un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Mouși și trackpad Logitech pentru Windows 8

11 Oct 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

2 comentarii

Windows 8 va fi lansat la finalul acestei luni şi vine cu o interfaţă nouă, puternic optimizată pentru touchscreen-uri. Pe tablete nu va fi o problemă, dar pentru desktop eu mă gândeam să-mi cumpăr un monitor nou, cu ecran tactil, iar la categoria laptopuri mai mult ca sigur că foarte multe din generaţiile viitoare vor avea aceeaşi tehnologie integrată în display.

Sigur, un touchscreen este opţional. Te poţi descurca la fel de bine şi cu mouse-ul. Dar când butoanele sunt mari, pictogramele la fel, iar din gesturi rezolvi, la propriu, “din trei mişcări” unele sarcini, atunci îmi doresc să fiu cât mai eficient posibil.

Logitech vine cumva în ajutorul celor care nu vor să facă un astfel de upgrade costisitor pentru hardware cu nişte mousi şi un trackpad senzitiv, toate optimizate pentru gesturi în Windows.



În ordine, avem aşa:
Logitech Wireless Rechargeable Touchpad T650

  • suprafaţă mare de sticlă
  • poţi face click şi scroll
  • recunoste gesturi de Windows 8 (edge scroll, pinch-zoom, trei degete)
  • se încarcă prin USB, autonomie o lună
  • preţ 80 euro

Logitech Touch Mouse T620

  • mouse ultra-subtire, toată suprafaţa sa este tactila
  • faci gesturi şi clickuri oriunde pe suprafaţa mouse-ului
  • autonomie 6 luni
  • preţ 70 euro

Logitech Touch Mouse T400

  • are o zonă tactilă pentru scroll şi gesturi
  • preţ 50 euro, cam mult

    2 comentarii

  1. Nu vad cat de util ar fi un monitor mare cu touch. Cred ca obosesti miscandu-ti mana pe o suprafata atat de mare, mai ales daca mana sta in aer. In plus, interfata de desktop si aplicatiile desktop nu sunt optimizate pentru touch, deci ar fi util doar pentru interfata Metro. Sunt destule all-in-one-uri cu touch screen, dar nu avut prea mare succes. Poate Microsoft trebuia sa se concentreze pe trackpad-uri si sa integreze in Windows suport pentru gesturi si multitouch la trackpad, ca in MacOSX. Multe review-uri se plang de trackpad-urile proaste si un efort al Microsoft, Synaptics etc. ar imbunatati situatia.

      (Citează)

    • Am stat zilele trecute in fata unui monitor Asus mare de tot, cu touch. A fost foarte placut sa apas direct pe linkuri, pe tab-uri, sa fac scroll cu degetul pe ecran. Parea ca sunt “acolo” si interactiunea a fost mult mai placuta decat cu mouse-ul.

      Trackpad-urile sunt proaste pentru ca producatorii pun unele proaste pe laptopuri. Cele de pe Macbook-uri sunt superbe, vedeau perfect toate gesturile mele, inclusiv cu 3-4 degete. Am testat cateva ultrabook-uri sau laptopuri de top cu Windows si mergeau la fel de bine, precum ultimele HP-uri la care am facut review. E vorba doar de bani.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus