un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Vodafone se separă de sfera politicii

7 Jan 2014  ·

GÂNDURI  ·

12 comentarii

ghita_pontaMai țîneți minte acum câteva zile când Ponta, “negăsindu-l” pe Regele Mihai la Săvârșin, s-a dus apoi în vizită și pe la Ciobanul Ghiță și o fotografie cu ei doi a devenit virală pe net? Am pus “negăsindu-l” în ghilimele pentru că am citit un editorial bun scris de Dinescu în care spune că e la fel de posibil ca regele să fi refuzat să-l vadă pe Ponta, dar nu asta contează.

Eh, fotografia cu Ponta mi s-a părut o manevră bună de PR din partea politicianului, care s-a folosit de un cont mult mai popular decât al său pentru a-și promova imaginea. Atâta doar că aceeași manevră nu le-a căzut prea bine celor de la Vodafone, care până la urmă au investit masiv în publicitatea prin campania Ghiță Ciobanul pentru profitul lor și nu cred că e de bine când un photobomb din acesta profită de respectiva investiție.

Recent Vodafone a dat o declarație:

“Ne bucuram ca, prin campania noastra de advertising, am descoperit un roman care a devenit, intr-un timp scurt, atat de popular in toata tara. Ghita Ciobanul este el insusi un brand puternic care a reusit sa treaca dincolo de ecranele televizoarelor tocmai pentru ca este autentic.
Faptul ca diverse personalitati l-au vizitat pe Ghita si au publicat fotografii alaturi de el confirma inca o data succesul campaniei noastre. In acelasi timp, ne delimitam de orice asociere politica si respingem categoric speculatiile pe aceasta tema. Noi nu servim interesele niciunei formatiuni politice. Suntem o companie de comunicatii mobile a carei prioritate este sa isi serveasca clientii cat mai bine si sa inoveze in tot ceea ce face, inclusiv in comunicare”.

Altfel spus, este un mesaj care zice, pe bună dreptate, că oamenii vor vorbi la mobil și vor sta pe Facebook indiferent de cine-i la putere, dar în același timp și o palmă discretă, un bobârnac micuț, către orice politician care va încerca să se alipească altor campanii făcute de terți pe bani mulți. Un fel de “fă asta din nou și le vom spune oamenilor că ne e rușine cu tine”.

    12 comentarii

  1. Lasi un link catre editorialul scris de Diaconescu te rog?

      (Citează)

  2. Din poza respectiva rezulta ca nu Ghita-i ciobanul … oricum, Ghita trebuie sa aiba grija sa nu-i plagieze ponta branza.

      (Citează)

  3. Prima data cand vad poza, este simpatica, dar ma asteptam ca Victor Ponta sa fie imbracat altfel, ca asa arata prea normal. Inteleg, era in vacanta, dar un smart casual este minimul pe care il vad, nu hanorac cu blugi.

      (Citează)

  4. mizerii la nivel inalt cu Ghita si polita romaneasca

      (Citează)

  5. Salut. Mai știi unde a apărut declarația Vodafone? N-am găsit-o nici pe site, nici pe pagina lor de Facebook.

      (Citează)

  6. @nwradu Dar declarația e sigur reală? N-a făcut cineva vreo farsă să vă trimită chestia asta pe e-mail? Întreb pentru că nu-mi pare a fi o poziție asumată oficial, ci mai degrabă încercarea cuiva din interior de a calma spiritele.

      (Citează)

  7. Ala e un tablou denumit “GHITA SI CIOBANUL”, nu o poza….

      (Citează)

  8. @nwradu Thanks :) E clar. Cineva din interior s-a sesizat (mai ales după ce apăruse și o petiție online, parcă era petiția-proclamație de la ’48), dar mai e mult până să interpretez asta ca o poziție oficială Vodafone (nici măcar Vodafone România). Probabil că nu-și permit să fie prea categorici ;)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus