un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Turul Burgerilor: Royal Osho Burger la Osho, cu foie gras și măr copt

20 Aug 2013  ·

GÂNDURI  ·

57 comentarii

Vă spuneam că am început Turul Burgerilor cu o vizită la restaurantul Osho, în Primăverii. La Osho am mâncat friptură de vită foarte bună, domeniu în care excelează, dar au și burgeri în meniu.

Ce vedeți mai jos este un Royal Osho Burger și costă 58 de lei. Este mare, 250 de grame de carne, și, ca la toți burgerii de la Osho, garnitura este pusă separat în farfurie, ca să poți savura mai bine gustul cărnii atunci când muști din el. Prețul include și cartofi prăjiți “Osho”, tăiați în bucăți mai mari. Tot ce vedeți în farfurii, de fapt.

Fiind rețeta casei, zona aceea mai galbenă de deasupra cărnii am descoperit că este foie gras. Vedeți ingredientul galben de sub carne? Am crezut că-i brânză, dar gustându-l separat mi-am dat seama că este măr copt. Un burger cu foie gras și măr copt poate suna ciudat, dar credeți-mă că este foarte gustos și că are totuși un gust clasic, de grătar.

osho_burger_15_royal
osho_burger_17_royalosho_burger_16_royal

Garnitura de verdeață este pusă separat, lângă burger, ceea ce este bine. Nu primești o felie de roșie și una de salată, așa cum se întâmplă în orice alt local pentru că doar atâtea încap în chiflă, ci mult mai multe, ceea ce ajută ca mâncarea să pară mai ușoară.

La Royal Osho Burger am primit și acest bol cu ceapă caramelizată, dulce. Interesant ingredient și am luat cu plăcere din el la fiecare câteva îmbucături de burger.
osho_burger_19_garnituraosho_burger_18_ceapa

Dacă vreți ceva mai simplu și mai ieftin, mai jos vedeți un Premium Cheeseburger de 250 de grame de carne, care costă 35 de lei, un preț acceptabil pentru un restaurant bun. Carnea este la fel de gustoasă, iar acesta conține brânză în chiflă. Garnitura a fost servită tot separat, dar cu o mică salată coleslaw, nu cu ceapă caramelizată.
osho_burger_14_premiumosho_burger_13_premium
osho_burger_20_premium

Pe scurt

  • Chifla: bună, proaspătă, dar parcă prea groasă și banală.
  • Carnea: am cerut să fie făcută mediu și suculentă și așa a fost. Gust bun de grătar. Porțiile de 250 de grame sunt pentru ieșit din foame, dar domnișoarele ar putea prefera mai degrabă porțiile mai mici. Carnea este însă românească, nu Black Angus ca la fripturi.
  • Garnitura: legume proaspete, în cantitate mai mare decât în alte localuri. La acest capitol nu-i nimic de reproșat, mai ales că și cartofii prăjiți sunt gustoși.
  • Sosuri: am primit separat maioneză, iar pe masă au fost aduse muștar și ketchup Heinz. Rețeta vorbește și despre “homemade sauce”, probabil în burger.
  • Prețuri: normale pentru un burger mare la un restaurant bun. Royal Osho, la 58 de lei, este ușor cam scump.
  • Băutură: am luat limonadă, că eram cu mașina. Pahar mărișor, 10 sau 12 lei, prea acră. Vă recomand mai degraba bere sau vin. Din alte ocazii acolo știu că și cafeaua este foarte bună, au și cocktail-uri.
  • Deserturi: nu știu, e a treia oară când merg acolo și nu mai încape desert în burtă.
  • Servire: fără probleme, oameni politicoși, amabili, nimic deranjant de raportat.
  • Toaleta: curată, uscător Dyson, dacă nu mă înșel.
  • Ambianță: Osho este decorat în culori calde și iluminat fix cum trebuie. Sunt multe mese în restaurant și au și o terasă mare afară, acum în sezonul cald.
  • Ce faci cât aștepți mâncarea: ai ce face, restaurantul are pereții decorați, te poți uita la frigiderul în care se maturează vita, la galantarul cu fripturi tăiate, la deserturile expuse la rece, poți studia o broșură care explică diversele bucăți de carne de vită și preparatele din meniu lor.
  • Parcare: în weekend e suficientă în fața restaurantului, în timpul săptămânii zona este full din cauza clădirilor de birouri din zonă. Metroul Aviatorilor este foarte aproape.

Concluzie finală

Royal Osho Burger este unul dintre cei mai buni burgeri mâncați până acum. Nu doar că-i gustos, dar rețeta inedită îl face special și merită încercat măcar o dată. În rest, dacă doriți ceva mai ieftin, un Premium Cheeseburger vă oferă foarte multe pentru 35 de lei, sumă pentru care în alte localuri primiți mai puține decât aici. O chiflă mai specială ar face minuni!

Restaurant Osho: Bd. Primăverii 19-21, zona Charles de Gaulle, deschis zilnic 10:30 – 0:30. Site oficial și meniu complet.

    57 comentarii

  1. Nu stiu despre tine, dar eu la banii aia m-as astepta la cartofi prajiti naturali, nu din aia congelati luati din Metro si o chifla tot facuta in casa, nu una fada si cu textura unui burete. Ma asteptam la ceva mai mult de la un restaurant cu reputatie.

      (Citează)

  2. Radu, inteleg ca cititorii tai sunt premium dar un burger cat jumatate de intretinere??

      (Citează)

    • @Andrei: 35 lei pentru ditamai farfuria cu garnitură și toate cele e mult? Cât ai vrea să fie, 16,5 lei, ca un meniu Big Mac? Este, totuși, unul din cele mai bune restaurante de la noi și specialiști în carne și grătar. Stai să vezi pentru aceiași bani ce puține am primit în alte locuri în care am fost deja.

      Cel de 58 lei este pentru când vrei ceva “special”. Oricum, pentru OSHO, e printre cele mai ieftine. Dar nu-mi propun să găsesc locuri în care se mănâncă burgeri, că așa ajungeam la Spring sau McD, ci restaurante unde poți mânca unul bun de tot, bine făcut. Sau, scumpe fiind, din toate astea bune vreau să văd unde-l poți mânca pe cel mai bun.

        (Citează)

  3. Eram sigură că o să apară și săracii cu texte de genul: “Păi eu de banii ăia îmi iau o tonă de mici și 20 de bidoane de bere.”, “Băăă, te-au fraierit hoții ăia.”, “Era mai bine pe vremea lu’ Ceausescu.” sau “Huoo, mai bună e tocănița lu’ nevastă-mea (că doar de aia am luat-o).”

      (Citează)

  4. da, sau nesimtitii care sa zica ca de 58 de lei luau 10 ca anca!

      (Citează)

  5. @Anca, nu toti suntem saraci, dar poate avem ceva respect pentru banii castigati. Cum dracu’ sa dau 58 de lei pe un rahat de burger? La ce sa ma astept atunci de la un restaurant in care se munceste ceva mai mult pe un meniu decat sa pui pe gratar niste carne si sa arunci la gramada 5 ingrediente pe o chifla? Daca merg deci sa comand ceva de mancare (o supa/ciorba si un fel 2) ar trebui sa ma astept sa dau macar 200 de lei, daca mergem pe preturile astea. :D

      (Citează)

    • @dojo: dacă ai poftă de un burger (experiența lui, cu chiflă, mușcat din el, sosuri bune, carne proaspătă, groasă și făcută cum trebuie), te duci la un restaurant bun și acesta costă. Nu mergi zilnic acolo, ci poate de 2-3 ori pe an, că na… câți burgeri să mănânci?
      Dacă vrei, îți recomand și restaurante unde dai 200 de lei pe supă și fel 2 (o friptură la OSHO e între 90 și 180 de lei, dar e magică). Și sunt bune.

        (Citează)

  6. S-au activat mancatorii de mici si chiftele din carne de porc. Voi aveti macar idee ce fel de restaurant e Osho si ce tipuri de carnuri folosesc? Sau doar va bagati in seama? De ce un “felul doi” ar merita acesti bani si un burger nu? Cu ce e asa deosebit “felul ala doi”?

      (Citează)

  7. @dojo

    Cine te-a pus sa dai 58 de lei pe un “rahat de burger”?

      (Citează)

  8. @dojo

    Voi chiar nu puteți înțelege că există lucruri a căror calitate cere un preț pe măsură. “rahat de burger” sigur strugurii sunt acri când nu ajungi la ei. Oricum nu era pentru tine. Află că există și oameni care știu să trăiască frumos, spre deosebire de tine care esti măcinata de invidie.

      (Citează)

  9. @Anca:

    Nu e vorba de invidie, e vorba de ignoranta. Dupa cum vezi, unii oameni cred ca hamburgerii cresc la Metro in congelator.

    Altfel, si eu sunt de acord cu Bogdan la faza cu cartofii si chifla.

      (Citează)

  10. Perfect de acord cu Anca. Nu are nici o vină restaurantul sau Radu că una ca “dojo” nu își permite un “rahat de burger”.

      (Citează)

  11. @Radu Multumim pentru recenzie. Pretul mare este justificat in mica masura de faptul ca restaurantul este situat intr-o zona scumpa a capitalei, carnea din burger probabil ca nu contine zgarciuri si piei, meniul include cartofi, salata si sosuri. In mare masura pretul este baban deoarece patronii vor profit gras.

      (Citează)

  12. Asta cu “un fel 2” e epica si va ramane. :D

      (Citează)

  13. Incearca si Kopel’s (pe sirenelor, zona mariott), au niste hamburgeri buni (din cate imi aduc aminte tot pe la 40 RON).

      (Citează)

  14. haide bre ca nu e deschis doar intre 10:30 – 12:30 :)

      (Citează)

  15. chifla arata banal dar poate a fost proaspata.
    Daca ai ocazia, sa incerci un burger cu branza cu mucegai albastru sau cu piept de rata (magret de canard, gasesti sigur in metro si uneori in Lidl, eu aici am gasit, asta daca vrei sa faci acasa). Sunt niste combinatii ce par ciudate papilelor neavizate dar pana la urma sunt super bune. Iar ceapa caramelizata pe burger e o nebunie (otet balsamic sau flambata cu vin). Gata ca imi vine sa urc in masina si sa fac 100 de km ptr un burger Smelly Frenchman de aici http://www.expats.cz/prague/article/restaurant-reviews/blackdog-cantina/

      (Citează)

    • @ioana: Cu mucegai am mâncat prin diverse locuri (au la St Patrick Irish Pub, aveau si la Hard Rock Cafe, dar l-au scos, însă parcă este acum într-un meniu special de vară). E ok, dar trebuie să-ți placă acel gust.
      Cu rață nu șțiu nimic pe la noi. Mai au la Hard Rock Cafe “pulled meat”, de porc sau pui, interesant și acel sistem venit de la americani.

        (Citează)

  16. Discutia despre preturl hambugerului e usor stupida. La fel de bine s-ar putea argumenta ca cine sa dea in Romania (sau aiurea) 100 de lei pe “un cacat de vin” de calitate sau “un cacat de tigara” Montecristo. Nu tine numai de cat de sarac sau bogat este un om, ci de gusturile personale si pe ce e dispus sa dea el banii. Asa cum eu, din salariul meu, prefer sa imi iau un smartphone in loc de un Nokia 1100, altcineva poate, desi are acelasi salariu, ar prefera sa plateasca diferenta pe burgeri.

    Discutia despre felul doi e la fel de irelevanta. Am un var in SUA si mi-a povestit ca acolo ei nici macar nu cred in felul doi, pentru ca nu mananca ciorba. De aceea Se considera aperitivul felul 1, cartofii si hamburgerul felul trei si desertul e de cele mai multe optional. Dar na, asa sunt americanii, o cultura mai sofisticata, trebuie sa o intelegi ca sa vezi ca nu orice chiftea pe gratar e “un rahat de hamburger”.

      (Citează)

  17. Sunt total de acord cu Ipo. Adica, da, fiecare are dreptul sa aiba opinia lui personala cum de altfel are si dreptul de a face ce vrea cu banii lui, timpul lui etc. dar in acelasi timp e cam nelalocul lui sa ii zici cuiva cat de absurd ti se pare ca el a hotarat sa faca ce a vrut cu banii lui, pe stomacul lui. Just sayin’.

      (Citează)

  18. Radule, te citesc cu placere de ceva vreme, unele articole fiind chiar interesante asa ca veni vremea sa te intreb: cum stai cu colesterolul? :-)))

      (Citează)

    • @serban: destul de bine, la ultimele analize eram în limitele normalului, în ultimul an am mai slăbit vreo 2 kg, am acum 86 kg la 1,86 m și 30 de ani.
      Aș vrea să mănânc din astea mai des, dar în realitate nu-mi iese decât rar.

        (Citează)

  19. @Radu: yes, I have heard. :))

      (Citează)

  20. Hai recunoasteti ca toti ati facut ochii mari la “costa 58 de lei”;-) Eu am gandit “un amarat de burger” nu “un rahat de burger”, dar tot aia e.

    Totusi, costul include si altceva decat simplul burger.

    Ca sa dezvolt ideea lui @ipo, este vorba despre valoarea adaugata a produsului. Oricat de bogat sau sarac ai fi, daca valoarea adaugata ti se pare ca merita in situatia ta data, cumperi produsul.

    “Valoare adaugata” poate fi orice, concret (foie gras/tutun fin/struguri de soi), mai abstract (reteta originala cu “drepturi de autor” a burgerului, maturarea vinului 50 de ani in butoaie de nu stiu ce lemn) sau complet fantasmagoric (vezi povestea despre cum sunt rulate Montecristo).

    Deci cu 1 leu cumperi “un rahat de tigara”, iar cu 100 lei “o tigara din tutun extrafin, rulata indelung intre coapsele unei tinere cubaneze”, sau cu 58 de lei un “BurgerⒸ cu foie gras si mar copt, dupa o reteta originala, servit cu ceapa caramelizata la un restaurant fashionable”.

      (Citează)

    • Cum am zis și la @fatadinport pe blog, restaurantele nu-ți vând mâncare, ci timp liber petrecut cu prietenii. Cu câț îl petreci într-un mediu mai frumos, cu un platou mai deosebit în față, cu atât e mai scump.

      Nu știu de ce tot ziceți de cel de 58. Ăla e mai fiță, rețeta lor etc. Cel de 35 de lei este mare de tot și cu multă garnitură pentru această sumă, la alții abia mănânci pe o măsea de acești bani.

        (Citează)

  21. @Radu, pentru ca unii gandesc 35 lei = 10 hamburgeri la McDonalds. De aici probabil si ideea cu felul 2 vs “un simplu hamburger”.

      (Citează)

  22. Radu, perfect structurat articolul :D

      (Citează)

  23. Stiu ca majoritatea aveti impresia ca moldovenii sunt prosti, saraci etc. Asta pana ajungeti la Palas in Iasi si vedeti ca nicaieri in tara nu exista asa ceva. Ei bine, in Iasi, la Palas (care e un complex cu mall, restaurante, terase etc) un burger de genul costa cam 35 de lei. La fel ca in Bucuresti. Si da, merita, fata de 16 cat costa plasticul de la Mc Donald’s. Doar nu mancati in fiecare zi, nu va mai zgarciti atat ca o viata aveti si e pacat.

      (Citează)

  24. Mai bine nu ziceai pretul ca ai pornit adevarate dezbateri pe aici. Si mie mi se pare mult 58 de lei, dar poate pentru ca “burger” are o conotatie McDonald’s in el. Trebuie privit ca un fel de mancare la un restaurant si atunci poate are sens. Pana la urma daca iei separat ingredientele e o carne misto la gratar, foie gras, mar cop, ceapa caramelizata, parca nu mai suna tot a “burger”. Eu am avut ocazia sa mananc hamburger de bizon american(“buffalo”) de aici si probabil ca ramane o experienta unica, de neegalat cel putin in conceptia mea.

      (Citează)

    • @Cip: e ok, poate-i un feedback bun și pentru restaurant. 58 lei e cam mult. Cel de 35, cu o farfurie plină de legume și cartofi, e chiar bun la preț, mai ales la OSHO.

        (Citează)

  25. @Andrei, unde se poate manca la Palas un burger bun? Pana sa aud acum de la tine de Palas, singurul loc unde am mancat ceva mai bun prin oras a fost la Little Texas.

      (Citează)

  26. N-am mancat burgeri de la Osho ca nu-s mare fan, asa ca poate o sa par ipocrit, dar ca idee… In Las Vegas in Wynn am mancat ce ziceau ei ca era Angus Burger la circa 18 dolari cu cel putin la fel de multe chestii. Acum, nu stiu cat de Angus era, dar a fost decent. Si era intr-un hotel de nspe stele. So, la 60 de lei la noi, e cam mult zic eu, cu tot fois gras-ul si merele…

    Ca idee, cel mai bun burger dpmdv l-am mancat intr-un oarecare pub in New York. N-a fost mai mult de 15 dolari, dar mi-a ramas in memorie. Si mie nici macar nu-mi plac burgerii.

    Ps: un tur al restaurantelor unde sa poti manca ZILNIC mi-ar placea mult. Restaurante decente cu preturi decente, ca pentru omuleti ce nu fac mancare acasa :p

      (Citează)

    • @Andrei: altă piață, altă concurență în SUA. Ei au o tradiție pentru burgeri buni, probabil că oriunde i-ai mânca sunt buni, mari, cu de toate. Din păcate, la noi e o lipsă mare de restaurante americane.

        (Citează)

  27. @Alex: La Papillon au burgeri de genul in Palas.

      (Citează)

  28. Pentru astia care ii tot dati inainte cu marele burger. Stiti cum se face un burger? Aveti impresia ca astia va aduc voua carne de vaca virgina de la templele Mayase?

    @Anca, faza asta cu strugurii e una dintre cele mai cretine replici pe care le poate da un roman sadea. Pentru informatia ta am ajuns la niste struguri ceva mai smecheri decat tine si probabil am mancat si destui burgeri asa cum se fac. Sa nu zic de steak si alte ‘porcarii’ de vita.

    Deci permite-mi sa ma sochez de un asemenea pret, mai ales cand nu vad nimic special la burgerul in cauza, decat carnea aia care credeti voi ca vine de pe Marte, o chifla, niste cartofi care nu arata nicicum si 2 frunze de ceva.

    Cand ti se face reclama la un restaurant din asta senzational mi se pare normal sa iau in atentie si preturile. Am inteles ca in Bucuresti cacati euro in fiecare dimineata, dar pretul mi se pare in continuare piperat.

      (Citează)

  29. Si… tocmai s-a laudat dojo ca ea a fost in america si a mancat burgeri. Cine ar fi crezut ca o sa zica asta?

      (Citează)

  30. @nashu_mare: cu o completare – http://tinyurl.com/n5lqj73

      (Citează)

  31. am fost si eu in america si am mancat burgeri. aia de la five guys sunt cei mai de cacat, vad ca sunt si in lista lui ipo

      (Citează)

  32. Pilsner Urquell, cea mai bună bere ever

    ahahahahahahahah

      (Citează)

  33. Sa te duci la restaurant ca sa mananci burger mi se pare la fel ca mersul la McDonalds sa bei vin. Deplasat.

      (Citează)

  34. ce nu vor unii sa inteleaga e ca nu vorbim de un burger la colt de strada de la mac sau de la o dugheana care ofera shaorma. Pentru asta cititi articolele lui Radu despre shaorma. Aici e vorba despre o experienta culinara, gastronomica daca vreti, ceva mai rafinat decat BigMac sau Big Whooper, care alea cred ca sunt asemanatoare la pret cu burgerul de la dugheana din coltul pietei Obor unde mananci pe saturate.

    E vorba si de a savura mancarea, de atmosfera, e o chestie de cultura si civilizatie care ne lipseste. Nu e vorba nici de un burger de Bocuse sau Ducass ca si ei fac burgeri (aia sunt adevaratii struguri acri cu $ in coada). Dar ce e de remarcat e ca in sfarsit se mananca bine si la noi. Incet incet dar sigur, apar si la noi restaurante un pic mai speciale decat alea traditionale romanesti unde mananci ca la mama acasa, te ghiftuiesti, bagi o pastila ca sa reziste ficatul si da-i si mananca pana crapi.

    Si sa nu veniti cu “am mancat eu burgeri in USA, nu se pune foie gras pe burger si te costa muult mai putin” sau “aia nu e carne Angus adevarata, bleah”, astea sunt snobisme de oameni care nu apreaciaza lucrurile bune in viata si care nu accepta ca o data pe luna, poti sa iesi din casa cu prietenii sau partenerul si sa apreciezi ceva deosebit.

      (Citează)

  35. Ce-nteleg eu, e faptul ca-i nasol sa fii responsabil dpdv financiar. E nasol sa ti se pare mult 60 de lei un burger. Pana la urma nu faci decat sa-ti exprimi o parere. Dar automat esti considerat sarantoc, desi exista sansele s-o duci financiar mult mai bine decat cei care, lol, mananca de 2-3 ori pe an un asemenea burger si carora nu li se pare scump. Nu e scump, e foarte bun, si-l mananca de 2-3 ori pe an. Misto.

      (Citează)

    • @Revo: am fost discret și nu prea îmi stăteau chelnerii în cap, erau retrași undeva. Oricum, sunt obișnuiți, mulți fac fotografii.

        (Citează)

  36. Ma gandesc cum se uitau cei din restaurant la tine cand ai inceput sa faci poze la burger din toate unghiurile :)

      (Citează)

  37. Dupa comentarii multe fripturiste zic: “vai ce scump”, dar ar manca pe banii altora. :)

      (Citează)

  38. Iti propun Vacamuu din Floreasca, e genial!

      (Citează)

  39. Nici asta de la Osho nu-mi place… mai bine imi fac acasa!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus