un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

De ce-i admir pe unii muzicieni

4 Aug 2013  ·

GÂNDURI  ·

14 comentarii

Zilele trecute Mick Jagger a împlinit 70 de ani. La vârsta la care alții sunt moși pensionari, muzicianul încă poate.

Eu îi admir pe cei “bătrâni” precum Aerosmith sau Rolling Stones pentru că s-au ținut de meserie. Au știut care le este interesul și n-au deviat de la traseul lor. Sunt sigur că au dus o viață plină de droguri și femei și băutură, dar cu toate acestea n-au trecut niciodată peste un prag care le-ar fi distrus cariera, așa că iată-i și acum, după zeci de ani de muzică, făcând zeci de milioane de dolari pe an din concerte.

Nu știu dacă-i meritul lor personal sau au avut un manager inspirat, care i-a ținut în frâu și a fost acolo să-i ferească de acea linie ce nu trebuia trecută. Alții, la fel de talentați, au dat de faimă și “bunătăți” și s-au abătut de la traseul pe care ar fi fost cazul să-l urmeze. Că vorbim de Cobain, Morrison, Elvis sau mai recent de Winehouse, toți au fost talente mari care au exagerat spre rău și n-a fost nimeni acolo să-i oprească.

Cum spuneam, îi admir cu atât mai mult pe cei care, având de toate, au pus totuși pe primul plan muzica, business-ul, produsul lor.
mj_fm

    14 comentarii

  1. De Iris ce zici ?

      (Citează)

  2. Cei 2 din poza asta, impreuna cu Elvis, faca parte din alta categorie decat ceilalti mentionati de tine…

      (Citează)

    • @fan barca: de Elvis nu cred, dar cei doi da. MJ oricum era la final de carieră, iar Mercury a murit de SIDA într-o vreme când nu se știau așa multe despre boală și riscuri. Cu cei care au murit de droguri și băutură în momentul de glorie am o problemă.

        (Citează)

  3. Poza asta e de colecţie!

      (Citează)

  4. N-as spune ca Aerosmith nu s-au abatut de la traseu, ba chiar din contra. Au deraiat urat de tot la sfarsitul anilor ’70- inceputul anilor ’80.

    Au incheiat ceva concerte brusc pentru ca Steven a picat lat pe scena. Sau pentru ca a intarziat si cand si-a facut aparitia era beat mort si nu mai era in stare sa cante. Se certau foarte urat si uneori chestiile astea transpirau si pe scena. Brad spunea ca s-a schimbat dupa concerte si afara in spatele unui tomberon pentru ca in aceeasi camera cu Steven si Joe nu se putea sta, zbura mobila. La inceputul anilor ’80, Steven a ajuns pe strada la un moment dat, nu mai avea unde sa stea. A avut si niste accidente de sosea. Pentru ca un pom sau un camion cu lapte sunt greu de observat pentru orice om relativ treaz, nu?

    Joe a luat-o pe cont propriu ca sa-si acopere cheltuielile cu bautura si drogurile si a revenit in trupa pentru ca risca sa ajunga in inchisoare din cauza datoriilor. Ma-sa s-a mutat intr-un alt stat pentru ca nu mai suporta sa-l vada in ce hal arata (chestie care a transpirat intr-o piesa “barely stand on ’cause I’m so God damn gaunt”). L-au gasit de cateva ori mop cu acul inca in vena. Intr-o noapte a fost plimbat dintr-un hotel la politie pentru ca solistu’ facuse nu stiu ce tampenie, de acolo la alt hotel si cand s-o trezit era convins ca e inca la primu’ hotel.

    Ambii spun ca au pierdut nu stiu cate bucati inregistrate. Pur si simplu au uitat ce au facut cu ele. Si Joe spunea la un moment dat ceva de genu’ “we weren’t musicians dabbling in drugs anymore, we were druggies dabbling in music”.

    Au fost foarte aproape de a fi terminati definitiv in perioada aia. Revenirea n-a fost in nici un caz un succes comercial. Chiar daca din punctul meu de vedere, Done with Mirrors e excelent, aproape nimeni nu mai stie ca au facut albumul ala. Plus ca tot n-o lasasera mai usor cu drogurile, Steven a mai lesinat de vreo doua ori pe scena si in timpul turneului ala.

    Din punct de vedere comercial, au avut noroc cu Run DMC si cu oamenii de la Geffen care s-au apucat sa-i “lustruiasca”. Muzical, din ’89 si pana anul trecut n-au mai scos nimic cu adevarat memorabil.

      (Citează)

  5. MJ nu o sa fie niciodata la sfarsit d cariera. Putea sa scoata zeci de albume cu ce avea inregistrat dar omul era perfectionist. MJ & FREDDIE the greatest ever. Nu o sa mai fie nimeni ca ei!!!!

      (Citează)

  6. Ma refeream la categoriile muzicale…

    Intr-adevar, unii au trebuit sa moara ( din diverse motive ) ca sa ajunga mari.

      (Citează)

  7. Octavian Ticu

    04/08/2013 la 9:44 PM

    Freddie pare sa aiba un portofel voluminos in buzunar. Sau sunt cheile?

      (Citează)

  8. @nea_caisă, daca tu compari cinci balade obosite cu muzica lor de la începutul carierei, e clar că n-ai nicio treabă cu trupa asta.

      (Citează)

  9. Am zis memorabil din punct de vedere muzical. Stiu unde se situeaza Get a Grip din punct de vedere al succesului comercial. Si nu, nu-mi displace albumul ala. Dar nici nu ma impresioneaza prea tare. E plat, sters, prea putin interesant. Trist daca stau sa compar cu primele cinci albume.

      (Citează)

  10. @brontozaurel nice review :D

      (Citează)

  11. O poza geniala :) Doi dintre cei mai mari artisti pe care i-a avut pana acum planeta. Pacat ca au plecat asa repede dintre noi.

      (Citează)

  12. E super tare blogul și poza! MJ chiar era un cântăreț foarte talentat, rar mai există oameni cum era el. Nu de mult am început și eu un blog despre muzică, chiar am scris despre MJ îl puteți vizita aici:
    https://baciumarius.wordpress.com/
    Succes în continuare! :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus