un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Camerele video sunt peste tot

25 Jul 2013  ·

GÂNDURI  ·

15 comentarii

Cumva în minte aveam impresia că trenurile sunt foarte sigure, probabil din cauză că CFR-ul are o viteză de melc. După cum puteți vedea în imaginile cu deraierea trenului din Spania, mai jos, în două secunde se face totul praf.

    15 comentarii

  1. OMG… tocmai citisem pe mediafax de 77 morți :(

      (Citează)

  2. Eu zic că trenurile sunt sigure. Nr de accidente anual aș tinde să cred că e mult mai mic decât la avioane, ca să nu vorbesc de mașini. Nasol e că atunci când se întâmplă datorită vitezei mari a trenurilor gen TGV sunt șanse reduse să mai scapi. Din ce îmi aduc aminte a fost un accident la nemți, parcă unul la francezi, și incendiul din eurotunel.

    Cel mai bine îți dai seama de viteza unui tren din asta când stai pe peron și trenul (după ce încetinește) trece pe șine continuându-și drumul. Am fost cu trenuri rapide în câteva țări europene și absolut niciodată nu mi-am pus problema “what if”…

      (Citează)

  3. @Ariel: din cate stiu si din fericire pana acum nu a fost niciun accident TGV soldat cu atat de multi morti, au fost cateva “micute”, cu cativa morti. culmea e ca a deraiat la 270 km/h fara sa moara nimeni.
    Avand in vedere ca merg des cu acest mijloc de transport sper continue in ritmul asta, e cam sinistru sa te gandesti ce se poate intampla la 300 la ora. A fost de curand unul in Franta, tren Corail la 120 la ora si a fost un carnagiu.

    @radu: avand in vedere ca o sa imi petrec vacanta deplansandu-ma numai in tren imi face o profunda bucurie sa vad acest film. sper ca shinkansen-urile sa fie mai sigure, pana acum nu cred ca au fost accidente majore.

      (Citează)

    • @stefan: cred că în Japonia nu trebuie să-ți faci griji.

      Mai ciudat este că în Spania se pare că a fost o eroare umană. Mecanicul a spus că mergea prea repede. Un tren condus automat n-ar fi pățit asta.

        (Citează)

  4. Si eu am calatorit vreo 1500 km cu trenul pana acum, anul asta. Si mai am programate vreo 1000 in urmatoarele 3 saptamani.
    Dar merg in Romania. Am sanse mai mari sa mor atacat de vreun tigan sau sa cad din tren decât sa deraieze. :))

    Ar mai fi o sansa sa deraieze daca fura careva o bucata de șină sau se rupe vreun pod (sunt zone in care se merge cu 5-10 km/h)

      (Citează)

  5. @Ariel
    Din cate stiu eu, statistic avionul e mai sigur.

      (Citează)

  6. @Ariel

    pentru a determina cel mai sigur mod de transport trebuie sa stabilesti ce fel de parametrii compari. Am citit mai de mult cum ca avioanele sunt mai sigure daca compari numarul de kilometrii parcursi pe cap de calator. Aici sunt clar avantajate avioanele care parcurg distante f mari. Trenurile cred ca sunt mai sigure la raportul dintre calatorii cu accidente vs total calatorii sau ceva de felul asta.

    Statisticile nu inseamna mare lucru atunci cand ti se intampla tie.

      (Citează)

  7. @Sabotor, corect avionul e cel mai sigur – http://www.businessinsider.com/flying-is-still-the-safest-way-to-travel-2013-7?op=1

    @stefan frica mea cea mai mare când merg cu un tren de talia TGVului e un incendiu la bord. La viteza aia, cam greu cu opritul. Mi s-a întâmplat să fiu blocat la plecare cu un tren ultra rapid, prin UK, pentru că între 2 orașe, un tren din ăsta luase foc în mers și s-a oprit cu greu. La știri n-am auzit de el.

      (Citează)

  8. @raduL: de acord cu tine. insa au avut si ei accidente grave, cum ar fi cel cand un conductor a intrat cu viteza prea mare intr-o curba (familiar?) din cauza ca avea o intarzierea de 1 minut sau ceva de genul… nu era un shinkansen dar oricum.

      (Citează)

  9. Da, viteza. Nici pe sosea, dar nici pe sina nu mai esti in deplina siguranta.

      (Citează)

  10. Intr-unul din clipurile complete, locomotiva loveste camera si apare mira. https://www.youtube.com/watch?v=o32nxuHshv4

      (Citează)

  11. Deci concluzie : sa ne bucuram ca avem cai ferate VARZA si drumuri SI MAI VARZA ?! Macar asa e totusi o rata mai mica de mortalitate, decat daca am avea cai ferate ca-n Japonia si drumuri ca-n Germania ?! Hm….

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus