un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Turul Burgerilor: Grill and Roses

15 Oct 2013  ·

GÂNDURI  ·

12 comentarii

Turul Burgerilor a ajuns și prin localuri cu prețuri mai mici. Grill & Roses este în Centrul Vechi și mi-a fost recomandat de mai multe persoane pentru burgerul său, deși o experiența anterioară de-a mea nu mi-a lăsat un gust bun, ca să zic așa. Și nici acum n-a fost cine șție ce.

Meniul este mare și cu diverse preparate românești, dar burgeri au doar doi:

  • Memphis Cheeseburger, “o simfonie” de vită, ceapă, usturoi, salata, roșii, sos picant și brânză topită pentru 18 lei.
  • Il Padrino, care are vită, brânză gorgonzola, ceapă, usturoi, roșii cherry și salată pentru 20 de lei.

Prețurile nu includ cartofii prăjiți, pe care am dat în plus 6 lei. Și fiind doar doi burgeri în meniu, i-am comandat pe amândoi. Nu mă întrebați care este cel din imaginile de mai jos pentru că și mie mi-a fost foarte greu să-i deosebesc, singurul indiciu fiind brânza gorgonzola.

burger_grill_roses_04

Observați o chiflă din aceea preambalată, care stă pufoasă și după câteva săptămâni la raft. Carnea a fost suficientă și bună la gust, a fost și zemoasă, așa cum am cerut-o. Roșiile cherry promise în Il Padrino au fost roșii normale, sosul picant din Memphis n-a fost de găsit, nefiind nimic picant în nici unul dintre cei doi. O felie de ceapă și o frunză de salată completează burgerul din imagine, iar undeva deasupra cărnii se ascundea brânza gorgonzola, acoperită de mult sos absolut banal pe care mi-l închipui pus acolo dintr-o găleată mare de maioneză și ketchup.

Altfel spus, am fost dezamăgit. Burgerul a fost mâncabil, dar eu caut burgeri speciali în această serie de articole, iar aceștia nu au nimic special în ei. Aș putea spune că măcar sunt ieftini (26 lei cu tot cu cartofi), dar în aceeași zonă, dacă vrei mâncare ieftină, ai un excelent Gyros, un Calif, un La Haleală, pizza Vera Pizzaiolo și alte localuri unde cu acești bani mănânci mai bine și mai mult.

Să mai zică cineva acum că la OSHO, unde cu 35 de lei primești un cheeseburger excelent, cu ingrediente de calitate, cu o farfurie mare de salată și cartofi și sosuri, e scump.

Alte prețuri: Sangria la pahar 10 lei, mediocră, cea mai ieftină bere la 0,5 litri este tot 10 lei, un cafe latte bunicel tot 10 lei.

Pe scurt

  • Chifla: banală, din comerț, din aceea preambalată cine știe în ce țară și mult prea pufoasă.
  • Carnea: făcută la grătar cu cărbuni, bună, dar nu specială.
  • Garnitura: prea puțină (o frunză de salată, o felie subțire de roșie etc), roșiile cherry fuseseră înlocuite cu unele normale, sosul picant promis în meniu lipsa din burger, cartofii sunt banali.
  • Sosuri: din acelea la găleată. Lipsește un sos suplimentar pentru cartofi.
  • Prețuri: mici spre medii. Le-am zis mai sus, aveți meniul la final.
  • Deserturi: nu am încercat. În Centrul Vechi sunt alternative mult mai bune pentru acea etapă a mesei.
  • Servire: fără probleme, fără multe discuții. În timp ce așteptam să se încălzească grătarul domnișoara care ne servea își făcea unghiile imediat cum intrai în local. Unghiile de la picioare.
  • Toaleta: m-am ținut.
  • Ambianță: am stat afară, unde măcar privești lumea care trece, dar acum nu cred că temperatura mai permite asta. Înăuntru e înghesuială la mese mici de lemn.
  • Ce faci cât aștepți mâncarea: te joci pe mobil sau vorbești cu altcineva (sau te uiți cum își face chelnerița unghiile).
  • Parcare: e în Centrul Vechi, deci mașina o lași la distanță. Recomand parcarea subterană de la Universitate.

Concluzie finală

Un burger banal într-un local mic și înghesuit, unde n-am găsit nici o legătură cu ideea de rock promisă prin nume și denumirile din meniuri. Nu mai revin acolo (prima oară, iarna trecută, am comandat ceva ce includea cârnăciori oltenești și în schimb au venit cremwurști), sunt multe alte alternative mult mai bune în zonă pentru burgeri sau orice altceva.

Cu această ocazie am regândit un pic conceptul Turul Burgerilor și voi merge în continuare numai la localuri bune, dar care sunt și scumpe. Dacă tot consum o ocazie de a mânca în oraș în weekend și mai dau și bani, măcar să-i dau pe ceva bun.

Grill & Roses: strada Smârdan 18, în Centrul Vechi.

Ce-ar merge un burger cu carne de rață, cum se găsește prin străinătate.

    12 comentarii

  1. “Cu această ocazie am regândit un pic conceptul Turul Burgerilor și voi merge în continuare numai la localuri bune, dar care sunt și scumpe.” Buna idee! Nu mai pierde timpul cu recomandarile celor care cauta si-un “felul doi” in 30 de lei cheltuiti la un restaurant.

      (Citează)

  2. Burgerul de la Grill and Roses mi s-a parut uscat rau de tot. Mi-a trebuit o galeata de apa sa spal de pe gat fiecare inghititura.

      (Citează)

  3. Nu exista ieftin si bun, din pacate.

      (Citează)

  4. Am urmarit recomandarile tale cel mai bun dupa parerea mea a fost The Texan de la HRC ( nu e tocmai un burger, dar e grozav). Singurul minus ar fi ca e o bomba calorica si ar trebui servit cu un digestiv puternic.

    Astept si alte etape din “turul burgerilor” pentru inspiratie.

      (Citează)

  5. O noua recomandare pentru turul burgerilor: City Grill-Lipscani, am mancat un steakburger black angus foarte bun. 36 de lei cu garnitura(cartofi copti) si ceva salata.

      (Citează)

    • @Sorin: City Grill și bun? :P

      Am mai ochit Mike’s Pub în centrul vechi, se laudă cu un Black Angus quarter pounder, am fost deja la Red Angus, mai am Embassy, Ruby Tuesday, poate și Vaca Muu.

        (Citează)

  6. sa nu uiti sa updatezi si articolul principal cu link-uri catre review-uri :)

      (Citează)

  7. la vaca mu trebuia sa te duci ca sa ai o baza de referinta… sau mai bine zis un varf

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus