un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Câți dintre noi n-am găsit o omidă într-o salată?

22 Jun 2013  ·

GÂNDURI  ·

11 comentarii

mcdonalds_omida_1Nu știu dacă fotografiile cu omida găsită la McDonald’s Unirii (1, 2) într-un McWrap sunt reale, că prea pare omida aceea argintie și bine iluminată (și de asemenea, cine mănâncă McWrap?!?). Totuși, îl știu pe Liviu Taloi, care se jură că era acolo, are lucruri mai bune de făcut decât glume pe net și deci înclin să cred că-i pe bune totul. Altfel spus, și-ar încheia cariera de consultant pentru magazinele online și ce face el în rest.

Bine, omidă. Criză de imagine, ședințe cu PR-ul, urlete pentru concedii stricate, se desface plicul cu “în caz de situație de criză media, deschideți aici” și se acționează în consecință. Cred că au ars ieri telefoanele la McDonald’s și agenția lor.

Mult mai amuzante într-un sens trist mi se par alte voci de pe net care spun ceva asemănător cu ce-a scris Cristi Șerb pe blogul său:

hai sa nu aruncam cu noroi in McDonalds pentru ca aceste chestii se pot intampla chiar la noi in curte. Cati dintre noi n-am gasit o omida intr-o salata?

Banuiesc ca toti. Deci sa o lasam mai moale. Este doar o intamplare nefericita, un angajat probabil ca nu a spalat bine salata aia. Da, a gresit, dar pana la urma nu este chiar un capat de lume.

Ei bine, bănuiesc că nu toți am găsit omizi în salate. Nu știu pe unde mănâncă alții, dar eu n-am găsit. Iar acasă, eu sunt chiar genul care spală de două ori totul înainte de a mânca. De asemenea, eu nu sunt forțat de anumite legi să am grijă ce mâncare ofer clienților și, întrucât risc să fac și prostii în bucătărie, nici nu mă laud tuturor cu câte controale fac, ce produse bune am și tot așa. Pentru că atunci când te lauzi cu asta și totuși greșești, plătești! Pui cenușă în cap, dai bani, investești în mai multe campanii și publicitate, reiei discuțiile despre curățenie, dai afară manageri și controlori, și treci mai departe, dar ai cheltuit niște bani ca să repari greșeala respectivă.

Da, nu-i sfârșitul lumii. Acela este când găsești hepatită, salmonella sau un deget cu un inel pe el în mâncare. Dar nici nu înseamnă că-i scuzabil, ci doar că problema și vina sunt ceva mai mici.

(de asemenea, salata aia nu vine totuși congelată? Adică nu cred că vorbim de un angajat care tocmai a cumpărat-o din piață și n-a spălat-o bine înainte să o taie pe fundul de lemn, nu?)

Voi mânca în continuare de la McDonald’s, că-i greu de ocolit fast-food-ul și uneori chiar am poftă de un Quarter Pounder sau Big Mac sau de sandvișurile Fresh de sezon. Dar până acum nu credeam că e cazul să mă uit în sandviș înainte să mușc din el. De azi se pare că trebuie să o fac.

    11 comentarii

  1. Sa congelezi tu salata!

    Altfel, și eu am găsit gângănii în salata. ÎNAINTE SA O SPĂL.

      (Citează)

  2. Salata se transportă și păstrează la rece, dar nu congelată. La cât păr are omida aia pe ea, poate-i ține cald.

    Am prins și eu într-o varză cumpărată din piață, să găsesc o omidă înfiptă mult înauntru. Mi-am tăiat un colț de varză și am început să mușc din ea ca din măr. M-am oprit după ce pe bucata din mână am văzut omida la plimbare. (o mușcătură mai mare să fi luat, și deja era cu proteine). De atunci belesc bine ochii la orice.

    În salatele ambalate din magazine, n-am găsit vreodată insecte, doar mucegaiuri și părți deteriorate.

      (Citează)

  3. Quarter Pounder, really? Te credeam cel putin un Big Tasty fan. :))
    Acum, serios vorbind, am mancat Quarter Pounder si as putea sa jur ca e un DubluCheese. Ar trebui sa aiba ceva special? :)

      (Citează)

  4. rusinica McDonald’s! daca si la ei se intampla asta, unde exista un sistem care functioneaza, ce sa mai zicem de altii…

      (Citează)

  5. nu conteaza cine ce comanda, daca oferi haleu publicului, o faci cu extra-grija si-ti asumi si suturile in dos. Vorba lu’ nashu’, gasesti probabil din astea, dar inate sa le speli CUM TREBUIE

      (Citează)

  6. Cu ce va fi urmatorul epiosod? Cati dintre noi nu au sobolani sau gandaci?

      (Citează)

  7. Acu’, cinstit vorbind, ce mai e o simpla omida in ziua d azi :)

      (Citează)

  8. Buei, faceti atata tam-tam pentru o omida. E proteina, da-o dracu, cina lui Bear Grylls. Tin minte ca in armata aveam mancare de varza in care gaseam ghici ce: omizi, viermisori, gandacei. Ii aruncam pe gat si nu ma gandeam la ei. Si n-am murit …
    Sa zica mersi nenea Taloi ala ca inca se mai gaseste la Mec mancare naturala, bio. Adica din aia care place omizilor.

      (Citează)

  9. Eu zic ca mcdonalds ar trebui sa se laude ca s-a gasit o omida vie in mancarea lor. Adica o omida a supravietuit mancand chestiile alea. E ceva totusi.

      (Citează)

  10. Exact. Ar trebui sa faca reclama la faza asta.

      (Citează)

  11. Hai să vedem şi partea bună: bine că n-a găsit jumătate de omidă…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus