un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Turcia vs Siria, teoria conspirației

5 Oct 2012  ·

GÂNDURI  ·

3 comentarii

Mereu mi-au plăcut teoriile despre aranjamente secrete și interese ascunse în faptele banale ale lumii. Uite una a mea.

Sirienii i-au bombardat din greşeală pe turci, omorând 5 civili, iar turcii, care erau deja mobilizaţi la frontieră, le-o trag în retaliere.

Dar oare ştim sigur că sirienii au tras cu tunul în Turcia, greşeală sau nu? Dacă au fost rebelii, sperând să genereze astfel intervenţia Turciei în conflict? Dacă au fost de fapt americanii sau poate atacul doar a fost înscenat astfel încât Turcia să intervină, iar în spatele lor întreg NATO să se mobilizeze?

Conflictul din Şiria durează de un ai şi mii de civili au murit deja. NATO nu se implică, n-are motiv, ONU cere încetarea luptelor, dar altă putere nu are, Rusia nu vrea ca Siria să fie “eliberată” de NATO pentru că ei au interese în regiuni, precum ultima bază militară rusească din Mediterană. Din acest motiv până acum doar s-a discutat, în timp ce sirienii se omoară pe capete.

Dacă focul de artilerie este doar o înscenare pentru a escalada situaţia?

    3 comentarii

  1. Sa stii ca mi-a trecut si mie prin cap aceeasi idee.
    Apoi am contracarat zicandu-mi ca sirienii si-au cerut scuze, ceea ce inseamna ca si-au recunoscut vina. Plus ca au mai doborat si un avion mai demult.
    Am revenit cu un contraargument , spunandu-mi ca , chiar daca rebelii au tras (ca de tras s-a tras, ca era semn de obuz) Siria nu ar recunoaste asta pentru ca ar inseamna ca nu mai controleaza militar situatia si ca rebelii au deja acces la tunuri si ar prefera sa spuna ca au facut-o ei.
    Apo m-am trezit si m-am dus la munca, ca trebuia sa mananc azi :)

      (Citează)

  2. Pana la urma, Germania a invadat Polonia dupa ce a sustinut ca a fost atacata cu focuri de arma la un punct comun de frontiera. A doua zi, pe la punctul ala de frontiera treceau coloane de blindate germane.

      (Citează)

  3. Poate sa fie oricare din situatiile prezentate dar ceva ramane cert.
    Bashar Al Assad nu isi omoara poporul de pomana.
    Il omoara pentru ca stie ca daca pierde puterea din mana, Israelul si America va distruge tara la fel cum ne-au distrus pe noi de ex dupa ce a picat Ceausescu.
    O tara loiala americii si implicit israelului care conduce america.
    Nu mai avem industrie suntem cumparati complet si suntem sclavii americanilor sau sclavii sclavilor americanilor din europa de vest…
    Noi nu suntem nici macar sclavi de rangul 1 suntem sclavi de rangul al doilea!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus