un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Nachos făcuți în casă

19 Dec 2012  ·

GÂNDURI  ·

4 comentarii

nachos la hard rock cafe

nachos la hard rock cafe

Sunt mare fan nachos cu bucățele de carne, ardei iute și brânză pe deasupra încă de când am mâncat prima oară la Hard Rock Cafe. Dacă vreți să mâncați unii buni, mergeți la HRC și încercati-i ca aperitiv. Costă 50 lei platoul, dar e mare de 2-3 persoane și se amortizează.

Dacă vreți să faceți și acasă, citiți în continuare.

Ingrediente:

  • o pungă de nachos
  • carne de pui
  • ardei iute
  • roșie
  • brânză-cașcaval
  • smântână


În primul rand, contează ce marcă de nachos folosiți. Cei din comerț, de la diverși producători de chips-uri, sunt nasoi. Foarte grei la stomac și mie nu-mi place gustul. Eu am folosit mereu nachos luați din Mega Image de la raionul Bio.
nachos_in_casa_04

Bun. Eu pun carne de pui, pe care anterior o tai în cubulețe și o fac la grătar sau, dacă e viteza mare, la tigaie, dar vă recomand prima metodă.
nachos_in_casa_01

Tăiați ardei iute (eu folosesc jalapenos murați la borcan) în bucățele mici sau mari, după gust și cât de mult rezistanți la iuțeală. Brânza (am folosit mozzarella de la Delaco) se dă pe răzătoarea mare, apoi puteți tăia și roșia în cubulețe mici, care să fie cărnoase.
nachos_in_casa_02

nachos_in_casa_05

Într-un vas termorezistent (“yena”?) puneți un strat de nachos cu 50% intercalare între bucățile individuale, peste care presărați jumătate din brânza rasă, ardeiul iute, cubulețele de roșie și carnea de pui deja făcută. Peste toate adăugați cealaltă jumătate de cantitate de brânză rasă, ca să țină totul legat.
nachos_in_casa_06

Puneți vasul la cuptor pentru vreo 5 minute, cât să se topească brânza și să se rumenească un pic nachos.

nachos_in_casa_07

nachos_in_casa_08

nachos_in_casa_09

După ce îi scoateți puteți pune peste ei smântână cremoasă, direct peste întreg vasul, dar cel mai bine este să luați câte un nacho (acesta e singularul?) cu ceva pe el și să puneți smântână pe loc peste el, cu o linguriță, în cantitatea dorită. Alternativ puteți pregăti și un sos mai gros de roșii sau poate guacamole.

    4 comentarii

  1. Dom’le, se discuta la noi in birou ca-ti schimbam “incadrarea”. Te bagam la bloggeri culinari.
    Stii ce te da insa de gol? “un strat de nachos cu 50% intercalare între bucățile individuale” Bloggerii tipici de cooking nu vorbesc in procente :P

      (Citează)

  2. Am venit la comentarii sa zic ca se vede inginerul de la o posta indiferent ce ar scrie si vad ca deja un ochi ager feminin s-a luat de suprapunerea ta procentuala :))

      (Citează)

    • Pai mi s-a parut cea mai buna metoda de a spune ca pui un strat, dar nu ca la puzzle, ci mai calca si un nacho pe altul :P

      @Elena: in general ma bag doar la fotografiat in restaurante, unde am deja o arhiva mare de imagini. Gatitul acasa momentan se rezuma la idei, mai putin la pus in practica.

        (Citează)

  3. Arata bine, vreau sa incerc si eu!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus