un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Am filmat pentru Coca-Cola despre o viață mai bună

9 Nov 2012  ·

GÂNDURI  ·

1 comentariu

Am filmat o reclamă pentru Coca-Cola, din seria “motive să credem într-o lume mai bună”. O puteți vedea mai jos, cu scuzele de rigoare pentru emoțiile avute în fața camerei.

Am fost rugat să povestesc cum m-a schimbat în bine o persoană. Tot ce-am zis în clip este adevărat, deși poate părea un clișeu. Nu este.

Au mai participat și alți bloggeri, vă las să-i descoperiți pe net. Puteți spune și voi motivele pentru care credeți într-o lume mai bună sau despre o persoană care v-a schimbat viața în mai bine pe MotiveSaCredem.ro și pe pagina Facebook Coca-Cola. Btw, clipul este pe contul global Coca-Cola de YouTube, la fel și Facebook-ul. Acum povestea pe lung.

Este vorba de profesorul Nicoară Gălășeanu (știu, i-am stâlcit numele în clip) și cred că toți absolvenții Colegiului Național Gheorghe Lazăr de-o vârstă cu mine sau mai bătrâni îi știu numele. Am mai scris despre el și aici.

Am spus în clip că m-am gândit imediat la acel răspuns. Chiar așa a fost, n-am inventat nimic, ci ideea mi-a venit în câteva secunde în cap, unde cred că era formată de mult în subconștient. Am avut chiar senzația, ajungând la filmare, că sunt singurul care știa despre ce va vorbi.

N-am vreo poveste demnă de film artistic în spate. Gălășeanu mi-a predat engleza doar un an, apoi ne-a lăsat, că eram o clasă prea varză pentru el. În acel an, însă, ne-a pus să citim un sonet de Shakespeare și alte poezii, iar mulți ani mai târziu, atunci când citeam cu mare plăcere in engleză versuri de Byron și Shakespeare și Poe, m-am gândit de unde a pornit această pasiune.

Refăcând un pic pașii, am descoperit că acest profesor mi-a arătat ceva ce mi-a plăcut mult. Foarte rar s-a întâmplat asta în cei 18 ani și jumătate de școală ai mei. Foarte rar. 2-3 momente, pe bune, în care un profesor te ajută să descoperi ceva ce-ți place, nu doar vreo materie pe care să o pricepi ușor.

Unul dintre cele mai mișto lucruri cumpărate din Anglia este o micuță cărțulie de buzunar cu câte un sonnet de-al lui Shakespeare scris pe fiecare pagină. M-am gândit la Gălășeanu și când am văzut filmul Skyfall, când am recunoscut imediat niște versuri din Ulise de Tennyson (mă rog, pe alea le știe toată lumea – probabil cele mai citate versuri din istorie dincolo de câteva din Romeo și Julieta).

Lăsând chiar la o parte ideea Coca-Cola, vă rog să-mi spuneți în comentarii dacă ați avut astfel de profesori, oameni care v-au făcut vouă lumea mai bună ajutându-vă să descoperiți ceva care v-a schimbat personalitatea și v-a modelat pentru viitor. Mi-am dat seama astăzi că aș fi putut trece și cartea “Cișmigiu & Comp” pe lista de lucruri care mi-au modelat viața, pentru că datorită ei am vrut să fac liceul Lazăr și odată pornit pe acea cale multe alte lucruri au fost decise pentru restul vieții, dar na… nu aceasta era ideea clipului. V-o zic doar vouă, ca bârfă.

    1 comentariu

  1. A iesit bine stai linistit. Felicitari!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus