un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

La restaurantul chinezesc “5 elemente”

6 May 2013  ·

GÂNDURI  ·

3 comentarii

Am auzit spunându-se că restauratul “5 elemente” este de departe cel mai bun chinezesc din București, așa că am trecut și eu recent pe acolo pentru un prânz.

Și ca să încep direct cu concluzia, da, este cel mai bun restaurant chinezesc din București, dar asta datorită felului în care arată în interior. Este primul chinezesc în care intru și nu-l găsesc decorat kitschos în cine știe ce culori țipătoare, nu are desene chinezești pe pereți, nu miroase a mâncare și nici lumina nu este reglată pe “economic”.

În schimb, la 5 elemente am găsit marmura verde pe jos, mese mari din lemn masiv, oglinzi aurii pe pereți și chiar și bonsai din loc în loc. Muzica din difuzoare era chinezească, dar plăcută, relaxantă. Mi-au plăcut ustensilele de mâncat, lungi de tot, inedit, iar serviciul a fost politicos și neintrusiv.

Așadar, dacă aveți nevoie de un restaurant chinezesc de top, bine aranjat, poate pentru o masă de afaceri sau o aniversare sau pentru a impresiona pe cineva ce preferă acest tip de experiențe, mergeți la “5 elemente”.

Dacă vă place însă doar mâncarea chinezească, nu cred că merită să plătiți prețul mare al preparatelor de aici. Mâncarea este bună, dar nu mai bună decât la alte restaurante din oraș.

De exemplu orezul cu curry, garnitura mea preferată, a fost la fel ca în alte locuri. Vita la plită și puiul au fost bune, moi, bine făcute, dar pentru 35-50 de lei porția nu am simțit că am primit ceva mai special decât în alte locuri. Singura surpriză plăcută a fost rața crocantă, tăiată în fâșii foarte gustoase și într-o porție mare. O porție de “vinete cu 5 arome” a fost la fel de consistentă și gustoasă și spun asta deși mie nici nu-mi plac vinetele.

Mi-a părut rău că nu am putut mânca supă de rață cu goji sau supă de fazan, dar la ambele mi s-a spus că va dura 40 de minute prepararea și n-am avut răbdare să aștept.

Din păcate prețurile (în fotografii găsiți și meniul) încât dacă îți place doar mâncarea chinezească poți găsi alternative mai bune. Chinese Garden are mâncare excelentă și la prețuri decente, iar restaurantul arată chiar ok. Harbin este o bombă ca aspect, dar mâncarea este gustoasă. Pekin, în Villacross, arată dubios, dar porțiile sunt mari și bune. Dacă vrei doar stilul chinezesc de mâncare, ai alternative multe.

5 elemente se găsește pe str Icoanei 15, aproape de parcul Grădina Icoanei. Au și site oficial.

    3 comentarii

  1. dap, restaurant chinezesc cu furculita si cutit. asta spune multe despre ce doresc ei sa ofere clientilor. plus eternele mancaruri semi-europenizate.

      (Citează)

  2. De obicei asiaticii nu sunt foarte curatei, in restaurantele lor e cam…dezastru. De aia cred ca e mai bine sa mănânci intr-un restaurant care iti da impresia de curatenie, decat undeva unde sigur e mizerie. Părerea mea! :)

      (Citează)

  3. Restaurantul 5 elemente de la Gradina Icoanei este un restaurant PROST cu pretentii mari. Trebuie sa mergi cu sacul de bani acolo si ceea ce primesti este cam 10% din ceea ce platesti . Aseara, o cina pentru 3 persoane m-a costat peste 600 roni , mancare nu este extraordinara, portiile sunt mici, tacamurile extrem de lungi si de incomode, inaltimea mesei nu este adaptata cu cea a scaunului. Una peste alta, este un restaurant pe care nu-l recomand nimanui.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus