un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ce înseamnă pentru tine Spiritul Olimpic? Groupama vă invită la concurs!

10 Feb 2014  ·

GÂNDURI  ·

16 comentarii

groupama_olimpiadaUpdate: aplicația Facebook este activă! Votați-mă AICI (cred că trebuie întâi un Like pentru a interacționa), apoi lăsați mai jos un comentariu despre ce reprezintă spiritul olimpic pentru voi și puteți câștiga un voucher de 250 euro!
***
Să apreciați întotdeauna Olimpiadele sportive. Nu sunt doar un efort de amploare, dar am impresia că întreaga lumea are o altă atitudine în timpul săptămânilor de întreceri sportive. Începem cu un spectacol grandios care celebrează istoria și reușitele țării organizatoare și continuăm cu o defilare a națiunilor în care fiecare țară este admirată și aplaudată de către toți cei prezenți. Uitați-vă la fețele tuturor atleților, indiferent de țară, și veți vedea doar bucurie pură pe chipul lor, bucuria de a fi acolo și mândria de a-și reprezenta țara.

Urmează mai multe zile de înfruntări, lupte adevărate între țări, date în cel mai pașnic mod posibil: lupte sportive. Fair-play de la un capăt la altul, efort incredibil, diferențe de sutimi între învingători și pierzători – dar în același timp toți sunt aplaudați și lăudați. Vedem bucuria medaliatului când i se intonează imnul țării în liniștea arenei sportive și vedem și momente frumoase când chiar și cei accidentați sunt ajutați să treacă linia de sosire, în uralele spectatorilor.

Mi se pare că acest spirit olimpic se răspândește asupra întregii lumi pe perioada unei Olimpiade. Cu toții suntem mai buni, probabil inspirați de performanțele pe care le vedem la televizor, suntem mai fair-play, conștientizăm mai bine performanța adevărată, îi admirăm chiar și pe cei învinși pentru efortul lor, pentru că au dat tot ce-a fost posibil.

Cred că ne-am dori cu toții să fim recunoscuți drept cei mai buni din lume la o anumită disciplină. Gândiți-vă la asta și veți conștientiza valoarea sportivilor de la olimpiadă.

Sau cel puțin așa am simțit eu urmărind aproape toate probele ultimelor olimpiade, fie ele de vară sau iarnă. Acesta-i spiritul olimpic pentru mine și Groupama, partener al Comitetului Olimpic și Sportiv Român și asiguratorul oficial al sportivilor români la Sochi 2014, mi-a propus să-l exprim în scris.

Pentru voi am un concurs cu un posibil premiu: un voucher de 250 de euro pentru echipamente sportive. De ce posibil premiu? Pentru că trebuie să mă votați în aplicația de pe Facebook Groupama (întâi dați Like dacă nu apare buton Votează sub mutra mea) și apoi să lăsați un comentariu aici pe blog, spunându-mi ce înseamnă pentru voi spiritul olimpic.

Dacă voi câștiga cursa de bob din respectiva aplicație (mă întrec cu Chinezu și cu Ana Morodan, nu-i treabă ușoară), atunci câștigătorul voucherului va fi extras dintre cititorii blogului meu. Aflăm câștigătorul pe 24 februarie, până atunci votați-mă cât de des puteți.

În 30 de secunde mă puteți ajuta deci să-l înving pe Chinezu! Cu fair-play, desigur :D (și cu un retweet/share, mulțumesc anticipat!)

Apropo, ei sunt sportivii români de la Olimpiada de la Sochi 2014, pe ei îi ajută Groupama să ne reprezinte țara. Țineți-le pumnii și aplaudați-i chiar și din fața televizorului.
sportivi_romani_olimpiada_sochi_2014

    16 comentarii

  1. Offtopic: Prea mult negru.

      (Citează)

  2. Spiritul Olimpic este exact ce simt atunci cand vad reprezentantii Romaniei – participarea la orice proba e o bucurie, nu conteaza rezultatul. Atunci cand vad un sportiv in top 30 mi se pare extraordinar pentru investitiile care se fac in formarea lor comparativ cu cele ale altor tari.

      (Citează)

  3. 24 ianuarie 2015?
    Spiritul olimpic este maxim atunci cand in Rusia nu se deschide cercul care simbolizeaza America.

      (Citează)

  4. Pentru mine inseamna toleranta si egalitate. Oamenii intra in concurs, indiferent de etnie, rasa, orientare sexuala si cel mai bun sportiv castiga. Daca am avea “spirit olimpic” in fiecare zi, am trai intr-o lume mult mai normala.

      (Citează)

  5. Pentru mine inseamna ce inseamna si pentru Matilda. Mi se pare ca a rezumat perfect ce inseamna spiritul olimpic si sper sa castig eu, nu ea, premiul.

      (Citează)

  6. Spiritul olimpic e sentimentul care te cuprinde cand iti faci bobul in garaj si concurezi cu el la Olimpiada, impotriva unora profesioniste.
    Putin off-topic: ai 8 voturi in aplicatie si doar 3 comentarii?!?

      (Citează)

  7. Si eu sunt de acord cu Matilda, nu as putea spune mai frumos de atat. Si eu sper sa castig eu, evident :)

      (Citează)

  8. Raluca Alelenei

    11/02/2014 la 3:42 PM

    Spiritul olimpic reprezinta intelegere reciproca, prietenie, solidaritate si fair-play. Inspira si motiveaza persoane din toate colturile lumii, promoveaza toleranta si intelegerea umana si incurajeaza tinerii sa lupte pentru valorile si idealurile proprii.

      (Citează)

  9. Nu că aș vrea neapărat să fiu rău, dar oamenii de la Groupama erau toți beți când și-au dat acordul pentru designul acela care te duce instant cu gândul la cu totul altceva?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus