un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ne cunoaștem mai bine #3: aveți blog?

27 Mar 2013  ·

GÂNDURI  ·

16 comentarii

rezultate_sondaje_martie_2013Să mai facem un sondaj. Iată rezultatele de până acum, actualizate recent pentru că s-au mai strâns voturi de când le-am discutat.

Vă spuneam de un sistem prin care eu vă spun date despre blog, voi spuneți despre voi prin sondajul de mai jos. Începem cu sondajele de azi, ca să votați rapid. Ce vreau să vă întreb pe voi este dacă aveți la rândul vostru un blog și cât de des scrieți pe el, iar apoi dacă în prezent locuiți în București sau în afara capitalei, ceea ce m-ar ajuta în plănuirea unor posturi sau adaptarea exprimării.

Aveți blog?

(vedeți direct rezultatele)

Loading ... Loading ...

Locuiți în București?

Loading ... Loading ...


Una dintre cele mai interesante statistici despre blog mi se pare cea a surselor de trafic, care arată astfel:

  • 38% din Google
  • 26% sunt trimiși pe blog de alte siteuri
  • 14% vin aici din feed
  • 22% intră direct pe blog

Ce este uimitor aici este procentul mic de oameni care ajung pe blog din căutări pe Google. Alte site-uri, în special cele care merg pe ideea “o știre din orice comunicat” și au un stil un pic mai impersonal de comunicare au ca sursă de trafic 80-90% Google. Problema este că acel trafic nu rămâne și nu revine, ei fiind interesați doar de un răspuns la căutarea lor de moment. Nu-ți vor spune niciodată ce haine groase să alegi.

Vreo 5% din cei ce ajung aici din Google caută de fapt “nwradu”, așa că ar putea fi trecuți tot la trafic direct, mai ales că acești vizitatori au un timp dublu de stat pe site față de ceilalți ce ajung aici din căutări normale. Rezultatele sunt însă puternic viciate de faptul că în aproximativ 50% din cazuri nu știu ce au căutat cei ce ajung pe site, Analytics zicând “keywords not provided”.

Cât despre traficul din Facebook și Twitter, în ultimele 30 de zile reprezintă aproximativ câte 20% din cei trimiși aici de diverse site-uri, dar depinde puternic de numărul de urmăritori și câți alții recomandă un anume articol.

    16 comentarii

  1. Toți facem parte din statistici. Asta e situația.

      (Citează)

  2. Eu vin de pe Facebook :D

      (Citează)

  3. bookmark, de cand ai scris un “review” la sony ericsson k750. doar ca nu prea comentez, sunt mai pe modul stalker asa (suna cam ciudat, nu genul ala de stalker)

      (Citează)

  4. Completat.

      (Citează)

  5. Daca te urmaresc de mult, dar am blog doar de vreo doua luni unde ma incadrez? :)

      (Citează)

  6. @FaraSuparare: nu are legatura, important este daca ai blog și cat de des scrii pe el, nici macar n-am intrebat de vechimea lui.

      (Citează)

  7. Votat! Pe blog scriu aproape zilnic, desi ma mai prinde si cite o saptamina cind pur si simplu nu apuc sa fac nimic.
    Nu locuiesc chiar in Bucuresti, ci pe linga, asa ca m-am pus outside Bucuresti.
    Nu stiu ce procent are spamul in toata ecuatia, insa cred ca iti maninca macar un 2% din vizitele directe.

      (Citează)

  8. Hmm, daca avem 2 bloguri, ce-are? Se considera ca scris zilnic, daca o data scriu pe unul si a doua zi pe celalalt? :P
    Eu nu-mi mai amintesc cum am ajuns la tine, dar stiu ca era articolul ala cu izolatia termica (mi-e lene sa-l caut, dar sigur il stii), si de atunci intru direct. Uneori mai intru de pe Facebook sau cand te vad ca lasi comentarii pe alte bloguri, dar in principiu intru zilnic la tine.

      (Citează)

    • @Andreea: sunt mai mult curios dacă sunt citit de bloggeri sau de ne-bloggeri, dar treaba e mai complicată de atât. Unii oameni vor spune că sunt bloggeri pentru că au pe undeva pe wordpress sau blogspot sau domeniu propriu un blog, însă poate e abandonat sau postează suficient de rar încât să nu fie considerați astfel de către toată lumea.

        (Citează)

  9. te citesc din rss si te comentez cand am timp la munca.
    eu am blog de prin 2010 si…scriu cand am timp, de obicei de 2,3 ori pe saptamana si…stau aproape de bucuresti, in ploiesti

      (Citează)

  10. nonbloger, doar imi place sa citesc informatii utile. Merge varza asta de blog al tau – tehnologie / mancare / foto / plimbari / poze cu “peisaje” … orice altceva te pasioneaza la momentul X fiindca seamana destul de mult cu ce ma intereseaza si pe mine. n-ai o nisa anume dar poate asa e mai bine. Tinand cont ca ai ceva timp de cand scrii uneori sunt surprins sa vad ca nu ai evoluat prea mult in tehnica asta “artistica”, poate doar foarte putin.

    my 2c, ce am zis sa stii ca n-a fost cu intentie rea , doar sunt de parere ca uneori realitatea e mai buna decat un adevar prelucrat.

      (Citează)

  11. Eu vin de pe un alt site :) Dar te-am gasit prima data dupa o cautare pe google :)

      (Citează)

  12. eu intru direct pe blogul tau de mai multe ori pe zi. imi place si mie mixul de articole pe care il realizezi. blogurile specializate pe o singura tema ma plictisesc.

      (Citează)

  13. Te urmaresc din google, imi fac research pentru blog si tu apari printre primii la cam tot ce caut. Cred ca ma clasific din cei din google, desi acum am intrat de la zoso. Scrii foarte bine, uneori putin cam mult (e obositor putin sa citesti 30 de minute negru pe alb – la ochii ma refer), dar imi place ca spui tot ce se poate spune. Daca te-as considera concurenta mea, nu te-as putea depasi nici in 100 de ani.

    Oricum traficul tau este mult mai bun decat cel din google. Face cat 10.000 unici din google, poate chiar si mai mult :)

      (Citează)

  14. Eu de cand mi-am facut blog ma chinui din rasputeri sa nu te copiez. Daca se mai intampla sa semene ceva, sa-mi fie cu iertare. Nu asta este intentia.

      (Citează)

  15. Radu, sau poate e invers: unii au bloguri pe care scriu din an in paste, sau zilnic si nu se considera si nici nu vor sa fie considerati bloggeri

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus