un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

LG G Pro 2, cel mai bun phablet de la MWC Barcelona

26 Feb 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

7 comentarii

lg_g_pro_2_3
Am plecat de la standul LG convins că noul lor LG G Pro 2 este cel mai bun phablet în acest moment. Este un telefon de 5,9 inchi cu un ecran excelent, rezoluție 1920 x 1080 pixeli, protejat de sticlă Gorilla Glass 3. Procesorul este un ultra-rapid Snapdragon 800 cu patru nuclee, este unul dintre puținele telefoane cu 3 GB de RAM, are cameră de 13 megapixeli cu filmare 4K, stocare internă 16/32 GB și slot de card microSD și o baterie de 3200 mAh.

Hardware-ul este foarte, foarte bun. Adăugați la asta wifi AC, port infraroșu, Android 4.4 și o grosime de doar 8,3 mm, plus conectivitate 4G de categoria 4, adică 150 Mbps.

În mână stă bine. L-am pus lângă LG G Flex-ul pe care-l am la mine și dimensiunile sunt aceleași, doar că G Pro 2 este plat, nu rotunjit. Voi îndrăzni să spun că G Pro 2 este ceea e ar fi trebuit să fie G Flex, adică un concurent foarte serios pentru Note 3, pe care-l egalează la performanță și, subiectiv vorbind, îl depășește la multe aspecte ale interfeței (mai ușor de configurat, 5 pictograme pe un rând de ecran principal șamd).

Practic, este un LG G2 de dimensiuni mai mari, plus câteva șmecherii în plus în interfață, precum Knock Code. Știți cum G2-ul și G Flex-ul se deschid dacă apeși de două ori pe ecran? Knock Code funcționează ca o parolă, apeși pe ecranul stins în anumite puncte știute de tine și acesta se aprinde, dacă introduci secvența corectă. Iar cum LG G2-ul mi-a plăcut atât de mult încât mi l-am luat, era oarecum de așteptat că voi ajunge la concluzia că G Pro 2 este cel mai bun phablet în acest moment.

Din câte am înțeles, G Pro 2 va apărea și pe piața românească în curând, nu ca predecesorul său (prima generație) care a fost lansată prin ianuarie 2013 și la noi a ajuns multe luni mai târziu. Date exacte sau preț nu au fost comunicate.

Sunt la Mobile World Congress Barcelona la invitația Orange România, cărora le mulțumesc și pentru roamingul oferit, fără de care n-aș putea scrie aceste articole. Urmăriți toată activitatea mea aici pe tag-ul MWC2014.

    7 comentarii

  1. Toate telefoanele Galaxy Note 3 vazute de mine au 5 pictograme pe rand (ma refer la cele din magazine). Dupa o cautare pe net am vazut imagini atat cu 4 cat si cu 5 /rand. Ori se poate schimba numarul de pictograme/rand ori la vreo actualizare se schimba automat in 5.
    Referitor la G Pro2, astept sa-l vedem si in magazine si la ce pret .

      (Citează)

  2. Ai facut un fetis pentru LG. :)

      (Citează)

    • @Coffee: da, au adus un suflu nou care-i va impulsiona și pe ceilalți să facă telefoane mai bune. HTC e dubios, Samsung aduce doar mici upgrade-uri, pe când LG a găsit o interfață bună, ecrane foarte bune și autonomie mare.

        (Citează)

  3. @Catalin: în ecranul principal sunt 4/rând, în AppDrawer sunt 5. Dar ăsta nu e un impediment, câtă vreme poate fi schimbat launcher-ul.

      (Citează)

  4. @seba18: Ai dreptate, nu am fost prea atent. Multumesc pentru precizare.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus