un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Două piedici pentru HTC One în competiția cu SGS 4

25 Apr 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

8 comentarii

htc_one_02_manasamsung_Galaxy_s_4_mana
Samsung Galaxy S4 va fi disponibil în România din 29 aprilie, adică lunea viitoare. Este data la care va intra în majoritatea magazinelor și la operatorii de telefonie. La noi se vinde varianta quad-core.

HTC One, în schimb, a fost anunțat la Vodafone pentru 16 mai, la mai mult de două săptămâni după SGS 4, concurentul său direct. Câți indeciși își vor cheltui banii direct pe SGS 4, doar pentru a schimba mai repede vechiul telefon cu unul nou? Așa se pierde o bucată bună din segmentul early-adopter.

A doua problemă: Paștele și 1 Mai. Mulți din cei ce au pus deoparte banii de un smartphone nou îi vor cheltui pe o ieșire last-minute cu prietenii la mare sau pe diverse în perioada de Paști, când mai cumperi și tu un cozonac, un miel, o candelă. Te gândești “lasă că strâng luna viitoare bani și-l cumpăr prin iunie”.

Aici ambele modele au o problemă, dar măcar SGS 4 apare înainte de sărbători și în cele câteva zile disponibile, mai ales cu o precomandă, îl poți cumpăra de la operatori sau din magazinele online (prețuri mai jos).

Una din extern: HTC One a fost blocat la vânzare în Olanda pentru că microfonul său încalcă un patent Nokia. N-a fost blocat, e o știre exagerată, răspunsul oficial HTC îl găsiți mai jos. STMicro, cei care produceau microfoanele după design-ul Nokia și în exclusivitate pentru finlandezi, le-au vândut și către HTC fără să aibă voie să facă asta.

În caz că vă întrebați cum a fost descoperită problema:

Nokia said it had taken apart the HTC One and found the high-amplitude audio-capture technology was the same as its own.

Toți producătorii desfac și analizează în detaliu tot ce face concurența și încearcă să descopere idei noi sau furate. Se ajunge chiar și la analiză microscopică și tăiere cu laser a componentelor pentru a vedea ce se poate deduce din analiza straturilor acestora.

Avand in vedere aparitia stirilor false privind un recent ordin de interdictie obtinut de Nokia impotriva STM (un furnizor de component al HTC in Olanda), HTC doreste sa clarifice urmatoarele:

• Nokia NU a obtinut vreun ordin de interdictie, in Olanda sau oriunde altundeva, impotriva HTC One.

• Chemarea in judecata din Olanda a fost din partea Nokia doar impotriva STM. HTC nu a fost data in judecata de catre Nokia in Olanda.

• Ordinul de interdictie olandez nu permite STM sa vanda anumite tipuri de microfoane altei companii in afara de Nokia, pentru o perioada limitata de timp.

• Hotararea judecatoreasca impotriva STM conchide ca HTC poate continua sa utilizeze in cadrul produselor proprii microfoanele deja achizitionate de la STM, deoarece au fost achizitionate cu buna-credinta. Incercarea Nokia de a retrage microfoanele deja vandute catre HTC a esuat.

• HTC va face tranzitia catre microfoane cu design mai performant odata ce stocul de microfoane achizitionate de la STM se va fi epuizat.

Review-urile mele: HTC One și Samsung Galaxy S4.

Prețuri:

    8 comentarii

  1. Prezic ca diferenta de vanzari dintre S4 si HTC One va fi de peste 30% in favoarea primului.

      (Citează)

  2. Olanda a deblocat vanzarile pentru HTC One, deoarece au considerat ca nu ei sunt de vina, ci STMicro.

      (Citează)

  3. S4 va rupe in vanzari, asta e o certitudine. Stau si ma gandesc unde a ajuns piata, daca un terminal cum e One cu carcasa din aluminiu , ecran 1080p si camera de ultrapixel ( care poate nu e chiar cea mai buna de pe paiata dar oricum puncteaza la capitolul invovatie ) nu se vine in volum mare.

      (Citează)

    • Precizare de la HTC (ce bine dacă o trimiteau de când a fost disponibila, nu ulterior publicării…) :

      “Declaratie

      Avand in vedere aparitia stirilor false privind un recent ordin de interdictie obtinut de Nokia impotriva STM (un furnizor de component al HTC in Olanda), HTC doreste sa clarifice urmatoarele:

      •        Nokia NU a obtinut vreun ordin de interdictie, in Olanda sau oriunde altundeva, impotriva HTC One.

      •        Chemarea in judecata din Olanda a fost din partea Nokia doar impotriva STM. HTC nu a fost data in judecata de catre Nokia in Olanda.

      •        Ordinul de interdictie olandez nu permite STM sa vanda anumite tipuri de microfoane altei companii in afara de Nokia, pentru o perioada limitata de timp.

      •        Hotararea judecatoreasca impotriva STM conchide ca HTC poate continua sa utilizeze in cadrul produselor proprii microfoanele deja achizitionate de la STM, deoarece au fost achizitionate cu buna-credinta. Incercarea Nokia de a retrage microfoanele deja vandute catre HTC a esuat.

      •        HTC va face tranzitia catre microfoane cu design mai performant odata ce stocul de microfoane achizitionate de la STM se va fi epuizat.”

        (Citează)

  4. Hahaha ultima fraza e amuzanta tare. Microfoane cu design mai performant. Pai era culmea sa fie cu design retro :)
    Si de ce nu au ales acest design mirific in the first place?

      (Citează)

    • E amuzantă pentru ca probabil nu vor fi mai performante.

      Cum zici tu, ar fi mers Din prima pe ceva mai bun, exceptând cazul în care acel ceva e mai scump, iar acum își vor diminua marja prin înlocuire.

        (Citează)

  5. La ora actuala nu prea exista, nu stiu sa existe, microfoane(pt. telefoane) mai performate ca cele de la Nokia.

      (Citează)

  6. Chiar nu isi dau seama ca ultima fraza ne insulta inteligenta??? So much PR bullshit…

    Un alt exemplu de PR bulshit dus la extrem (legat de proapsat lansatul joc Star Trek): http://www.youtube.com/watch?v=ZB7r9m9vYNA

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus