un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Orașul în paragină: Lipscani

10 Apr 2013  ·

GÂNDURI  ·

5 comentarii

Poate vă așteptați să vedeți ruinele de pe Lipscani (declarațiile despre finalizarea refacerii Centrului Vechi sunt exagerări politice, e plin pe acolo de clădiri care stau să cadă și alte capcane urbane), dar fotografiile de mai jos sunt din alt segment al acestei străzi, peste Calea Victoriei, în jos printre Magazinul Victoria și turnul BCR.

Noroiul nu e ceva nou prin București, dar uitați-vă cum arată acest scuar, că zici că-i teren de încercare pentru tancuri și SUV-uri. Fotografiile sunt făcute sâmbătă 6 aprilie, înainte de ploile ce au urmat acelei zile.
scuar_noroi_lipscani_1scuar_noroi_lipscani_2

Ce face acest scuar plin de noroi special este poziționarea sa. Vedeți clădirea roșie cu acoperiș rotund? Este Biroul de relații cu publicul al Inspectoratului General al Poliției Rutiere. Nu că-i o bună reprezentare a imaginii cu care IGPR se prezintă în fața cetățenilor?

Iar dacă mă rotesc spre stânga, descoperim că sunt la baza turnului BCR/Bancorex, una dintre cele mai văzute și cunoscute clădiri din oraș. Sticlă și mulți bani în “Financial Plazza”, dar noroi la bază. (Și serios, numele oficial al clădirii este cu Plazza, nu Plaza cum se scrie corect; bine că nu-i cu “pizza”). Primarii nu par capabili (Oprescu și Vanghelie), dar între IGPR și BCR nu s-a putut găsi nimeni care să spună “hai bă să refacem noroiul acela pe banii noștri, că stăm cu el în curte”?

    5 comentarii

  1. De fiecare data cand trec pe acolo vad masini parcate pe insulita. Cred ca o solutie permanenta ar fi inconjurarea spatiului cu stalpi si lanturi delimitatoare.

      (Citează)

  2. Sa privim si partea buna. Touareg (daca nu am gresit modelul) are un plus de imagine daca a reusit sa parcheze si sa iasa din acel namol. :)

      (Citează)

  3. Pai asta e Bucurestiul lui Oprescu, in Centrul Vechi sunt cladiri care stau sa pice peste turisti, Bucurestiul este plin de maidanezi iar primarul viseaza la Autostrazi Suspendate.

      (Citează)

  4. La IGPR si BCR sunt cele mai mici salarii :))) … baietii au masini off-road si se mai antreneaza in acel scuar

      (Citează)

  5. intra si loganul acolo, dar in general land rover discovery si alte magaoaie parcheaza acolo.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus