un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Mârlănie

4 Feb 2013  ·

GÂNDURI  ·

11 comentarii

cofetaria_aliceAlice de pe Mihai Bravu e o cofetărie bună, foarte bună chiar. Torturi, prăjituri, patiserie, totul este excelent. Dar la ușa este plin de cerșetori și mă deranjează că cei din cofetărie acceptă și chiar proliferează asta.

La vânzarea lor, ar putea plăti și un paznic care să facă un pic de ordine în fața ușilor lor. Nu-i vreo plăcere să trec printre cerșetori care îmi cer cu voce smerită bani, doar ca atunci când îi refuz să revină la a se înjura între ei și a face gunoaie pe trotuar. Oare cei dinăuntru consideră că așa se vor simți bine clienții?

Mănânc la Chicken Staff, rotiseria de vizavi de Marriott, de vreo 8 ani. Puiul a fost mereu bun, mereu la fel făcut, și de-a lungul timpului au adăugat noi produse bune.

Zilele trecute, patronul (bănuiesc) vorbea la telefonul mobil în centrul restaurantului. Mai bine zis urla în telefon, nu pentru că ar fi fost spiritele încinse în conversație, ci probabil din cauza semnalului prost. Ceva cu instrucțiuni pentru doi oameni care să ia niște saci de nisip și să-i ducă undeva cu mașina roșie.

Nu știu de ce nu putea vorbi din afara restaurantului, ca să nu-i deranjeze pe toți cei de la coadă în timp ce explica, a treia oară, cu ce mașina se vor căra sacii. Probabil de asta și-a făcut omul local, ca să aibă unde urla, cu clienții de față.

În Tineretului, la supermarket-ul Spring Trest, mereu poate fi găsit boschetarul Babanu’ în față, cerând bani de băutură. Are portofelul plin, dar cere tuturor oricum. Și vorbește non-stop, inclusiv noaptea, singur sau cu altul, probabil spre disperarea celor ce locuiesc deasupra magazinului.

Dacă nu-i boschetarul, sunt câini, unii mari cât poneii, de poți să pui o șa pe ei și să-i călărești spre muncă, dacă n-ar lătra în mod aleator oamenii. E mai mare plăcerea să ocolești un câine și să-ți ceri scuze altuia că-l deranjeze de la somn pentru că vrei să iei o sticlă de apă din frigiderul în fața căruia doarme, hrănit și ținut acolo de angajații magazinului.

    11 comentarii

  1. In aceste cazuri cauti alti comercianti ca sunt destui !

      (Citează)

  2. Asta e Bucureștiul lui Oprescu!

      (Citează)

  3. Poti sa privesti partea pozitiva: dulaii aia sunt cel mai probabil sterilizati, deci de viol ai scapat.

      (Citează)

  4. Pentru ca politia e prinsa cu alte treburi :) http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/177690.html

    De ce sa se complice sa faca “curat” printre cersatori cand e mai simplu sa stea la panda.

      (Citează)

  5. @ not really. In zona respectiva nu mai e alta cofetarie care sa se compare cu Alice.
    Si sa ma duc pana in Baneasa pana la Maria nu prea merita. (in plus aici sunt angajatele nesimtite direct)

      (Citează)

    • @Thundermar: nu pot, @y430076 a zis-o bine.

      @Adrian: în teorie, de asta angajezi paznici de la un serviciu mai zdravăn, care are întăriri în caz de nevoie.

        (Citează)

  6. La alice, cersetorii ar trebui sa fie ‘evacuati’ de catre politistii ce au sectia la nici 20m departare

      (Citează)

  7. Ce nu spune nimeni e ca cersetorii aia, tigani sau oameni ai strazii, il pot speria chiar si pe cel mai “aprig” paznic, dupa program, cand el pleaca singur acasa.
    Nu putine au fost cazurile cand am auzit ca paznicii nu au mai intervenit sa-i imprastie pe cersetori, de frica sa nu se intoarca cu fratiori mai in varsta si mai coloati.
    Chiar la un alt blogger am citit un astfel de exemplu recent.

      (Citează)

  8. Ai avut vre-un moment in viata cand nu te-ai gandit la mancare ???

      (Citează)

  9. Să-mi zici şi mie când găseşti restaurantul la care este afiliat Nicuşor de la Brăila :D

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus