi (cu cât e mai ieftină, cu atât sunt mai mulți aditivi).

    Eu îmi iau cafea de la Sarkis (e chiar în Piața Galați, vis-a-vis de Mega Image Concept Store, în corpul din stânga al pieței). Au destul de multe sortimente. Eu am trecut prin toate, iar acum îmi fac o combinație de Java cu Etiopia. Java e 120 lei / kg, Etiopia e 100 lei / kg. Au și cafele la 80 de lei / kg. După ce încerci mai multe sortimente și vezi diferențele dintre ele vei ști ce vrei să-ți iei.

    O poți cumpăra boabe sau râșnită de ei la granulația potrivită metodei tale de preparare.

    Sunt și câteva cafenele care au cafea proaspăt prăjită (eu am fost la Origo și Black Eye Coffee), de unde poți să și cumperi cafea.

      (Citează)

  24. @Iulian: ce râșniță și ce espressor ai?

    Rasnita: Mahlkonig Vario (http://www.mahlkoenig.com/en_products/VARIO-home.html/?setLanguage=en_EN)
    Espressor: Ascaso Uno Prof PID (http://www.ascaso.com/2012/eng/espresso-coffee-machines-grinders/steel1.html)

    PS: Scuze pentru raspunsul intarziat (munca…).

      (Citează)

  25. Salut,
    Imi place cafeaua! Am lasat serviciul si am deschis un magazin de cafea. Am cautat mult pana am gasit ce vroiam. dar am gasit… prajesc cafeaua la o fabrica in Italia care imi asigura aceeasi calitate de fiecare data. ma aprovizionez de 2 ori pe luna. Am cafea de origine: kenia AA, brasilia santos, ethiopia sidamo, ethiopia ethiopia yirgacheffe, mexic, columbia supremo, costa rica, indonesia, ecuador, guatemala antigua, etc… am cafea din toata lumea. Pentru toate gusturile, diferite prajeli, diferite aciditati. Asa ca, in fiecare dimineata, in functie de stare, beau la alegere cafeaua dorita.
    Merci.

    https://www.facebook.com/magazin.de.cafea.monca

      (Citează)

  26. Nemaigasind aici cafea Costa Rican de la Whittard, pe care o faceam espressor de aragaz, am trecut la un Tchibo Compact. Specialista in domeniul food a familiei a concluzionat dupa teste pe Tassimo si Dolce Gusto ca Tchibo are cea mai cafea de cafea.

      (Citează)

  27. Amaroy boabe, la punga de 1 kg. De vreo 7 ani, numai asa ceva, preparata exclusiv la ibric. Problema e ca de o luna, cred, nu se mai gaseste niciunde, doar varianta Classic kraftiges aroma, nu si Extra volles aroma pe care o consum eu. Si se observa diferenta. Stie cineva care ar fi cauza?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus