un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Pe urmele drapelului

27 May 2013  ·

GÂNDURI  ·

19 comentarii

Antena 3 a făcut (sau e în curs de a-l naște) cel mai mare drapel al României. Atât de mare încât l-au desfășurat pe aerodromul de la Clinceni, are 330 de metri lungime, 220 de metri lățime și, ehm, câțiva milimetri grosime.

Bun. Antena 3 face de multe zile mare tămbălău pe acest subiect, record Guiness Book, sponsori, parteneri, patriotism, minunatele valori românești. Să vă întreb eu: vă simțiți mai patrioți acum că Antena 3 “a făcut cadou” românilor cel mai mare drapel?

Vă simțiti mai mândri că sunteți români? Vă apucă emoția când priviți acest drapel uriaș, mai tare decât atunci când priviți unul normal? Are vreo legătură, pentru voi, patriotismul și respectul pentru drapelul național cu dimensiunile acestuia?

Pentru că știu deja răspunsul fabricantului steagului, FabricaDeSteaguri.eu, pe care-l tot pomenește Antena 3: “nouă ni se fâlfâie”. Acesta este moto-ul lor.

Mie mi se pare o întreagă campanie inutilă. “Dar cum, e un proiect inedit care ne amintește de acest simbol al țării și vrea să ne facă mândri de ea!”. Da, așa este, și eu sunt pro-chestii care să ne facă mai patrioți. Dar un mare drapel, așternut pe aerodrom și apoi împachetat și băgat cine știe unde, nu este soluția decât pentru zile întregi de reportaje despre cum Antena 3 salvează țara. Parcă văd că plânge Radu Tudor în direct.

steag ruptMai util mi s-ar fi părut dacă Antena 3 producea o grămadă de steaguri mici și le dona tuturor celor care doreau unele. Tuturor instituțiilor, fabricilor, persoanelor fizice, toți cei care ar fi vrut unul nou ca să-l înlocuiască pe cel vechi. Instituțiile sunt obligate să aibă steag, dar fotografia din dreapta am făcut-o chiar la intrarea într-o astfel de clădire, undeva pe Morarilor. N-ar fi stricat unul nou acolo, nu?

Poate câteva noi și prin țară, prin sate, prin toate orășelele, pe la localurile de pe șosele. Drapelul imens de pe aerodrom, dacă s-ar fi împărțit în steaguri de 1,5 x 1 metru, ar fi ajuns pentru 48.400 de bucăți. Aș fi preferat să văd 48.400 de steaguri mici fluturând în vânt decât unul mare întins pe iarbă la Clinceni.

    19 comentarii

  1. Ce este antena 3?

      (Citează)

  2. Un prieten mai in varsta, care pe vremuri era profesor de gimnaziu, imi spunea ca pe atunci aveau norma de activitati propagandist-patriotice, organizate cu elevii. Si unicul criteriu de evaluare a activitatilor era: “sa se vada”.

      (Citează)

  3. Cum ar fi fost o stire de genul 48.400 de steaguri au fost donate judetului Harghita.

    Moto: Nu puteti voi arde cate putem noi produce. :)))

      (Citează)

  4. mircea, un invidios

    27/05/2013 la 12:58 PM

    cel mai mare drapel romanesc o sa fie arborat de cel mai lung si teapan carnat, care va fi infipt in cea mai mare placinta cu dovleac.

      (Citează)

  5. Pentru mine, ca roman de 30 de ani, in prezent, patriostismul nu inseamna absolut nimic. Mi-e scarba de foarte multe lucruri din tara asta si mai ales de majoritatea conationalilor mei. Nu contest ca foarte multi oameni adevarati si-au dat in trecut viata pentru tara asta, dar felul in care arata azi poporul roman nu poate sa provoace unui roman cu caracter decat o mare jena.

    Referitor la mega-drapel, cel mai bine a zis-o Madalin Voicu: “Romanii – morti de foame, dar cu cel mai mare steag.”

      (Citează)

  6. pana la urma isi fac campanie, dar…macar au miscat ceva, altii nu misca un pai pentru asta :) in plus, prefer sa urmaresc asta fata de procesul lui jiji de pe alte posturi de stiri

      (Citează)

  7. Mi s-ar fi părut cu adevărat interesant dacă plătea firma care trebuie să aducă satelitul deasupra României și să-i facă poză… Dacă tot s-au chinuit, barem să merite osteneala! Da-s cărpănoși și vor rezultate imediate!

      (Citează)

  8. E o explicatie psihologica : obsesia marimii. Cu cat esti mai mic si mai neinsemnat, cu atat vrei sa fabrici niste iluzii optice de dimensiuni uriase, sa pacalesti privitorii, dar asta nu merge decat la natiunile care inca nu au parasit pesterile din Ice Age, recte la romani… L a alte natiuni nu prinde.

      (Citează)

  9. Radu, asa este.. lor li “se falfaie”. Ceea ce face Antena 3 e tipic meltenismului care caracterizeaza aceasta televiziune si o mare masa de romani. Din pacate boala asta nu prea se trateaza decat radical, ca si o durere de masea.

      (Citează)

  10. Circ ieftin

      (Citează)

  11. Alx Max: da, este o idee bună. De fapt singura utilitate a steagului ar fi fost asta. Altfel, ce să facă cu el, că nu pot să-l lase pe aerodrom, şi în picioare n-au cum să-l pună că nu au catarg aşa de mare…

      (Citează)

  12. e din panza si are vreo 5 tone. indiferent ce supercatarg ar construi, nu poti ridica steagul ala niciodata, ca s-ar rupe sub propria sa greutate.

      (Citează)

  13. @gogu pe Pamant da, dar pe Luna nu :)

      (Citează)

  14. [update] si nici macar acolo probabil.

      (Citează)

  15. exploratorium.edu/ronh/weight/

      (Citează)

  16. panem et circenses

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus