un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Profitshare-ul viitor

19 Mar 2013  ·

GÂNDURI  ·

16 comentarii

profitshare_logoProfitshare-ul de la eMAG este în schimbări mari. După ce zilele trecute au anunțat… ceva complicat (că au preluat controlul oficial al agenției pe care tot ei o făcuseră, long story), a urmat de fapt anunțul care ne privea cu adevărat pe noi afiliații: Profitshare devine un sistem deschis de afiliere în care se pot înscrie și alte magazine, urmând ca afiliații să obțină comisioane nu doar din vânzările generate pentru eMAG.

E de reținut că acele magazine nu vor vinde prin eMAG, ci pe propriile lor site-uri, afilierea fiind gestionată de serverele Profitshare.

Vestea proastă pentru afiliați: odată cu trecerea (iminentă) la acest sistem, banii din Profitshare nu vor mai putea fi ceruți sub forma de vouchere valabile la eMAG, ci doar ca bani din care se vor reține, conform legii, impozitul pe venit la sursă. Detalii aici.

Explicația este bună, anume că faci comisioane de la diverse magazine și deci nu poți cere voucher la unul anume. Evident că se ține socoteala fiecărui comision în parte și unde a fost făcut, dar e prea complicat să gestionezi vouchere în colaborarea cu mai multe magazine.  Eu zic însă că și eMAG pierde aici pentru că sistemul de vouchere îi asigura de faptul că îmi voi cheltui comisioanele tot în magazinul lor, făcând astfel o vânzare în plus. De fapt, în cei 3 (?) ani de când sunt afiliat, am solicitat doar vouchere și le-am folosit pentru a cumpăra ce-aveam nevoie tot de pe eMAG.

Despre succesul noului Profitshare nu pot să mă pronunț înainte de a-l vedea la lucru. Eu am acces la noua interfață încă de acum un an, când a fost lansată într-un beta privat, și oferă mult mai multe informații și rapoarte, dar succesul va fi determinat de magazinele atrase în sistem. Sunt totuși trei probleme aici:

  • trebuie văzut cum vor gestiona magazinele noi din sistem toată partea de widget-uri, bannere și linkuri de afiliere. Sistemul este totuși gândit pentru magazinul eMAG și construit pe specificul acestuia. Să sperăm că interfațarea back-end și front-end cu alții nu-l va rupe.
  • celelalte magazine mari din zona IT sunt înscrise în sistemul concurent 2Parale. Evomag, Marketonline, Flanco, Azerty, Clickshop. Altex au propriul sistem, Sigmanet la fel, PC Garage la fel. Pe cărți, Nemira, Okian și BookCity sunt în 2Parale, la fel și aproape toți cei ce vând haine online. Lăsând la o parte posibilitatea reală ca aceleași magazine să intre și în Profitshare (până la urmă, de ce nu? Important pentru ele este ca site-urile să le trimită potențiali cumpărători, indiferent prin ce sistem de afiliere se face acest lucru), cu ce magazine rămânem? Spuneți-mi unele care să și conteze pe piață, nu sutele de “fantome”.
  • mă gândesc că unele magazine nu vor dori să ofere eMAG-ului un acces atât de adânc la vânzările lor, prețuri, cantități, ce afiliați le aduc cei mai mulți clienți și tot restul datelor ce reies din sistemul Profitshare. Or fi toate celelalte magazine foarte mici pe lângă gigantul eMAG, dar tot concurență se numește.

Profitshare vrea să devină un sistem de afiliere disponibil multor magazine. La o zi după acest anunț, 2Parale, sistem care deja face asta pentru sute de magazine și 15.000 de afiliați, a anunțat că lansează Pachetul 99, adică orice magazin online poate lansa prin ei, pentru doar 99 de lei, un program de afiliere, oferta incluzând 10.000 de click-uri, 300 de afiliați, 30 de bannere de promovare și acces la rapoarte. Coincidență?

    16 comentarii

  1. Am cerut sambata generarea primului voucher (stiu, trebuie sa dau de baut), dar nici pana acum nu mi-a venit nimic pe mail. Dureaza asa de mult de obicei?

      (Citează)

    • @cartus: nu, mie mi se răspunde în aceeași zi, dacă e lucrătoare. Ai primit emailurile de confirmare cu numărul de ticket? Sună și întreabă.

        (Citează)

  2. Actually, 2Parale a anuntat aproape in acelasi timp (la ecomTIM) pachetul 99. https://twitter.com/Boerescu/status/311784552790110208

      (Citează)

  3. Eu astept contractul de la ei si ma intreb daca nu cumva trebuie sa reiau procedurile legale din nou, adica un nou contract, etc. Pe mine oricum nu ma afecteaza schimbarea aceasta pentru ca incasam banii pe firma.

    Din contra cred ca avantajeaza pe unii dintre noi pentru ca cei care si asa nu faceam mare branza vor renunta la sistemul de afiliere.

      (Citează)

    • @Haotik: depinde dacă se schimbă firma cu care ai tu contract sau dacă schimbă termenii respectivi și solicită ei un nou contract.

        (Citează)

  4. Piata de afiliere cu bune si rele. Ramane de vazut ce se va intampla. Majoritatea se vor orienta dupa bani si mai putin dupa platforma:). Iese banul, e ok! Nu iese banul, nu mai e ok:). Simplu!

      (Citează)

  5. Flanco nu mai este in 2parale, a iesit acum cateva luni. Probabil va fi primul magazin partener in ProfitShare

      (Citează)

    • @1300: eu încă am Flanco în 2Parale, dar e foarte posibil să ai dreptate legat de Profitshare, având în vedere că eMAG și Flanco sunt ca frații.

        (Citează)

  6. Probabil va scadea interesul afiliatilor mici daca renunta la vouchere.

      (Citează)

  7. Andrei Ionita

    19/03/2013 la 4:56 PM

    Totuși, nu poți compara 350 Lei ai eMAG cu 100 de lei ai 2parale.

    Mai ales când ai nevoie de niște fonduri repede pentru PPC.

      (Citează)

  8. O sa-mi cash in voucherul si am sa astept sa vad ce se intampla. Pe deoparte abia astept sa se extinda putin oferta ca momentan am niste situri de nisa “blocate” pe 2parale si nu ma incanta deloc cum se misca.

    Putin offtopic (rog iertare) dar asta-i cea mai tare reclama la eMAG ever: http://www.youtube.com/watch?v=d4405ZQVLP8 (d’asta merge asa bine eMAG, are tehnologie extraterestra).

      (Citează)

  9. Concurenta este buna …

      (Citează)

  10. Pacat ca se renunta la vouchere …

      (Citează)

  11. Voi realizati ca voucherele erau evaziune fiscala !!??

      (Citează)

  12. Codul Fiscal echivaleaza veniturile in natura (bonuri de valoare, obiecte, etc) cu veniturile obtinute in bani. Conform legii, Emag trebuia sa retina acelasi impozit indiferent daca oferea cash sau voucher (ba chiar mai mult la voucher pentru ca am inteles ca voucherul avea un bonus de 5%).

    Oricum Emag era cel obligat sa retina impozitul, deci doar ei vor fi obligati sa plateasca si impozitul si amenzile in caz ca vreun inspector afla ceea ce stie toata lumea (si nu primeste si el niste vouchere babane). Banuiesc ca beneficiarii acestor venituri nu sunt trasi la raspundere dar nu sunt sigur aici.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus