un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

La Mega Image Concept Store

6 Feb 2013  ·

GÂNDURI  ·

17 comentarii

mega_image_concept_store_01Recent s-a deschis Mega Image Concept Store, la Piață Gemeni, un magazin care se laudă cu o nouă experiență de shopping. Și cum eu merg întotdeauna la Mega Image atunci când vreau să stau “fără număr” la coadă la casă, am explorat și această nouă unitate.

Idei:
1. Suprafața este mare, cam cât Mega Image-ul de pe Mihalache și de două ori cât un Lidl. Sub magazin este o parcare subterană de aproximativ 50 de locuri, cu intrare din Vasile Lascăr, insuficientă pentru câti cumpărători erau sâmbătă acolo.

2. Am văzut destul de multe produse în raionul Bio, plus produse Montignac și Weight Watchers.

3. Raionul de vinuri este mare, cu un somelier disponibil pentru sfaturi. Raionul de tării era însă banal, chestiile obișnuit, doar vreo 2 whisky-uri de 12 și 18 ani.

4. Câteva insule speciale de vânzare sau produse de la alții: Danone în care îți pui pe loc fructe, a la Sanoberry, mâncare gătită (pizza arăta excelent), raion de pește, înghețată La Strada (wtf?), Chocolat, fursecuri turcești, Fru Fru.

5. Am remarcat un raion mai mare de cafea ambalată, din diverse țări, plus o insulă de vânzare de cafea vărsată. Am mirosit una cu aromă de portocale, tare aș vrea să beau. Sunt disponibile râșnițe de calitate pentru a o măcina pe loc, dacă vrei, dar prețurile erau destul de mari, de la 250 lei până la un record de 729 lei kilogramul pentru o anumită cafea.

6. În general cam toate raioanele aveau produse mai multe, mai variate dpdv al mărcilor importate, decât un Mega Image clasic.

7. Legumele erau “în ceață”, aceasta ieșind din câteva generatoare mici puse în raionul lor.

8. Cozi incredibil de mari. Am renunțat să cumpar ceva, deși găsisem câteva produse interesante, pentru că la case se stătea minim 30 de minute.

Ca o concluzie, mi-au plăcut produsele inedite de la câteva raioane și anumite insule de vânzare (mâncarea gătită, Danone combinat pe loc cu fructe etc), dar cred că Mega Image-ul de pe Mihalache, cu o suprafată la fel de mare, dar dublată prin faptul că are și etaj, oferă o experiență destul de asemănătoare pentru cumpărăturile de zi cu zi.

    17 comentarii

  1. Domnule Radu, cateva clarificari de dragul adevarului stiintific:

    1. Parcarea are 100 locuri
    2. Era plin pentru ca au avut promotia cu ” faci cumparaturi de 50 lei, participi la tombola si castigi un infinty”
    3. “ceata” aia e un sistem care pastreaza legumele proaspete mai mult timp, cica e ultima fitza in materie de display-uri pentru legume/fructe

      (Citează)

  2. Aveau cumva si Kopi Luwak ? :)

      (Citează)

  3. de ce ai pune sticle de 2.5 L de suc intr-un concept store <

      (Citează)

  4. Pentru ca e un super-market?

      (Citează)

  5. Ce e atât de conceptual aici?

      (Citează)

  6. este un mare fleosc pentru ca aceleasi chestii le gasesti si la mega image-ul de la mall vitan.

      (Citează)

  7. Am remarcat în poze ceva cafea mai deosebită, există cumva și vreo zonă cu tutun mai special, ori sunt aceleași clasice porcării doar la case?

      (Citează)

  8. Magazin de hipsteri cu campanii pentru pensionari. Nu ma prini pe mine in asa ceva.

      (Citează)

  9. Luni deja batea vantul, la case era liber…

      (Citează)

  10. Radu, nici eu nu sunt fumatoare. Fumez ocazional…

      (Citează)

  11. Pizza aia chiar ca arata bine. Misto si ceata de la legume.

      (Citează)

  12. Mie imi place la Mega Image in general: au produse mai deosebite fata de cele pe care le gasesti in majoritatea hiper-marketurilor. In noul concept store au mult mai multe produse high end decat in celelalte Mega-uri. Vinuri de 20 de ani nu gasesti in alte locatii, cafea de sute de lei iar nu gasesti, raionul de bio era mult mai dezvoltat aici. De asemenea aveau mai multe tipuri de ciocolata decat in celelalte – chiar si decat in cel din Mihalache, care pana acum parea cel mai ok.

    Nu stiu de ce l-au plasat la piata gemeni, mi se pare peste pana pentru oricine sa ajunga acolo.

      (Citează)

  13. Mega Image suge grav la capitolul case de marcat. Am vazut de multe ori magazine de o marime apreciabila cu o singura casa de marcat. Evit pe cat posibil.

      (Citează)

  14. MegaImage=MegaPreturi; merita doar pentru o paine, o sticla de lapte daca e noapte si n-ai chef/nu poti sa te duci in alta parte.

      (Citează)

  15. Daniel Mitran

    09/02/2013 la 8:39 PM

    @grecu Esti sigur de asta? Eu am impresia generala ca preturile sunt apropiate de hipermaketuri + sunt cateva produse pe care prefer sa le cumpar de la Mega pentru ca au pret mai bun decat Cora (ex: lapte praf Nan 1 HA, 39lei vs 45lei)

    Saptamana asta au disparut cozile, marti si joi am avut o singura persoana in fata (si era ora mesei iar magazinul relativ aglomerat)

    Apropo: joi nu le mergeau cantarele.Probleme de magazin nou :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus