un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Filme: Hobbitul

12 Dec 2012  ·

GÂNDURI  ·

3 comentarii

hobbit_posterHobbitul. Nu cred că mai este nevoie să vă spun eu că e un film bun, cred că îl veți vedea oricum. E pur și simplu genul acela de film despre care toată lumea va vorbi și îl va viziona, ca și la Stăpânul Inelelor.

Eu l-am văzut ieri într-o avanpremieră specială. Din 14 decembrie îl găsiți cam în orice cinematograf, iar după alte câteva zile chiar și în tehnologia HFR.

3D-ul este bine făcut. E primul film care nu mă obosește la ochi, probabil și datorită ecranului uriaș de la IMAX. Nu abundă de chestii care să iasă din ecran să te străpungă și n-au exagerat cu efectele de acest gen.

Găsiți acțiune, mult umor, o poveste ce urmărește cartea și chiar o lungește prin alte scene și personaje și pățanii, deoarece acest film este doar primul dintr-o nouă trilogie. Dwarfii sunt amuzanți, desi Thorin parcă e mult prea serios comparat cu cei din compania sa, dar rolul cel mai bun îl face “Bilbo” Martin Freeman, pe care-l știți din The Office și Sherlock.

Personal cred că s-a exagerat un pic cu umorul și scenele amuzante, dar așa este tendința actuală în filmele de acest gen. Cred totuși că puțini îl vor considera un neajuns și oricum este unul mic. Pare și un pic lungit artificial pentru a forma o trilogie. Adică trei volume Stăpânul Inelelor – trei filme. O carte Hobbitul (și aceea cam mică) – tot trei filme?

Măcar știm ce se întâmplă în următoarele două filme: al doilea, la final de 2013, se numește The Desolation of Smaug, iar cel din 2014 este There and Back Again, când nu m-ar mira să vedem și bătălia finală și poate pe Gandalf alungându-l pe Necromantul din Dol Guldur.

    3 comentarii

  1. Am citit foarte multe feedback-uri pozitive. Am vazut si trailerul de 8 minute si sunt super curioasa… Ma bucur ca sunt atatea pareri bune despre Hobbitul…altfel as fi fost dezamagita.

      (Citează)

  2. Inca n-am nicio explicatie pentru care eu nu am vazut (inca) nici Lord of the Rings nici Harry Potter. O sa fac efortul sa merg la The Hobbit, totusi :)

      (Citează)

  3. L-am vazut si eu ieri, inceputul m-a speriat, prea multe glume slabe.. dar apoi au incepaut calatoriile si a devenit wow

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus