un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

De origine naturală

10 May 2013  ·

GÂNDURI  ·

3 comentarii

O reclamă la televizor spunea că nu știu ce produs este “din ingrediente de origine naturală”. Deci nu “naturale”, ci “de origine naturală”.

Dacă e să desfacem firul în patru, avem două variante. Prima ar fi că produsul este făcut numai cu chestii naturale, dar atunci de ce nu spun “cu ingrediente naturale”? Cu siguranța asta transmite un mesaj mai puternic.

Pentru că altfel orice poate fi numit “de origine naturală”. Otrava e naturală. Azbestul este natural, dar și cancerigen ca dracu. Orice colorant, orice conservant din acela toxic, este de origine naturală. Un submarin, dacă e să o luam așa, este de origina naturală, că-i făcut din fier, carbon, siliciu, hidrocarburi și tot restul. Totul e format din atomi, iar aceștia sunt naturali.

Până la urmă, ce nu ar putea fi de origine naturală? Nu-mi vin în minte decât substanțe obținute în cine știe ce reacții chimice ce nu au loc și în natură, izotopi care nu apar decât după tratamente speciale. Subparticule? Până și bosonul Higgs, pe care se chinuie ăia de ani de zile să-l obțină pentru câteva nano-secunde în ditamai acceleratorul de particule, este natural.

Eu sunt suspicios de câte ori aud “de origine naturală”. Ok, știm ce-a fost la origine, dar cum l-ați transformat, cu ce l-ați tratat și ce este acum?

09_culori_istanbul

    3 comentarii

  1. Foarte bine zici – totul e natural şi toate sunt chimicale.

    Ăsta e limbaj de marketing. La fel cum nimeni nu zice “cumpără X”, ci “descoperă noul….” sau “încearcă şi tu noul…”.

      (Citează)

  2. Pai si E-urile sunt tot de origine naturala, nu ?!..

      (Citează)

  3. Oare cum o fi sa faci un submarin cu arome identic naturale?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus