un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Turul Burgerilor: clubul Oxygen din Sun Plaza

1 Oct 2013  ·

GÂNDURI  ·

8 comentarii

După o pauză pe motiv de concediu, continuăm Turul Burgerilor: astăzi la clubul Oxygen din mall-ul Sun Plaza, în zona Big Berceni.

Oxygen se găsește la etaj, sus după food court, și este un club unde poți juca biliard, darts și bowling, plus că au o zonă de restaurant și bar, iar în multe seri se lasă cu mini-concerte, DJ și animatoare care dansează. Nu știu cât o mai găsiți deschisă, dar au și o terasă în aer liber, pe acoperișul mall-ului.

Cât despre bucătăria clubului Oxygen, mi s-a părut dintotdeauna că este foarte bună. Am fost mereu mulțumit de mâncarea de aici (am lucrat o vreme în zonă și am mai fost la Oxygen de câteva ori), fie că mâncam aripioare, paste, pizza, coaste sau restul celor din meniu. De fapt, singurul motiv pentru care nu i-am pus de la început pe lista de la Turul Burgerilor este pentru că acum vreun an au scos din meniu mega-burgerul, dar la o vizită întâmplătoare pe acolo am văzut că l-au reintrodus și l-am și încercat.

Iată mai jos platoul de Mega Burger primit:
oxygen_sun_plaza_burger_01

Conform meniului, conține carne de vită 175 grame, bacon crocant, cheddar, roșii felii, castraveți murați, ceapă roșie, salată verde, maioneză, cartofi prăjiți și ketchup. Asta trebuia să vină, cerut mediu-zemos, ca de obicei. Costă 29 de lei.

Și asta a venit. Burgerul a fost bun, dar nu extraordinar și deloc special. Este mare, încărcat, a avut prea multă maioneză (serios, am dat jos o parte din ea), bacon-ul nu era crocant, ci prea gras, iar castraveții murați nu mi-au plăcut la gust. Cartofii au fost banali, din cei congelați; nu înțelegeți prin asta că n-au fost buni, ci că nu le-am găsit ceva de reproșat, dar nici de lăudat.
oxygen_sun_plaza_burger_02oxygen_sun_plaza_burger_03

Altfel spus, mega-burger-ul Oxygen este bun dacă ți-e foame, dar nu l-aș recomanda celor care sunt, ca mine, în căutarea unui preparat special, ceva pentru care să mergi până la un local anume atunci când ți-e poftă de el. Pentru că asta e ideea din Turul Burgerilor, burgeri speciali, nu caut doar localuri unde se mănâncă bine.

În rest, Ciuc la draft e 6 lei, Heineken draft 400 ml costă cât Heineken la sticlă la 500 ml, adică 8 lei, iar clubul Oxygen are o gamă largă de alte băuturi, cocktailuri și niște deserturi interesante.

Pe scurt

Chifla: banală, din comerț.
Carnea: gustoasă, nimic de reproșat aici.
Garnitura: prea multă maioneză pe carne, bacon-ul prea gras, castraveții murați au avut un gust urât, salata, roșiile și ceapa au fost bune.
Sosuri: ketchup obișnuit “la găleată”, maioneză prea multă în burger.
Prețuri: medii. Burgerul e 29 de lei cu tot cu cartofii respectivi, băutura e la prețuri normale, o porție de aripioare cu cartofi e 19 lei, Quesadilla mare 25 lei, creveți 28 lei, pastramă de berbecuț 25 lei, pizza 30 cm costă 18-24 lei, pastele 23 de lei.
Deserturi: n-am mâncat acum, dar în anii anteriori erau foarte bune. Prăjitura cu ciocolată belgiană, un fel de mousse în două culori, costă 14 lei și era foarte bună, carpaccio de ananas sau cheesecake-ul costă tot 14 lei.
Servire: fără probleme, nimic mai mult de zis aici.
Toaleta: curată, bine amenajată, ca într-un club ce așteaptă sute de oameni în anumite seri.
Ambianță: aici e cu dus și întors. Spațiul în interior este mare, cu tavan înalt, dar în același timp parcă miroase cumva a odorizant. În plus, în interior te poate deranja zgomotul bilelor de bowling sau muzica uneori prea puternică și, desigur, fumul, dacă este aglomerat. Pe terasă este mai plăcut, deși se aude muzica și de la celelalte 3-4 terase de pe acel acoperiș; probabil că se va închide în curând, că vine vremea rea.
Ce faci cât aștepți mâncarea: nimic. Te joci pe telefon.
Parcare: mall-ul are ditamai parcarea și nu există probleme la acest capitol.

Concluzie finală

Burgerul Oxygen nu se remarcă prin nimic. Sincer să fiu, decât 29 de lei aici prefer să dau oricând 35 de lei la OSHO pe un cheeseburger mai bun, cu mai multă garnitură și cartofi.

Îl pun în top pe locul 3 din 4, înaintea lui Simbio pentru că prețul la Oxygen este mai mic și găsești mereu loc, dar nu vă recomand să veniți aici pentru burger.

Vă recomand totuși Oxygen pentru biliard și bowling, iar dacă vreți să mâncați acolo mergeți cu încredere pentru alte preparate. De exemplu cu aceeași ocazie am comandat și o Quesadilla (25 de lei) care a fost foarte bună, cu mult pui și ingrediente bine dozate, cum de mult nu am mai mâncat prin București.
oxygen_sun_plaza_quesadilla_01oxygen_sun_plaza_quesadilla_02

Oxygen: meniul este pe site-ul oficial, orar L-J 10-02, V-D: 10-04, în incinta Sun Plaza din Piața Sudului, la intersecția Calea Văcărești cu Șos. Olteniței.

    8 comentarii

  1. No offence, da’ burgerul ăla arata groaznic. :( seamănă cu un burritos cu de toate lol:))
    P.S. Spune-mi ca nu vad bine si quesadilla nu e făcută cu pita bread????

      (Citează)

  2. Tu mananci la o masa si un burger si o quesadilla? Cum incape atat?

      (Citează)

  3. Da, pita bread are un “buzunaras” intre cele 2 foi. E din Middle East. Tortilla este foarte subtire, practic Vezi lumina prin ea. Se foloseste in Mexico, Caraibe, Central America, Canada si USA.
    Cea ce se vede in poza, seamănă cu pita bread. E prea groasa ca sa fie tortilla. De aici si întrebarea mea. :)

      (Citează)

  4. @Diana: nup, e tortilla. După textură arată identic cu cele pe care le găsești în comerț (Lidl, Mega Image etc.)

    @Radu: boss, lasă gunoaiele și treci la alea bune. Am notat Osho, dar vreau să am alternative reale. Pe HRC i-am scos din ecuație din cauza prețului. Nu mă îndoiesc că merită banii, însă I can’t bring myself să dau 50 de lei pe un hamburger…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus