un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

11 ani din viață

5 Nov 2012  ·

GÂNDURI  ·

7 comentarii

“Rezultatele au arătat că fumătoarele trăiesc în medie cu 11 ani mai puţin decât femeile care nu au fumat niciodată.”

Studiul, publicat în revista medicală britanică Lancet, a fost realizat pe un eşantion de 1,2 milioane de femei britanice, care au fost recrutate pentru această cercetare între anii 1996 şi 2001 şi monitorizate până în 2011.

Întotdeauna contează cine face studiul, înainte de a crede sau nu rezultatele. “The Lancet is a weekly peer-reviewed general medical journal. It is one of the world’s best known, oldest, and most respected general medical journals.” Asta de pe Wikipiedia. Detaliile despre studiu sunt de pe Mediafax.

Fumaţi, dragelor, fumaţi, vă face bine. Pierdeţi doar 11 ani din viaţă. Tot ca o notă, am fost mereu uimit despre cum fix femeile care au grijă despre cum arată, cum se prezintă, cum să se îmbrace sexy și cum să fie atrăgătoare, fumează la greu, expunându-şi corpul, tenul, dinții, respiraţia, părul şi toată starea generală de sănătate la tot ce înseamnă rău în acest obicei.

    7 comentarii

  1. fii serios, se știe că toate fumătoarele au avut bunici care au fumat toată viața și au trăit până la 102,4 ani!
    studiul ăla spune prostii!

      (Citează)

  2. Nu stiu daca ai observat dar noi , nefumatorii , suntem o “specie” pe cale de disparitie , ce sa mai zic de fete care nu fumeaza , rar mai vad asa ceva.

      (Citează)

    • Nu neaparat, parca mai multa lume incepe sa se lase de fumat. Cand or fi preturi ca la danezi, sa coste 5 euro pachetul, sa vezi atunci cum se va lasa lumea.

        (Citează)

  3. Citind astfel de studii…ma gandesc cam cum se traieste in Australia.

      (Citează)

  4. Si eu am observat in jurul meu tot mai multi oameni care renunta la tigari. Fie din cauza preturilor, fie din cauza mirosului urat sau din cauza faptului ca mancarea nu mai are nici un gust…important este ca se lasa de fumat.
    Cand om avea si cluburi in care nu se fumeaza…ca restaurante avem, dar doar cu numele, ca iti poti aprinde tigara oriunde fara sa spuna cineva ceva; iti aduc chiar si o scrumiera…

      (Citează)

  5. @nwradu: S-a intamplat sa mergem grup mai mare, cu masa la nefumatori, si sa li se aduca scrumiere celor 2-3 care vroiau sa fumeze.
    Eh…asta tine de angajatii restaurantului, dar si de cat de mult le pasa fumatorilor de la masa de faptul ca ii obliga pe ceilalti sa manance mancare afumata…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus