un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Kindle Paperwhite este în stoc la eMAG

24 Feb 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

20 comentarii

kindle_paperwhiteKindle Paperwhite, adică cea mai nouă generație de ebook reader de la Amazon, se găsește de astăzi și la eMAG. Nu vă așteptați la prețul din SUA, desigur.

Paperwhite este cel mai mic și mai ușor Kindle de până acum și, mai important, are iluminare proprie în ecran, așa că poți citi fără veioză sau husă specială cu lumină.

Kindle Paperwhite Wi-Fi – 799 lei la eMAG.
Kindle Paperwhite 3G – 949 lei la eMAG.

    20 comentarii

  1. De fix o luna de zile Amazon a inceput livrarile internationale pentru Kindle Paperwhite.

    Varianta este cea cu reclame, iar pretul este 200USD, cu tot cu taxe si transport.

    Livreaza inclusiv in Romania, iar coletul soseste prin curier.

    Detalii aici.

    In functie de curs, pretul poate varia un pic, dar in niciun caz nu ajunge la 800 de lei.

    Cativa cititori de pe bookreader.ro si-au comandat si a sosit fara probleme.

      (Citează)

    • @Horia: pe adresa mea nu vor să trimită, din ce văd.

      @SW: scrie totuși destul de mare că au limitat traficul 3G, s-a zis și în posturi mai vechi de la generația trecută. Cand l-ai cumpărat n-ai căutat condițiile exacte, ca să vezi dacă 3G-ul acela e variabil și în România?

        (Citează)

  2. Eu l-am primit pe 5 decembrie. Si e luat de pe amazon. Nu stiu de unde ai tu datele de fix o luna.
    Ceea ce este interesant este ca acel 3G care te lasa sa accesezi internetul gratuit peste tot in lume pe anumite pagini. Nu mai acceseaza decat 3 site-uri WIKIPEDIA , AMAZON STORE, DICTIONARY. Pe pagina lor nu spune ca s-ar fi modificat ceva intre modelul precedent si aceasta. Deci nu va luati teapa care mi-am luat-o eu.

      (Citează)

  3. @SW:

    Amazon a impus aceasta restrictie inca de cand au lansat Kindle Touch. Clarificarea se gaseste pe site-ul Amazon inca din octombrie 2011.

    Apoi, in iulie 2012, au limitat la 50MB traficul pentru Kindle Keyboard 3G. Cand e atinsa limita, e permisa navigarea 3G doar pentru site-urile mentionate de tine.

    Daca te-ai fi informat un pic, nu ai fi luat aceasta “teapa”.

    [informarea pe site-ul amazon ]

      (Citează)

  4. Decât un astfel de dispozitiv, mai bine o tabletă.

      (Citează)

    • @Alexandru: nici nu se compară, cu Kindle-ul actual citesc o săptămână și alimentez și o lampă din el. Tableta ar trebui încărcată zilnic și ar fi și obositoare pentru ochi.

        (Citează)

  5. @ Horia daca eu spun ca iti vand crastaveti si dupa iti spun in alta parte ca ar fi murati tu te documentezi sa vezi daca am scris in alta parte ca sunt murati ?!
    E o smecherie la descrierea produsului nu spune nicaieri ca ar limita. Free 3G wireless – no hunting or paying for Wi-Fi hotspots, no annual contracts or monthly fees
    3G wireless works globally – download books anytime, anywhere. Check 3G coverage. Tu ce intelegi prin asta ?!
    Cat despre ceea ce zici tu 50 MB. Nu exista. Pentru modelul acesta exista doar ceea ce am spus eu.

      (Citează)

  6. Pe quickmobile e 750 lei…

      (Citează)

  7. Nu am stat sa caut limitarea. Atata timp cat in descrierea produsului pe amazon nu spune nimic despre asa ceva, despre vreo limitare. Am avut un coleg care avea un Kindle Keyboard 3G iar in iulie-august il folosea foarte bine in Hong Kong.

      (Citează)

  8. “3G wireless works globally – download books anytime, anywhere. Check 3G coverage. Tu ce intelegi prin asta ?!” – Inseamna fix ce zice. Ca poti sa descarci carti. Nu zice nimic de browsing..

    Cat despre Kindle… nu credeam ca o sa spun asta, dar de cand mi-am luat tableta nu am mai pus mana pe Kindle. Mi-am dorit Paperwhite, la momentul respectiv nu era disponibil, asa ca am primit cadou un Nexus 7… si aplicatia de Kindle e de 10 ori mai buna decat Kindle-ul in sine!
    (Ok, inca am Kindle-ul meu vechi pe post de backup – daca plec vreodata undeva unde nu am acces la priza macar o data pe zi, o sa il iau pe el in loc de tableta.)

      (Citează)

    • @jen: da, aplicația e chiar mișto. Mie nu-mi place reîncărcatul. E foarte plăcut să iei seara Kindle-ul și să citești 3 ore fără grija bateriei. Îl încarc o dată pe săptămână, poate chiar mai rar.

        (Citează)

  9. Eu cu tableta nu am probleme de genul asta (momentan), pentru ca o iau cu mine la munca si o incarc pe USB toata ziua. Daca as pleca intr-o excursie in care as sta la hostel, mi-ar fi frica sa-mi las tableta in camera si atunci probabil ca n-as apuca s-o incarc destul.

      (Citează)

  10. @jen: asa cum zice si radu in alte articole, nexus 7 e o tableta excelenta; si eu am testat-o si mi se pare foarte buna
    dar am si kindle paperwhite si pot spune ca lumina pe care o genereaza kpw e mult mai placuta decat lumina pe care o genereaza tableta

    acest lucru e vizibil mai ales noaptea

    si da, bateria la o tableta tine foarte putin, comparativ cu bateria de la un ebook reader

      (Citează)

  11. Eu n-am avut niciodata probleme cu backlight-ul, am citit ani de zile direct pe calculator. Pentru cei carora le displace asta, clar Kindle-ul e superior. Pentru mine asta e mai putin important.

      (Citează)

  12. Hehe, eu cred ca sunt cel mai putin pretentios la capitolul asta. Am citit carti si pe un nokia mai vechi cu Symbian S40, aveam un programel care transforma fisiere text in aplicatii jar, si le citeam pe ecranul ala mic de tot :)

      (Citează)

  13. Pretul pe eMAG este desigur nesimtit, ca de obicei. Paperwhite costa 130 de Euro in UE, mai pui 3-4% pentru transport si esti inca foarte departe de cei peste 180 de Euro pe care ii cere eMAG.

      (Citează)

  14. @Alex: am vazut si preturi mai nesimtite.
    Totusi, sa nu uitam ca in UE e comercializat exclusiv de Amazon si de aceea e pretul mai mic. Pe de alta parte poti oricand sa ti-l comanzi direct de pe Amazon US…

      (Citează)

  15. gasiti o husa foarte ok pentru ele cu smart cover aici:
    http://www.coby.ro/huse-kindle-paperwhite/

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus