un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Sunt în Barcelona pentru Mobile World Congress 2014

23 Feb 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

10 comentarii

La ora la care apare acest articol sunt deja la Barcelona, unde mâine debutează Mobile World Congress 2014, cel mai mare târg legat de telefoane și tablete și tehnologie mobilă în general. Veți putea urmări articolele mele sub tag-ul MWC2014, iar în următoarele zile voi scrie mult despre acest subiect.

Când spun că târgul este imens, nu glumesc. Sunt 8 pavilioane, fiecare mare cât vezi cu ochii. Doar unul prezintă noi telefoane și tablete, restul se axează pe aplicații, echipamente, tehnologii noi, produse și servicii B2B șamd. Târgul este atât de mare încât unele firme au standuri de sute de metri pătrați amenajate ca zone de întâlniri și prezentări, în timp ce un alt stand la fel de mare le prezintă produsele.

Este al doilea an în care merg acolo, așa că am un pic de experiență și mi-am format obiectivele. Acestea ar fi: butonarea acelor dispozitive care vor fi lansate și pe piața românească, pentru a vă putea oferi propriile mele impresii despre ele; vreau să găsesc tehnologii interesante dpdv ingineresc sau care ar putea intra în curând și în viața noastră de consumatori; prezentarea unor accesorii sau aplicații inedite.

Principalele puncte de interes pentru mine:

  • prezentarea Nokia, unde sperăm că apare primul lor telefon cu Android.
  • evenimentul Unpacked 5, unde voi vedea noul Samsung Galaxy S5.
  • standul LG, unde merg să văd LG G Pro 2 și noul G2 Mini.
  • telefoanele Asus Zenfone și ce noutăți or mai avea acolo.
  • Sony Z1 Compact.
  • viitoare telefoane Orange sub brand propriu, după ce cele prezentate anul trecut la MWC au fost în topul căutărilor pe acest blog.
  • standul firmelor românești, vreo 10 la număr prezente acolo.

Sigur, voi vizita și Huawei, Lenovo, Qualcomm, Intel, HTC, Alcatel, Prestigio și restul brandurilor ce activează la noi. Și nu-mi fac nici o iluzie că voi putea transmite ceva în timp real despre Samsung Galaxy S5 sau alte noutăți (mai mult ca sigur site-urile americane vor avea și review-uri deja scrise), dar veți citi aici chiar a doua zi părerea mea de la fața locului. Asta presupune de obicei un efort mare (anul trecut am vizitat standuri toată ziua, mâncând doar seara la ieșire și apoi scriind articole și uploadând clipuri video până la 2 noaptea) și vă mulțumesc anticipat pentru orice retweet sau share sau comentariu lăsat la articole.

M-am pregătit cu aparat foto și video, am de la Orange un LG G Flex cu roaming activat, așa că sper să prezint de acolo cât mai multe fotografii și clipuri pe Instagram și Twitter, iar pentru a nu rămâne fără baterie am inclusiv 13.000 mAh în baterii externe la mine. Cu ultrabook-ul meu Asus UX31A în spate mă simt mult mai mobil, păcat doar că n-am și un mirrorless în locul marelui DSLR.

Mulțumesc companiei Orange, care și anul acesta îmi asigură deplasarea la Barcelona și telefonul G Flex cu roaming. Apropo, la acreditarea pentru MWC blogul meu a intrat fără probleme la categoria “presă și analiști”, specialiști care au acces gratuit. Altfel, biletele de intrare costă 800, 2100, 2700 și 5000 de euro de persoană, în funcție de accesul la diverse conferințe și seminarii și zonă VIP de networking. Bani serioși, nu glumă, plătiți de vizitatorii normali.
mwc_standuri_26

    10 comentarii

  1. Tare! Dacă vezi mâine Galaxy S5, ai putea să îi faci o poză lângă telefonul tău, pentru comparație? Mă bate gândul să îl comand.

      (Citează)

  2. Nu pot sa spun decat spor si felicitari pentru recunoasterea internationala! :D
    Te asteapta cateva zile de foc!

      (Citează)

  3. Make us proud! Eat all the food! :D

      (Citează)

  4. Vreau sa vad vesti despre Huawei, am auzit ca ar scoate un telefon superslim, poate mi-l schimb si eu anula asta!

    Take care! :)

      (Citează)

  5. Pai vreau o parere despre modelul lor, asa cum il vezi la stand (urmasul lui P6, despre asta vorbesc :D ). Merci!

      (Citează)

  6. Sunt curios si eu de Huawei, mi-am luat un telefon de la ei si sunt foarte multumit!

      (Citează)

  7. Radu am o rugaminte: poti face un dump cu Nokia Here Maps ? Fisierul apk daca se poate :)

      (Citează)

  8. Dacă ai timp, iti recomand Restaurantul Cerveceria Catalana – pe Mallorca 236.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus