un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Pungi subacvatice pentru DSLR, compacte și telefoane

14 Jun 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

11 comentarii

Pentru vara aceasta, mai ales dacă mergeți prin Grecia sau Turcia sau la vreun parc acvatic, gândiți-vă și la un aparat foto rezistent la apă, ca să fotografiați prin piscină sau pe toboganele cu apă sau în golful acela cu apă limpede. Iar dacă nu doriți o compactă rezistentă la apă (fotografiile ies cam așa), ci căutați o soluție pe bani puțini, am găsit câteva lucruri interesante pe eBay.

Prețurile includ și livrarea gratuită în România. Plătiți prin PayPal, iar marfa ajunge cam în 3-4 săptămâni la Oficiul Poștal.

“Pungă” subacvatică pentru DSLR-uri – 6 dolari

Din descriere înțeleg că ar trebui să intre cam orice DSLR entry-level și mediu în ea, iar obiectivul nu poate fi mai mare de 80 mm în diametru. Problemele pot fi că presiunea apei va lipi plasticul de obiectiv și deci fotografiile nu vor fi impecabile. Decideți voi dacă aveți încredere cu o cameră de 1000 de dolari într-o pungă de 6 dolari.

punga_dslr_subacvatic

“Pungă” subacvatică pentru compactă – între 4 È™i 10 dolari

Aici e mai complicat. Compacta încape în pungă, dar trebuie să aveți grijă să aibă loc să se deschidă în ea și să-i iasa obiectivul. Uitați-vă pe modelele din listă cu atenție pentru că unele camere au obiectivul pe centru, altele pe lateral șamd.

punga_compacta_subacvatic

“Pungă” subacvatică pentru telefon – 2,47 dolari

Și-a luat nashu_mare din asta și i-a intrat un SGS 4 în ea, așa că suportă și orice telefon mai mic. Atenție că este cu schepsis mare aici! Majoritatea ecranelor capacitive nu pot fi apăsate prin plastic sau alt material (de exemplu cu mănuși), așa că nu vor funcționa prin această pungă, ceea ce înseamnă că nu vei putea face fotografii.

Galaxy S4 È™i alte modele mai noi au un ecran special, mult mai sensibil, care poate fi “apăsat” È™i cu mănuÈ™i. Ar trebui să meargă È™i prin punga aceasta, dar nu sub apă, că acolo totul este “capacitiv”. AÈ™a că soluÈ›ia pentru a fotografia este fie să puteÈ›i seta declanÈ™area pe un buton fizic (SGS 4 pe volum, Windows Phone, iPhone) fie să porniÈ›i filmarea pe uscat, introduceÈ›i telefonul în pungă, sigilaÈ›i punga È™i intraÈ›i cu ea în apă.

punga_telefon_subacvatica

Bănuiesc că este clar că n-am testat eu nici un astfel de produs și este în întregime riscul și decizia voastră dacă aveți încredere în așa ceva. Costă suficient de puțin pentru a le cumpăra și testa în chiuvetă înainte de a trece la lucruri mai serioase, dar nu vă sfătuiesc să vă scufundați la mai mult de 1-2 metri, indiferent la cât o garantează chinezii.

    11 comentarii

  1. Punga pentru mobile permite tastatul si pe Galaxy S2 fara probleme. In aer liber, bineinteles, nu sub apa. :)

    Pana mea, e o punga facuta pentru operarea telefonului prin ea, trebuie sa functioneze.

      (Citează)

  2. Decebal Bancescu

    14/06/2013 la 3:27 PM

  3. ca idee daca comand un telefon de pe ebay este doar pretul + transport(precizat de ei) sau sunt si alte taxe?

      (Citează)

    • @john: depinde de unde vine È™i de valoare. Ai mai avea de plătit taxe vamale. Lucrurile care vin din China sunt de obicei expediate ca “gift” È™i nu plăteÈ™ti nimic, că È™tiu chinezii ce să scrie pe colet, dar la valori mari sau colete mari te cerÈ›i pe la poÈ™tă sau chiar ajungi să plăteÈ™ti taxele, că se deschide coletul È™i se tarifează conform declaraÈ›iilor vamale.

        (Citează)

  4. Zau daca as avea curaj sa-mi bag aparatul intr-o punga din asta. Ideea nu-i rea, dar parca nu as risca :D

      (Citează)

    • @dojo: nu-i totuÈ™i vreo mare tehnologie. O testezi acasă în cadă fără să pui telefonul în ea È™i vezi dacă È›ine.

        (Citează)

  5. De ce ai intra cu un S4 in apa? Ok, in punga aia…dar de ce?

      (Citează)

    • @miluch: poate vrei punga doar ca protecÈ›ie pentru când stai la piscină. Altfel, poate vrei poze È™i filme cu copiii bălăcindu-se, cu tine pe un mare colac în parcul acvativ, ca să filmezi niÈ™te peÈ™tiÈ™ori la 20 de cm adâncime în apa limpede din Grecia etc. Se deschide o întreagă lume când poÈ›i filma/fotografia prin apă.

        (Citează)

  6. Ca sa nu il lasi pe cearsaf, ca sa poti face niste poze, sa stai cu el pe plaja/langa piscina fara riscul de a fi stropit sau umplut cu nisip etc.

    Ce are faptul ca e S4?

      (Citează)

  7. PS: Cine se gandeste ca astfel de accesorii sunt pentru scufundat la 20 de metri oricum nu se va scufunda vreodata la 20 de metri. Oricine a pus vreodata costumul de scafandru stie ca 6 metri este adancimea maxima la care te poti scufunda fara brevet.

      (Citează)

  8. ultima oară când mă uitasem, o pungă pt DSLR + bliÈ› (ca altfel e cam useless, de la unii cu renume, costa în RO peste 1000 lei. Evident, n-am luat …

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus