un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Turul Burgerilor: Bacon la Embassy

19 Dec 2013  ·

GÂNDURI  ·

13 comentarii

Am ajuns cu Turul Burgerilor la primul restaurant recomandat de voi, cititorii, anume la Embassy Hanul cu Tei din Centrul Vechi. Vă mulțumesc pentru sugestie, a fost o experiență foarte plăcută.

Deși arată ca un bar mai “high-class” unde diverși oameni cool se întâlnesc să discute la o cafea sau la un cocktail, la Embassy au și un meniu mărișor de mâncare și, spre surprinderea mea, foarte de ieftină și cu porții generoase. De exemplu toți cei 3 burgeri din meniu costă 19 lei și sunt serviți cu destui cartofi prăjiți (normali, wedges sau tăiați ca chipsurile) pentru a te sătura.

Cel mai mult mi-a plăcut cel numit Bacon, pe care-l vedeți mai jos. Nu are o feliuța subțire de bacon, așa cum mă așteptam, ci două felii de 4-5 mm grosime de kaiser (sau costiță, o altă denumire populară), care la mine s-a nimerit moale, gustos și fără multă grăsime, așa că a complementat perfect gustul burgerului. Carnea a fost bună, dar e amestec de vită cu porc, cel mai probabil, și are un gust diferit de restul burgerilor mâncați până acum în alte restaurante.
embassy_burger_04_bacon
embassy_burger_05_baconembassy_burger_12_bacon

Am cerut-o făcută mediu, zemoasă, dar încă de când am zis asta am știut că nu se va întâmplă: chelnerița nu a notat acest lucru, iar privirea ei îmi spunea că nu înțelege la ce mă refer. Pe total s-a dovedit ok, mai ales la acest preț și cu o porție așa mare, dar se putea și mai bine.

Burgerul este mărișor și l-am primit ca în poză, împărțit în două: partea superioară a chiflei într-o parte, cu roșie și castraveți murați, iar carnea, o altă felie de roșie si ceva salată puse separat, pe partea inferioară a chiflei, care fusese un pic prăjită. M-am luptat ceva cu el să-l țin în mână, alunecă acea carne din chiflă de zici că-i pe gheață.

Cheeseburgerul pe care-l vedeți mai jos avea o felie de brânză topită topită peste carne. Acceptabil și el, dar Bacon-ul a fost mai bun. În rest, tot ce-am zis mai sus rămâne valabil și aici.
embassy_burger_06_cheese

Cartofii au fost buni, în special cei de forma chipsurilor. Seamănă cu cei ce se vând spiralați pe băț. Mai mult ca sigur sunt luați congelați din comerț, dar măcar n-au avut gust rău.
embassy_burger_10_wedgesembassy_burger_09_cartofi_chips

Până au venit burgerii am comandat și niște tapas, adică mici gustări ce merg perfect cu berea. S-au dovedit a fi excelente. Costă 10 lei fiecare fel, dar dacă iei trei tapas plăteșți 27 de lei. Le puteți vedea mai jos, am luat “mozzarella sticks”, “frigărui de vită cu chorizo” și “midii pane”. Toate au fost excelente, brânza gustoasă, frigăruile de carne cu salam și mai bune, iar midiile pane, ceva ce nu mai mâncasem până acum, au mers de minune cu berea, e drept că după ce am stors cele două felii de limetă peste ele.
embassy_burger_01_tapas

Sincer să fiu, mai degrabă aș reveni la Embassy pentru a încerca și celelalte tapas și un Heineken draft, care costă 8 lei.

Pe scurt:

  • Chifla: din comerț, banală, cam groasă.
  • Carnea: amestec de vită cu porc, cel mai probabil. Din păcate, a venit bine făcută și nu cred că există posibilitatea de a o cere altfel. Noroc că n-a fost arsă, este bună la gust, deși gustul ei este diferit de un burger făcut doar din vită.
  • Garnitura: cea din burger este suficientă. Aș fi preferat ceva mai multă salată sau roșii, dar merge și așa, kaiserul în loc de bacon a fost o idee bună, iar cartofii de lângă sunt în cantitate mare.
  • Sosuri: nimic special, un sos barbeque pus lângă cartofi. La tapas am primit 3 sosuri, barbeque, sos de roșii/pizza și sweet chili.
  • Prețuri: foarte bune pentru Centrul Vechi și mai ales în Embassy. 19 lei pentru întreg platoul? Nu-i rău deloc! Iar berea la 8 lei pentru 400 ml Heineken draught este rezonabil.
  • Desert: nu am încercat.
  • Servire: nimic de lăudat, dar nici de reproșat.
  • Toaletă: mică și unisex, cred eu, o cabină și o chiuvetă ascunse după un perete. Cam dubios pentru un local așa mare.
  • Ambianță: muzica mi-a plăcut, liniștită, rula un album cu coveruri jazz după diverse melodii celebre. Cam mult fum, toți din jur fumau, iar ventilația era ineficientă în a-l da afară. Mesele aveau canapele confortabile, iar totul este amenajat în culori închise și cu iluminare ceva mai intimă.
  • Ce faci cât aștepți mâncarea: cam nimic. Eu m-am amuzat pe seama celor din jur, era unul care probabil se credea Justin Bieber al României, din astea.
  • Parcare: este în Centrul Vechi, deci găsești parcare suficientă în cea subterană de la Universitate sau la Unirii sau vii cu metroul.

Concluzie:

Poate că burgerul de la Embassy nu-i special prin ingrediente sau rețetă, dar la 19 lei pentru un platou mare de sandviș și cartofi prăjiți este una dintre cele mai bune oferte din Centrul Vechi. Dacă ajungeți la Embassy, nu vă temeți să-l încercați, vă veți sătura cu o astfel de porție. Nu-i tocmai ce caut eu la Turul Burgerilor, dar este bun și are un raport preț/calitate excelent, economic vorbind.

Embassy Hanul cu Tei se găsește în Centrul Vechi, pe strada Lipscani 63-65, dar se poate intra și prin strada Blănari în gangul/curtea în care se află Hanul cu Tei. Nu știu orarul, iar site-ul oficial nu-l precizează, dar puteți citi acolo meniul. Tot din grupul Embassy fac parte și alte localuri bune precum restaurantul 18 by the Lounge, la etajul 18 al clădirii City Gate de la Romexpo, sau Barrio din Piața Amzei.

    13 comentarii

  1. Vezi ca se poate sa iei si felu’ doi? vezi?

      (Citează)

  2. “nimerit moale, gustos și fără multă grosime”

    cred ca vroiai sa zici grăsime

      (Citează)

  3. Arata bine per total si un pret decent ,

    Am primit o recomandare referitor la burgerii de la Brauhaus Smardan – cica ar fi mari si zemosi ! Poti sa dai o fuga ca episod viitor .

      (Citează)

  4. Mai poti pune pe lista The PUB (burger decent) si Biutiful (burger chiar bun).

      (Citează)

    • @alexduduman: The Pub nu mă prea încântă, e o berărie, mâncarea este în meniu doar ca să ai ceva în stomac. Nu mă aștept să fie ceva extraordinar. Aș vrea în primul rând ca localul să fie un restaurant bun care face și burgeri, precum e la OSHO sau alții.

      Biutiful, însă, e pe listă.

        (Citează)

  5. La Vacamuuu din Floreasca ai mai putea să mergi. Carnea este delicioasa si preturile la burgeri sunt intre 30 si 50 de lei, cu tot cu garnitura.

      (Citează)

    • @costin: e pe listă. Am fost o dată acolo, vita a fost ok, am văzut și cum arată un burger, dar parcă m-aș duce ca să mai încerc vită.

        (Citează)

  6. Inteleg ca nu iti prea place vita…

      (Citează)

    • Eu rămân la impresia că n-ați comandat bine sau na, a fost atunci o problemă. Vita mâncată de mine a fost la fel de gustoasă ca și la OSHO.

        (Citează)

  7. Tocmai ce m-am intors si eu de la Embassy, asta dupa ce am citit review-ul tau.
    Eu am luat un chesseburger cu chipsuri de cartofi pe care l-am cerut mediu rare, a notat ospatarul acest lucru, si a venit ok burgerul.
    S-au mai comandat frigarui de creveti si un sandwish steack care au fost la fel de ok.
    Impresia mea si a celor cu care am mers a fost placuta, chelneri amabili fara a fi prea insistenti, muzica ok, berea a fost rece deci ok, iar mancare a fost buna, frappeul a fost bun si el. Per total un raport pret/calitatea bun.

    Cu siguranta voi mai revenit aici.
    Urmeaza Hard Rock Cafe.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus