un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cucina, la Marriott

16 Aug 2013  ·

GÂNDURI  ·

8 comentarii

La restaurantul Cucina din Marriott se mănâncă bine. Dacă nu mă înșel, și bucătarul este străin, poate chiar italian, că a venit pe la mese să întrebe cum e mâncarea.

Mai jos vedeți un piept de rață cu piure de portocale și sparanghel un pic tras la tigaie. Mega-bun, carnea este moale și rozalie în interior, iar piureul de portocale a fost surprinzător de gustos și potrivit ca garnitură. Are gust de citrice, dar e făcut cu niște condimente și sosuri care-i schimbă gustul tradițional de portocală. 58 de lei.
piept_rata_piure_portocale_sparanghel_1_cucina_marriottpiept_rata_piure_portocale_sparanghel_2_cucina_marriott

Cu altă ocazie am mâncat un ton la grătar. De fapt, după ce l-am mâncat aici m-am gândit să fac și eu acasă. Cel de la Cucina este puțin mai subțire, așa că nu iese rare în interior, dar are un sos/garnitură tocmai bun din roșii și capere. 65 lei.
ton_gratar_rosii_cucina_marriott

Cheesecake-ul este excelent. Este făcut de “colegii” de la JW Steakhouse, nu de către Cucina, costă 35 de lei și poate fi mâncat în două persoane, fiind o porție imensă. N-am mai văzut cheesecake servit așa în București și poate ar merita încercat restaurantul doar pentru acesta.
jw_cheesecake_4_marriottjw_cheesecake_2_cucina_marriott

Cappuccino de la Cucina este printre cele mai bune băute de mine în București. O cană mare, cu spumă extrem de fină și cu un gust foarte bun. Din păcate, costă 18 lei.

Meniul este pe site-ul cucinarestaurant.ro. Mă întreb cum o fi iepurele. Îi găsiți în hotelul Marriott, la etajul 1.

    8 comentarii

  1. de ce ai ales tocmai piept de rață cu piure de portocale și sparanghel ?

      (Citează)

    • @Mihai: păi, pizza îmi fac acasă destul de bună. https://www.nwradu.ro/2013/02/pizza-facuta-casa-sort/
      Fac acum una inspirata dintr-o reteta vazuta la Trattoria Buongiorno, adică pizza cu bacon subtire, roșii, mozarella și rucola multă deasupra. E foarte ușoară și gustoasă.
      Paste la fel, fac acasă, pun exact ce vreau eu, cantitățile pe care le vreau.

      Ton mâncasem anterior. Rață este un alt animal care-mi place foarte mult, dar mănânc rar, de obicei la chinezi. Data viitoare iau iepure.

      În plus, dacă restul rețetelor le mai poți găsi și în alte restaurante, de piure de portocale nu am mai auzit.

        (Citează)

  2. …Cand puteai cere sarmale sau o ceafa cu cartofi neaosa.

      (Citează)

  3. sa inteleg ca ai dat putin sub 200 de lei pe o masa? si te plangi ca hotelurile sunt scumpe in afara fara agentie?

      (Citează)

    • @gogu: nu mă “plâng” că hotelurile sunt scumpe în afară, zic doar că poți obține prețuri mai bune prin agenții, care ca distribuitori au acces la tarife mai bune. Sigur, dacă booking sau tripadvisor ajung să fie distribuitori și mai buni, nu exclud să fie și prin ei prețurile mici.

      Dar în primul rând la Marriott abia îmi permit să mănânc, nicidecum să și stau, indiferent de țară. În plus, la hoteluri poți găsi oferte pentru toate buzunarele, depinde cât vrei să dai.

      În rest, prețurile de la Cucina sunt comparabile cu ale altor restaurante bune, unde poți mânca ceva special. La Osho pe vită dai cam 120 de lei pe o porție https://www.nwradu.ro/2013/02/vita-rare/. Mergi în două persoane, adaugă niște băuturi și poate un desert și vezi la cât ajungi. La Nada Mas am plătit cel mai mult 6 milioane, noroc că luasem un voucher de 50% reducere. La Argentine sub 3 milioane n-am ieșit niciodată. La Hard Rock Cafe dai vreo 200 de lei la fel de rapid. Bune, dar scumpe.

      Și sunt și mai scumpe. In Marriott nu mi-am permis niciodată vita la JW Steakhouse, de exemplu, pentru că-i dublă la preț față de altele. Iar de Prime din Radisson nici nu mai zic, acolo până și străinii zic că-s exagerate tarifele.

        (Citează)

  4. Daca aia e toata portia, sa si-o bage in c* de hoti la drumul mare ce sunt. Eu deja am ceva impotriva astora care gatesc trebuie exotice si de fitze care nu au legatura cu ce mancarea de la mama de acasa, care-i cea mai buna. Dar cand si portiile le cauti cu echipa de la CSI New York, nesimtirea e un pic prea mare.
    Le urez sa dea faliment de urgenta.

      (Citează)

  5. stai linistit ca nu dau faliment, e multa lume buna in Bucuresti…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus