un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

La o scurtă întâlnire cu directorul general Microsoft România

15 Jan 2013  ·

GÂNDURI  ·

3 comentarii

Ronald Binkofski, GM

Ronald Binkofski, GM

Am fost ieri la Microsoft pentru o conferință informală cu fostul General Manager, Ronald Binkofski, promovat la conducerea Microsoft Polonia, și cu GM-ul interimar, Sorin Eftene, ce vine din postura de director al zonei Enterprise.

Se schimbă directorul, dar asta nu i-a împiedicat pe toți cei prezenți să întrebe doar despre Windows 8, vânzări, piraterie și alte chestii fără o mare legătură cu subiectul zilei. Să vă spun câteva idei la obiect.

Ronald Binkofski este mulțumit că, în cei doi ani și jumătate la șefia Microsoft România, au atins și depășit țintele cerute “de la centru”. Sigur, România este o țară în dezvoltare și e normal ca astfel de companii să aibă parte de vânzări tot mai mari, dar având în vedere criza din Europa rămâne o performanță cu care poate să se mândrească.

Sorin Eftene, GM interimar

Sorin Eftene, GM interimar

Se caută un nou GM. Există deja o listă scurtă, probabil că și Sorin Eftene este pe ea, dar un anunț nu va veni mai devreme de o lună de zile. GM-ul trebuie să cunoască partea de Sales. Nu să o facă el, dar să aibă acest background, să înțeleagă ce se întâmplă și cum. Cu alte cuvinte, GM-ul este mai mereu un om cu experiență de vânzări și marketing, nu tehnică.

Microsoft Polonia este de 4 ori mai mare decât reprezentanța din România, așa că este o promovare serioasă pentru R.B. Business-ul de acolo este complet diferit față de cel din România, Polonia fiind mult mai dezvoltată, iar R.B. se întoarce în țara natală ca șef suprem, așa că profesional este o mișcare foarte bună.

Totuși, la întrebarea mea despre cum s-a simțit în România în acești ultimi ani, a spus că i-a plăcut foarte mult. Climă mai plăcută, viață mai plăcută, mai liniștită. Mi-a spus chiar că regretă că trebuie să părăsească România sau, cum s-a exprimat ulterior, în plan profesional este o promovare, dar în cel personal ar fi preferat să mai stea aici.

Am auzit de proiecte interesante implementate de Microsoft în colaborare cu statul român, precum utilizarea senzorilor Kinect pentru a ajuta la recuperarea prin exerciții fizice a copiilor dintr-un spital din provincie, proiect care s-a dovedit de succes și ar putea fi preluat chiar și de alte țări.

    3 comentarii

  1. i-a placut aici pentru ca ne tratam expatii bine (amintiri din epoca de aur, strainii insemnau bani si produse “din afara”) si probabil pentru ca aici viata e mai ieftina.

      (Citează)

    • @Hoinaru: cred că un GM Microsoft este tratat bine în orice țară ar merge. Mașină de lux, vilă de lux, salariu la nivel de MSFT, nu de PIB-ul țării în care activează.

        (Citează)

  2. Nenea Binkofski nu a făcut mai nimc în România. De când a venit la conducerea Microsoft România au dispărut şi evenimentele de prezentzare a diverselor produse. Şi nu e vorba doar de parteneri mari, nu au existat evenimente (serioase) nici când s-au lansat ultimele lor şmecherii. Dacă nici măacar Windows 8 nu a avut parte de o lansare cât de cât. În rest, la confeinţe de astea nu puteau decât să se laude şi să îşi mulţumească reciproc. :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus