un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Asus Transformer Book TX300, laptopul demontabil

12 Mar 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

3 comentarii

asus_transformer_book_tx300_02asus_transformer_book_tx300_03
Cei de la Asus s-au gândit că, dacă tot au experiență în tabletele Android din seria Transformer, tablete pe care le poți atașa și detașa de la o tastatură completă, ar putea aplica aceeași tehnologie și la laptopuri cu Windows.

Iată-l pe TX300, numit și Transformer Book. Este un laptop clasic de 13 inci, performant, cu “schepsis-ul” că-i poți detașa ecranul pentru a avea în același timp și o mare tabletă în mână. Mare tabletă. Totuși, nu aș numi această posibilitate ca fiind cel mai mare avantaj al laptopului, ci doar un feature în plus, un fel de “dacă-l putem face asa, hai să-l facem”.

Ce-i sub capotă a trebuit însă să fie destul de mult modificat pentru a obține partea de Transformer dintr-un laptop cu Windows. Acum procesorul Core i5 sau i7, memoria de 4 GB și un SSD de 128 GB se găsesc în monitor, care este un ecran tactil Full HD 1920 x 1080 de 13 inci, tehologie IPS. Pentru a putea funcționa ca tabletă, în monitor se găsește și o parte din baterie.

O a doua baterie se găsește în partea cu tastatura, împreună cu un HDD de 320 sau 500 GB și majoritatea porturilor laptopului (audio, USB, Ethernet, micro HDMI, card reader-ul). Am văzut un conector nou de alimentare, mai mare, dar plat, probabil magnetic.

Fiecare parte cântârește 0,95 kilograme, pentru un notebook de 1,9 kg în total și gros de 7-24 mm. Rulează Windows 8 varianta normală. Dacă vă gândiți la ce-i bună o tabletă de 13 inci… nu știu nici eu, dar sunt momente în care scoți monitorul și-l înmânezi cuiva pentru a-i arăta o fotografie sau îți este mai comod să ții în brațe ceva de două ori mai ușor dacă doar te uiți la niște fotografii pe Facebook sau la un film.

Și dacă nu-l demontezi niciodată, nu-i o problemă. Ai un laptop cu stocare SSD și HDD, baterie mărișoară și cu o dimensiune și greutate rezonabilă. Singura problemă? Ecranul de sticlă reflectă totul din jur. Specificații complete găsiți pe asus.com.

    3 comentarii

  1. Ce autonomie are în mod tabletă? Dar cu tot cu tastatură?

      (Citează)

    • Cine știe? Asta-ți pot zice după un review, nu după un hands-on. Vreo 2 ore pe monitor și 3 pe tastatură, estimez eu, poate mai mult.

        (Citează)

  2. te am vazut cand ai facut pozele; in loc sa mananci papa bun, faceai poze; :))))

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus