un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Orașul în paragină: Hotelul Triumf

17 Jun 2013  ·

GÂNDURI  ·

7 comentarii

Poate că din fotografii vă veți întreba de ce zic de paragină, dar uitați întâi câteva lucruri despre hotelul Triumf:

  • are în față o curte imensă, un spațiu verde mare cât un teren de fotbal.
  • clădirea este monument istoric.
  • 154 de locuri de cazare, restaurant de 120 de locuri.
  • amplasat pe Kiseleff la doi pași de Arcul de Triumf.

Un hotel superb, într-o locație superbă, cu potențial imens pentru a organiza nunți, petreceri sau pur și simplu pentru cazarea turiștilor într-o zonă foarte pitorească a Bucureștiului. Are până și teren de tenis alături.

Și atunci de ce zic că-i în paragină? Pentru că are doar două stele. Și pentru că este în administrarea RAAPPS, statul român fiind cunoscut pentru cât de bine are grijă de astfel de proprietăți.

Ați auzit vreodată de hotelul Triumf? Vă dați seama ce potențial uriaș are acest hotel și este totuși ținut la doar 2 stele, părând mereu pustiu din stradă, singurele mașini din parcarea sa părând a fi ale angajaților, inclusiv vreo două abandonate acolo?

    7 comentarii

  1. pai probabil ca asta se si urmareste, degradarea pana la ruina, urmand ca apoi sa fie cumparat de un “investitor” la pret de garsoniera in berceni..

      (Citează)

  2. Stai linistit, cel mai probabil e pus ‘la pastrare’ pentru cineva.

      (Citează)

  3. cladirea e fantastica si potentialul ei este enorm.
    din pacate cladirea se afla in Romania, Bucuresti si terenul de sub ea este printre cele mai valoroase din oras.
    in vederea diplomei imi facusem la un moment dat o lista cu situri din astea mari din centru, hotelul era in primele 10.

      (Citează)

  4. dar cat e de scump….
    Apartament ( 2 pers ) 340,00 lei

      (Citează)

  5. Statul e prost administrator, iar orice iinvestitor ar fi banuit ca a “blatuit” licitatia. Ahh si daca ramane sit. ca acum o sa pice si o sa fie vandut terenul de dedesubt. Parca am fi in povestea cu drobul de sare.

      (Citează)

  6. Am avut eu “onoarea” de a baga nasul recent in el.

    Mic “Review”:

    – Din ce am vazut, este folosit in principal pentru cazarea functionarilor publici cand vin in Bucuresti pentru diferite intruniri/conferinte etc.. Cand misunam pe acolo era si revelionul rusesc a.k.a rit vechi, cred? (DAT Russian chicks) :|, jesus dio, instant heart-attack (clar se organizeaza si evenimente)
    – Hotelul poate functiona lejer si ca muzeu. Adica: mirosul greu de vechi – checked, tv anii ’80 – checked, draperii de 15 kg apasataore doar prin prezenta, fum de tigara ieftina in hol, masa de fier cu fata alba pe care erau asezate 6-10 sticle de pepsi si mirinda (la vanzare). Poti filma acolo un film pre-decembrist, fara nicio frica de deranj. Pe de alta parte: amuzanta nostalgia de a trage apa la WC “old style” (bazin suspendat cu lant si maner stock in dotare, mult mai fun).
    Ospitalitatea este la nivelul functionarului public de la orice administratie financiara. Ma mir cum de nu am stat la coada pentru un suc.
    Stil arhitectural interior fain, putina marmura,putin fier forjat cu gust dar “modernizat” stilul romanesc(palatul Ghica Style).

    Este o capsula a timpului(s-a oprit prin anii ’80, odata cu cumpararea TV-ului presupun ca fiind si ultima investitie), merita vizitat, macar intrat si cumparat un suc, facut 2-3 poze.

    Concluzie: Hanlon zicea acum ceva timp : ” Never attribute to malice that which is adequately explained by stupidity.” Cine a avut tangente cu “statul” si mecanisme de managment ale statului stie despre ce vb :P.
    Prostia colosala si lenea e foarte usor de considerata de altii ca o oportunitate.

      (Citează)

    • Mersi pentru comentariu, foarte edificator.

      Nici eu nu bănuiesc că mereu este o manevră în spate, ci explicația mai probabilă este că statul este un prost administrator… dar mare păcat de locație.

      Acolo ar putea fi una dintre locațiile care să pună Bucureștiul pe harta europeană pentru turism de lux, un mare lanț hotelier ar transforma locul acela într-un palat.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus