un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Am luat și un espressor Nescafe Dolce Gusto

29 Nov 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

30 comentarii

nescafe_dolce_gusto_piccolo_1Am cumpărat acum câteva săptămâni și un espressor Nescafe Dolce Gusto, din acela mic (chiar se numește Piccolo) cu formă de pinguin. Am rămas uimit de ce cafea bună face din capsulele acelea și de cât de rapid se desfășoară totul.

Espresso-ul are o spumă groasă și un gust bun. La cappuccino, unde întâi pui o capsulă de lapte și apoi una de cafea, se formează o spumă de lapte pe care eu aș avea dificultăți să o fac cu abur la espressorul manual.

Ce mi-a plăcut este că aparatul este gata de preparat cafeaua într-un timp foarte scurt. Durează cam 10 secunde după ce-l bagi în priză să se încălzească la temperatura necesară. Între cafele, timpul este de aproximativ 5 secunde. Întrucât totul este capsulat, nu faci deloc mizerie, nu se varsă cafeaua, nu ai nimic de șters, ci doar clătești rapid cu apă tava în care se mai scurg câteva picături de lichid.

În ce privește capsulele, costă cam 22 de lei o cutie cu 16 cafele Espresso Intenso sau Cortado, deci un preț de 1,4 lei pe cafea. Nu-i rău. La cappuccino sau latte macchiato primești 8 capsule de lapte și 8 de cafea, deci în total faci 8 căni, ceea ce înseamnă aproape 3 lei pe cafea. Gustul e bun. Problema adevărată este că te limitează la un singur tip de cafea, a lor, și nu mai poți experimenta diverse alte cafele de pe piață. E un compromis pe care-l faci pentru simplitatea sistemului. Primești și un manual frumos cu toate tipurile de capsule și scrie pe fiecare cutie câtă apă îți recomandă să folosești.

nescafe_dolce_gusto_piccolo_3Aparatele au mai multe forme, dar diferența principală este la capacitatea rezervorului de apă. Pentru acasă, unde vă sfătuiesc să folosiți apă plată pentru cafea și să turnați în rezervor exact câtă aveți nevoie pentru acea preparare, fără a lăsa apă peste noapte în el, cred că un astfel de Piccolo este suficient.

Al meu este manual, adică are o manetă de care dai ca să prepare cafea și aceasta curge până tragi maneta la loc, așa că reglezi tu cât de lungă vrei cafeaua, dar stai lângă ea în cele 20-30 de secunde ca să o supraveghezi. Am văzut la altcineva un aparat automat, unde reglezi de la început cât de lungă vrei cafeaua și acesta închide singur robinetul când a curs suficientă apă. Din nou, în opinia mea, prețul suplimentar pentru un aparat automat nu merită decât dacă-l cumpărați pentru vreo firmă sau faceți multitasking serios în bucătărie.

Nu vă sfătuiesc să-l cumpărați acum. Costă în jur de 420 de lei în magazinele de mai jos. Cred că o dată la două luni apare câte o promoție în care prețul scade cu 50% și mai bine așteptați un astfel de moment. Eu l-am luat cu 219 lei, dacă țin bine minte. Similar și pentru capsule, fiți atenți prin hipermarketuri după reduceri de la 23 la vreo 20 de lei pe cutie.

eMAG – 419 lei
Altex – 429 lei
Cutie Espresso Macchiato (Cortado) – 24 lei
Cutie Cappuccino – 24 lei
Suport capsule – 79 lei
nescafe_dolce_gusto_piccolo_2

    30 comentarii

  1. Nu sunt fan capsule. Mai ales cand esti limtat la un singur soi de cafea.
    Acasa am un Philips Saeco. Din ala manual, cu lingura. stampila si cafea macinata.
    Am pus ochii pe un Krups din ala automat. Dar mai astept :D

      (Citează)

    • Enea andrei laurentiu

      23/06/2018 la 7:17 PM

      Salut am luat si eu un aparat dolce gusto krups drop dar din pacate nu are acel ac de strapungere a capsulei cei pot face

        (Citează)

  2. Iooooi… cafelele alea au si niste whisky ramas pe fund in pahar, nu?

    Eu mi-am cumparat si canutze de la ei, sunt misto…

      (Citează)

    • Eu am probleme cu afișare menu, a fost dus la service, reprezentanta, dar nu își fac treaba. SCRelco Rm Vâlcea.

        (Citează)

  3. poate sint eu mai ciudat dat dupa cateva luni a inceput sa se simta un gust metalic in bauturi.

      (Citează)

  4. Salut,
    Am si eu la fel si pot spune ca tot ce iese de acolo este cu adevarat bun.
    Nu sunt un expert in cafea astfel incat sa pot decela intre arome si culturi, astfel ca balanta inclina clar catre gust (dupa mine lejer comparabil cu Starbucks) si conftul de utilizare.

    Eu merg pe espresso, este intr-adevar bun.
    Si amestecurile sunt bune (cappuccino, latte machiato, etc) insa nu prea am incredere in laptele acela praf si in ce substante mai contine ca sa fie cafeaua asa aspectuoasa si buna.

    Am comparat cu Nespresso (brandul premium pentru acelasi lucru, tot de la Nescafe), stiu ca si Radu s-a jucat cu ele in trecut.
    Mi-a explicat dealer-ul ca cele de la Nespresso sunt capsule vidate si cafeaua este mult mai buna…
    Hmm, n-as zice neaparat. Eu zic ca, sunt similare.

    Merci

      (Citează)

  5. capsulele alea credeti ca au vazut vreodata vreo boaba de cafea? :)

      (Citează)

  6. @deplictis

    Da, am vizitat fabrica producatoare de “3 in 1”. In principiu tot cafea e, poate diverse soiuri. E mai simplu sa pastrezi cafeaua ambalata in recipiente mici.

      (Citează)

  7. @nashu_mare – te-ai uitat pe eticheta? 3 in 1 contine doar cafea sau 1000 de alte ingrediente?

      (Citează)

  8. @nwradu – Si parerea mea despre Dolce Gusto, daca imi permiti – http://www.espressoman.ro/nescafe-dolce-gusto-sau-cum-sa-tragi-ceasca-de-espresso-in-teapa/ Paradoxal e un aparat foarte scump. INtr-un an platesti mai mult pe el decat pe un aparat clasic. Evident, discutia despre comoditate este altceva.

      (Citează)

  9. @Liviu

    Contine cel putin lapte praf, nu? Ideea e ca e facuta intr-adevar cu cafea. Solutia de impachetare rezolva multe probleme de pastrare a produsului in timp.

      (Citează)

  10. @offtopic – Pentru cei care au mai comandat de pe site-ul altex, imi explica cineva de ce comanda mea apare cu statusul Comanda finalizata dar in detalii afiseaza Confirmat integral ?

    Nu m-a sunat nimeni de la altex, sa ma duc in magazi sa ridic produsele ?

      (Citează)

  11. @nashu_mare – 3in1 numai cafea nu este – Sugar (53%),Whitener (36%) [Glucose Syrup, Vegetable Oils, Skimmed Milk Powder, Stabilisers (E340ii, E452i, E331iii, E339), Milk Proteins, Emulsifiers (E471, E472e), Anticaking Agent (E551), Colour (E101)] ,Coffee (11%)

      (Citează)

  12. @nwradu – capsulele au cafea, cele pentru espresso, dar vorbim de ultima calitate + ca e deja rasnita, deci s-au dus toate aromele pe care le-ar fi avut initial ca bob. E o diferenta crepusculara de la o cafea proaspat prajita de 60 de lei luata de la orice prajitorie,pana la cafeaua dintr-o capsula. Iar ca pret, la capsule se plateste in jur de 200 de lei/kg de cafea pe cand la boabe platesti 60-80 de lei (la capuccino sunt alte calcule mai dezavantajoase). Deci diferenta de 130 de lei sa zicem inseamna 1560 de lei pierduti anual cu sistemul de capsule. Ma rog, daca nu e advertorial, nu iti recomand in veci sa folosesti capsule.

      (Citează)

  13. @liviu, depinde de reteta si producator. Dupa cum vezi exista cafea acolo. :)

      (Citează)

  14. Uimitor cum ofertele retailerilor de la noi sunt strîns legate de reducerile de pe amazon. Tocmai am luat jucăria cu 35 de lire de pe amazon. Ia să vedem cît ajunge în România. :)

      (Citează)

  15. M-am lasat de mult de 3 in 1, dupa ce mi-a zis cineva sa citesc ingredientele. M-am ingrozit de cate euri erau scrise acolo. Cat despre aparat sa-l stapanesti sanatos, sa te bucuri de cafeluta, dar nu as cumpara. Prefer cafeaua la ibric facuta de mine. AAAAA si felicitari pentru poza…frumoasa matza, este bestiala:)

      (Citează)

  16. Am avut si eu la munca, a inceput sa curga aiurea dupa vreo 2 ani, probabil de la depuneri. N-a mers sa-i faci nimic, am cumparat altul, asta de la Bosch de data asta.

      (Citează)

  17. Eu am luat de la amazon un expressor care stie sa faca direct cappuccino (doar asta beau), pun apa intr-un recipient, lapte rece in altul, cafea macinata si apas un buton (merge si cu capsule, dar nu vad rostul). Pretul (la reducere a fost 1/2 din cel la care se gaseste in Romania) nu a fost mult mai mare decat al celui specificat in articol.

      (Citează)

  18. Apostol Jagardel

    29/11/2013 la 5:07 PM

    @NwRadu : te rog ,faci si tu o chestie?ia o capsula de cafea ,fa cafea mare cu lapte,dupa du-te la orice magazin de colt,cumpara o cafea mare cu lapte Tchibo,spune-mi te rog daca gustul e apropriat intre ele.Vb serios,daca tu-mi spui ca e apropiat,as cumpara si eu un aparat de genul,m`am saturat sa tot cobor sa dau 2 lei ,mai ales ca a venit iarna:)
    Astept un Raspuns Radu,daca iti face placere sa dai un raspuns:)

      (Citează)

    • @Apostol Jagardel: am și espressor manual, cu tamper luat separat, cu toată procedura știută la secundă. Folosesc cafea din diverse surse foarte bune, îmi iau din magazinele de cafea sau din străinătate când mai ies pe acolo. Am zis deja că cea care iese din Dolce Gusto ăsta e suficient de bună pentru mine, chiar neașteptat de bună, că nu aveam impresia că poate ieși așa spumă din pompa lui și din capsule. Ce să-ți mai spun?

      Dacă vrei să compari Tchibo cu ceva, compară-l cu sistemul Cafissimo, că acela este al lor, cu capsule Tchibo.

        (Citează)

  19. 3 în 1 sînt cafele foarte “light”, mult mai slabe decît nessul sau cafeaua arabică propriu-zisă. Nu mă miră că e doar 11% cafea într-una. Dar e totuşi cafea.

    e-urile sînt aditivi alimentari de dată relativ recentă. Dacă zahărul sau cafeaua se descopereau în ultimii 20 de ani nu s-ar fi numit zahăr sau cafea, ci E997 şi E998 :-)

      (Citează)

  20. Apostol Jagardel

    29/11/2013 la 9:12 PM

    @NwRadu : iti stiu expresorul manual+tamper(ai avut articole cu ambele din ce tin eu minte?!),asta vroiam sa imi spui daca produc o calitate peste Tchibo expressor pt omul lenes.
    M-ai lamurit,mersi,o sa ma cadorisesc de xmas cu`o rasnita deasta comestibila:)

      (Citează)

    • @Apostol Jagardel: păi încearcă și Cafissimo de la Tchibo, cum ziceam, dacă îți place. Deși s-ar putea ca cele două sisteme bune pe termen lung să fie Tassimo și Dolce Gusto, care au parte de mai multă publicitate și susținere.

        (Citează)

  21. ceva mai fals si mai fad decat cafeaua la capsule n-am gustat. mi-am luat unul si i-am facut vant dupa nici o luna. ca sa nu mai vorbesc ca e MULT mai scumpa cafeaua la capsula. degeaba iti reduce aparatul la 2 milioane…

      (Citează)

  22. Eu am bosch tassimo si sunt multumit de cafeaua care o face. Banuiesc ca si asta e asemanator. Cam aceiasi tehnologie..

      (Citează)

  23. salut. doresc sa intreb care este compatibilitatea intre capsulele de tassimo si cele de cafissimo? ma intereseaza sa cumpar sortimentatie de cafele si doar un singur aparat. Stiu ca cele de nescafe si cece tassimo nu arata la fel ca si dimensiune. Va multumesc

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus