un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Topul producătorilor de smartphone-uri

30 Jul 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

4 comentarii

Un raport IDC (un nume de încredere în cercetări de piață) la nivel mondial vorbește despre numărul de telefoane vândute: Samsung a vândut mai multe decât următorii trei din listă, incluzând Apple.

Top Five Smartphone Vendors, Shipments, and Market Share, 2013 Q2 (Units in Millions) 

Vendor

2Q13 Unit Shipments

2Q13 Market Share

2Q12 Unit Shipments

2Q12 Market Share

Year-over-year Change

Samsung

72.4

30.4%

50.3

32.2%

43.9%

Apple

31.2

13.1%

26.0

16.6%

20.0%

LG

12.1

5.1%

5.8

3.7%

108.6%

Lenovo

11.3

4.7%

4.9

3.1%

130.6%

ZTE

10.1

4.2%

6.4

4.1%

57.8%

Others

100.8

42.4%

62.8

40.2%

60.5%

Total

237.9

100.0%

156.2

100.0%

52.3%

Aici merită făcute două comentarii:
O idee despre cum funcționează afacerile: e uimitor cum investitorii sunt nemulțumiți de rezultate foarte bune, doar pentru că n-au fost conform estimărilor. Adică Samsung a avut un venit de 7,8 miliarde won și investitorii se așteptau la 8 miliarde. Diferența aceea mică i-a dezamăgit pe mulți.

Ce trebuie reținut este că astfel se decid afacerile. Investești banii unor oameni în Samsung și, deși profiturile și veniturile sunt imense pentru companie, dacă nu obții cât le-ai promis investitorilor, e de rău. Tu ca fond de investiții ai probleme, gigantul electronic care a fost chiar sub linie are probleme, deși creșterea față de anul anterior este foarte mare și au o treime din piața de smartphone-uri.

Doi la mână, dacă vă întrebați ce caută Lenovo atât de sus în clasament, in condițiile în care poate n-ați văzut vreun telefon produs de ei, este pentru că sunt uriași în China, unde vând cantități mari de telefoane. Spre restul lumii nu prea ajung ei la fel de ușor. Pe cel de mai jos, numit K900, l-am văzut și eu la MWC Barcelona, dar nu conta deloc pentru piața noastră. E un dual-core Intel cu ecran de 5,5 inci.

Nokia, HTC, Sony, Alcatel, Huawei și restul sunt incluși în Others. Pe site-ul IDC vedeți și situația de la dumbphones, unde Nokia este pe locul doi, după Samsung.

sursa: IDC via Mashable.

lenovo_k900

    4 comentarii

  1. Daniel Popescu

    30/07/2013 la 3:49 PM

    In al doilea tabel IDC este clasamentul pentru toate telefoanele mobile (dumbphones plus smartphones), nu numai dumbphones. Iar concluzia este ca Nokia este in continuare pe primul loc la dumbphones.

      (Citează)

  2. Asa ocupat ai fost de ai pus tabelul asta uratel?

      (Citează)

  3. 1. Shipments =/= vanzari. Asa si Surface RT a avut multe shipments si seful Microsoft a recunoscut ca au facut cam multe si ca acum zac in depozitele magazinelor fara sa le bage nimeni in seama.

    2. Samsung nu face oficiale cifrele de shipments sau de vanzari. Asa ca cifrele date de IDC sunt doar estimari

    3. Raportul in cauza compara mere cu pere (pun intended).
    Samsung a scos pe piata tot felul de mizerii de telefoane (pe linga Galaxy S3, S4 si ce mai au ei mai bun). Daca atunci cifrele pentru toate telefonasele alea pe care Vodafone le da gratis sau la preturi de nimic daca iti faci abonament pe 2 ani vei ajunge la cifre colosale. Cine citeste si nu se pricepe, crede ca raportul IDC compara iPhone 5 cu Galaxy S4.

      (Citează)

  4. Si mai trebuie retinuta o a treia idee, legata de prima: lacomia iti strica viata si te face vesnic nefericit. Eu am avut exemplul langa mine timp de 4 ani. Fostul meu sef, om din top 300, intoarce banii cu lopata. De o zgarcenie si o lacomie furibunde, vesnic nemultumit, vesnic ciufut. Daca asa se fac marile averi, vreau sa fiu sarac.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus