un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

CIF vrea să curețe pereții murdari ai orașului

24 Feb 2014  ·

GÂNDURI  ·

13 comentarii

Iată o campanie pe care o voi sprijini din toată inima, deși în același timp sunt sceptic privind impactul ei: pur și simplu și-a ales un război foarte dificil.

CIF se oferă să curețe toate mâzgălelile și graffiti-ul de pe pereții orașului. Mecanismul este următorul: vezi un perete mâzgălit în oraș, îl fotografiezi și-l trimiți către CIF prin metodele de mai jos. Ei analizează ce se poate face și poate vor curăța acea imagine cu produsele proprii de curățat.

Imaginile pot fi trimise astfel:

De ce sunt sceptic? Pentru ca orașul este extraordinar de murdar (rușine celor 7 primari ai orașului!). Acum câteva luni m-am plimbat de la Cercul Militar până la Eroilor și în 1,3 km am fotografiat peste 100 de pereți cu peste 500 de mâzgălituri pe ei. Le puteți vedea pe toate AICI. Și nu, nu-i nici o artă acolo, e doar nesimțirea unor copii care se cred importanți pentru că-și văd semnătura pe un perete, deși nu realizează că oricine ar putea mâzgăli noaptea pereții, nu-i vreo mare șmecherie.
graffiti_057

    13 comentarii

  1. o sa vina si o sa dea cu vopsea neagra :-)

      (Citează)

  2. Si in 48 ore este murdar la loc, pui pariu?

      (Citează)

  3. Frumoasa campania, din pacate nu cred ca o sa ramana prea mult timp peretele curat.
    Optimista din mine spera ca initiativa sa aiba destul impact asupra comunitatii, incat oamenii sa-si doreasca mai multa implicare a celor care ar trebui sa-i prinda si sa-i amendeze pe autorii mazgalelilor ( graffiti e mult spus ).

    Putin off-topic , vezi campania “Let’s Do It, Romania!” care e absolut degeaba , atata timp cat nu se iau masuri serioase si legile nu se aplica .

      (Citează)

    • @Orkidea: știu, de asta n-am putut să susțin niciodată Let’s Do It România. Trebuie întâi aplicate niște legi bune și apoi curățat ce-a rămas nestrâns de dinainte aplicării lor.

        (Citează)

  4. Initiativa CIF este bine-venita, insa nici eu nu sunt prea optimista in privinta efectelor ulterioare. Atata timp cat cei ce au mazgalit zidurile nu vor fi sanctionati intr-un fel sau altul (amenzi, munca in folosul comunitatii, etc.) , vor continua nestingheriti sa manjeasca peretii in continuare, iar capitala va arata in continuare ca o cocina…

      (Citează)

  5. Sunt cateva creatii, e adevarat ca putine si rare, care ar putea fi incadrate la arta. Ar trebui lasate in pace.
    Dar daca pe noi nu afecteaza indeajuns de mult incat sa punem mana sa facem ceva, inseamna ca nu avem nevoie si initiativa cif este degeaba.

      (Citează)

    • @Gaelex: nu zice nimeni să steargă desenele bune, dar toate mâzgăliturile inutile da.
      Oricum, CIF mi-a trimis o lămurire în care spune că țintesc doar înjurăturile explicite gen “m**e steaua” și atât.

        (Citează)

  6. eu nu cred ca CIF va sterge grafittiurile. iti trebuie un solvent serios, poate acetona? dar o sa incerc si cif

      (Citează)

  7. Capitala arata ca o cocica pentru ca este o cocina plina de porci.
    Mai degraba i-ar lasa ca la metrou sa isi exprime talentul pe toti peretii in voie, eventual sa le cumpere spray uri sa faca niste creatii mai interesante.

      (Citează)

  8. cocina.

      (Citează)

  9. O solutie reala pentru a departa toate mazgalelile si graffiti-ul de pe peretii orasului este posibil. Daca producatorul CIf-ului are produsele ca cele a firmei Nanobase. Ei produc o familie de produse de anti-graffiti.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus