un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Jabra Revo Wireless, căști cu NFC pentru muzică și convorbiri

28 Feb 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

1 comentariu

jabra_revo_wireless_handsfree_music_01
Pentru că tocmai am vorbit despre muzică ascultată la căști în metrou, iată o pereche de căști de la Jabra. Observați că nu au fir; comunică prin Bluetooth cu telefonul și includ și microfon, fiind deci un handsfree cu autonomie 12 ore pe muzică, 10 zile în standby și 10 metri distanța maximă de telefon.

Ce mi-a plăcut este că împerecherea telefon-căști se face prin NFC. Știți cum e cu bluetooth-ul pe telefon, trebuie să îl pornești, să-l dai să caute alte dispozitive, trebuie să apeși pe căști două butoane în același timp și apoi să faci un ritual secret pentru ca cele două să se “vadă” între ele, după care ai de introdus o parolă. Urăsc bluetooth-ul.

Ei bine, cu această pereche de câști Jabra a durat fix două secunde până a pornit muzica. Căștile au NFC, am atins telefonul de ele, am fost întrebat dacă vreau să le împerechez prin Bluetooth și am acceptat. Fără parolă, fără altă întrebare, doar am dat Play.



Căștile se auzeau foarte bine, așa cum este și de așteptat de la un producător precum Jabra. Sunetul era complet, vocea se auzea foarte bine, mai ales vocea din baladele încercate de mine. Izolarea fonică nu era foarte bună, în sensul că auzeam zgomotul de fond ca printr-un efect de “scoică dusă la ureche”. E drept că nu sunt un model de dimensiuni mari, ci doar se pun peste ureche, nu o acoperă complet.

Modelul se numește Revo Wireless și are butoane de control pe o cască, unde sunt opțiuni de Play, Pause și Next. Căștile sunt rezistente, construite din aluminiu și cu balamale metalice pentru rezistență sporită. Jabra spune că au fost testate la 15 kgf pe cablu, îndoite de 10.000 de ori, împachetate de 3500 de ori și testate la căderi de la 2 metri înălțime.

Există microfon integrat (chiar două), astfel încât le poți folosi oricând pe post de handsfree (doar sunt Jabra, nume mare în acest domeniu), iar în pachet primești și cablu audio detașabil.

Nu știu dacă se găsesc în România. Nici cei de la stand nu știau dacă Jabra are un distribuitor oficial în România, dar mi-am propus să caut eu mai multe detalii atunci când revin în țară, pentru că mi-au plăcut produsele văzute. Există desigur și o pereche de căști cu fir, numite doar Revo, precum și diverse modele in-ear.

Între 25 și 28 februarie sunt la Mobile World Congress în Barcelona, la invitația Orange România. Urmăriți toate noutățile pe tag-ul MWC2013, Twitter și Facebook!

    1 comentariu

  1. Salut ! :D

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus