un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Filme: Thor: The Dark World (Întunericul)

15 Nov 2013  ·

GÂNDURI  ·

7 comentarii

Am fost sâmbăta trecută la Thor: The Dark World, Întunericul după cum a fost tradus la noi. Filmul este un SF clasic cu super-eroi care salvează lumea de la distrugere, dar mi-a plăcut mai mult decât primul Thor din două motive.

Întâi pentru că sărim direct la acțiune, pe când în primul film cu super-eroi mereu se pierd zeci de minute cu introducerea acestor personaje. Acum Thor, Loki, Asgard și restul situației sunt bine-cunoscuți.

Apoi pentru că efectele speciale au fost foarte bune. O mare parte din acțiune nu se întâmplă pe Pământ, ci în Asgard, iar desenatorii au făcut scene, costume, arme, navete și orașe foarte frumoase, acele momente fiind cele mai bune ale filmului.

Personajele negative sunt foarte slab conturate și prezente în film doar ca să fie și unii răi. Vor să distrugă totul, dar nu știm prea bine de ce și nici nu se pasă. Deliciul filmului îl face Loki, bine jucat Tom Hiddlestone, la fel ca în Avengers și Thor 1. Natalie Portman își joacă rolul ei de fată care nu știe pe ce lume este, iar Anthony Hopkins este prea grav în rolul Odin. Thor, Chris Hemsworth, e ca de obicei, cu un mare ciocan în mână, zero emoții pe față și voce gravă. Alte personaje, prieteni de-ai lui Thor și buni luptători, au roluri prea mici pentru a conta cu adevărat, deși par interesanți.

Pe total, un film de văzut pentru efectele speciale, dar numai dacă nu aveți altă alternativă sau dacă vă place în mod special genul acesta SF cu supereroi. Și nu uitați că apar multe filme bune în această perioadă.

Aș putea dormi foarte comod în scaunele premium de la Grand Digiplex, care se dau foarte mult pe spate pentru o poziție confortabilă. Am văzut filmul în 3D și în sala Ultra, unde este unul dintre cele mai mari ecrane de proiecție din România, așa că e posibil ca și asta să fi contribuit la impresia foarte bună despre efectele speciale.
thor

    7 comentarii

  1. Heimdall e cel mai tare

      (Citează)

  2. Ma enerveaza ca au o gramada de povesti de unde sa aleaga si din comics si din mitologia nordica si totusi ne alegem cu niste dusmani slabi . Asa au facut si in Iron Man 3 unde inteleg ca nu putea sa faca mandarinul din desene dar tot puteau sa-l faca mai tare . Acum am vazut ca in Avengers 2 o sa fie Ultron nu Thanos deci o sa tot stranga pietre Infinity pana la Avengers 3 .

      (Citează)

    • @Andreiexe: am auzit că Ultron e un robot ucigaș. Tare sunt curios cum vor face un film fără ca asta să pară o prostie. Nu tot ce merge în comics merge și în filme pentru marele public.

        (Citează)

  3. Ultron e un robot facut de Ant man in colaborare cu Tony Stark si in viziunea lor perfecta trebuia sa protejeze lumea , dar ca la toate filmele cu inteligenta artificiala , robotul decide ca cel mai bine poate sa protejeze omenirea daca e rege peste toti .

      (Citează)

  4. Total off-topic: citind articolul asta, m-am simtit ca pe intrnetul de acum 10-15 ani (ca tot se vorbeste acum de inceputurile internetului in Romania). Motivul: bannerul cu DPD care te face la cap de la atata flicker-eala. C’mon, se poate mai mult in 2013! (Stiu ca nu l-ai facut tu, dar poate ai vreo influenta asupra celor care ti l-au dat si li se face mila sa-l modifice).

      (Citează)

  5. Cand vad BAROSUL din mana lui Thor, imi imaginez cum ii sparge capul lui Ponta cu el. Deh, stiu, vise umede…..

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus