un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Hackathon! Maraton de programare cu premii

15 Oct 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

11 comentarii


Ştiţi filmele acelea cu hackeri, gen Swordfish, unde eroul principal stă în faţa a 6 monitoare şi în doi timpi şi trei mişcări mişcări, după introducerea câtorva coduri de programare, reușește să spargă tot felul de servere ultracodate?

Acum poţi şi tu, la Hackathon, pe 27-28 octombrie în Bucureşti la Crystal Palace Ballrooms din Rahova.

Bine, am exagerat. Hackathon nu este despre hacking, ci este o competiţie unde programatorii se pot întrece, individual sau în echipă, pentru a dezvolta aplicaţii mobile, cloud computing sau web. Startul se dă pe 27 octombrie la ora 17 şi competiţia durează non-stop timp de 24 de ore.

Site-ul oficial este hackathon.ro şi alte detalii sunt şi pe facebook.com/hackathon.ro. Înscrierea este gratuită şi deschisă oricui, individual sau în echipe, prin acest site. Îţi aduci laptopul şi alte accesorii de care ai nevoie (căşti, şapcă norocoasă, ursuleţul preferat pentru acele ore reci ale nopţii, deoarece se programează fără oprire). Se dau premii de câteva mii de euro pentru cele mai interesante proiecte.

Spre deosebire de Swordfish, nu va exista un pistol la tâmplă pentru a te motiva, nici o blondă superbă care să-ţi distragă atenţia, dacă mai ţineţi minte scena aceea. Organizatorii promit însă sandvişuri, pizza, cafea, energizante, plus parcare gratuită.

Dacă eşti programator, nu lipsi de la Hackathon Hackover. Ştiu că te-ai putea întreba de ce să programezi într-un maraton de 24 de ore. Ca să arăţi că poţi. Ca să-ţi dovedeşti că poţi. Am asistat la un asemenea maraton de programare în trecut şi este o experienţă foarte bună care te învaţă să lucrezi rapid, eficient şi fără greşeli și te învață cu mediul competițional.

În plus, vei cunoaşte alţi oameni cu aceeaşi pasiune ca şi a ta şi poate găsești colaboratori viitori, vei auzi de noi tehnologii şi vei avea cu cine discuta subiectele acestea.

Anul acesta merg şi eu, ca blogger, să iau pulsul evenimentului (free pizza, doh). Mi-am pregătit deja sacul de dormit şi aparatul foto.

    11 comentarii

  1. Pfff, asta e sambata spre duminica? … Nasol.

      (Citează)

  2. pe scurt: hai ca avem nevoie de programatori. cum si de unde ii scoatem? stai sa facem un “gen concurs”, ii punem un nume pompos pentru fraieri… si gata. investim cateva zeci de mii de euro si ne scoatem parleala cu ce pica in doar 2-3 luni.

    happy end

      (Citează)

    • @Vlad: si, ca n-am inteles bine, are cineva ceva de pierdut de aici? Unii castiga premii, poate si un loc de munca (nu cred ca asta cauta organizatorii, au suficienti prin BestJobs). Care-i problema sa incepi sa cresti un pic piata, in loc sa o tii in bezna?

        (Citează)

  3. Vorba lui Vlad, mai bine il denumeau “Teamnet cauta programatori”

      (Citează)

  4. Hmm, Halle Berry nu era brunetă? :-D

      (Citează)

  5. Bestjobs nu acopera nici pe departe nevoile hr ale Teamnet.
    Concurs pentru prosti, promovat de prosti, cu intentii de cacat.
    Bafta la “coduri de programare” si la pizza!

      (Citează)

    • Tot nu am inteles unde e problema. Cineva-ti pune in joc niste premii, iti ofera tot ce ai nevoie ca sa participi… unde e partea nasoala? Ca trebuie sa stai noaptea acolo? Nu faci față? Nu e buna concurenta, comparatia cu cei de langa tine?
      Pentru astfel de lucruri trebuie mers acolo, ca sa vezi ce poti face intr-un mediu real si competitiv.

      Ca X sau Y angajeaza programatori sau nu, eu nu vad legatura. Nici macar nu-mi pasa cine organizeaza evenimentul. Nu te sileste nimeni la nimic acolo, nu datorezi nimic nimanui dupa ce participi (ci poate iti datoreaza ei vreun premiu). Te duci si-ti vezi acolo de interesele proprii si te folosesti de aceasta ocazie ca sa te promovezi si sa te lauzi tu mai departe.

        (Citează)

  6. de multe ori e misto sa fii hater: vezi un subiect penibil promovat cu chestii penibile(de la share&like incolo) si atunci e liber la trollat si alte astfel de manifestari. dar nu inteleg de ce unii intra pe un blog si isi bat capul sa spuna chestii naspa despre un eveniment ce nu isi propune nici sa stranga fonduri pentru vreo cauza nobila nici sa produca vreo spalare pe creier pentru ca sa fie ca sa nu fie rau. imi permit sa apreciez ca cei ce comenteaza astfel nu cred ca ar putea urmari firul logic de la IF la ELSE…

      (Citează)

  7. Cred ca este o initiativa exceptionala. In primul rand este totul open-source, nu esti obligat sa faci ceva sau pentru cineva anume. In al doilea rand, ai sansa sa cunosti si alti oameni pasionati si sa formezi o echipa competitiva. Nu in ultimul rand, sunt si premii substantiale. Ca organizeaza teamnet, putea la fel de bine sa fie intel, google, microsoft, chiar nu vad ce conteaza. Chiar daca ar cauta programatori teamnet, asta nu inseamna ca te iau cu forta.

    In Romania, nu exista mai multe concursuri de acest gen din pacate. Cel mai mare organizat a fost Yahoo OpenHack, unde nici macar nu au fost premii.

    E usor sa trolezi si sa te crezi smecher, mai greu e sa fii si sa demonstrezi asta intr-un concurs.

      (Citează)

  8. @all… daca ati avea un pic de idee cum e in piata HR in clipa actuala… o sa intelegeti aceste evenimente. este exact ca la targul de job-uri sau cum kkt se numeste.

    totusi, sa nu ziceti ca nu va explic… in HR, mai ales in aceasta parte de IT, ca sa gasesti niste oameni capabili, trebuie sa-i cauti de-ti ies ochii. cine pomeneste de bestjobs, ejobs si alte site-uri de genul, ii recomand calduros sa stea in banca lui. NU, nu o sa-ti aplice tie un programator bun pe un rahat de site, pentru ca el lucreaza undeva, unde castiga destul. el trebuie vanat, trebuie ademenit, trebuie sa-l platesti bine.

    acum… inca o recomandare: daca nu intelegeti faptul ca nimic nu este gratis, nimic nu este doar de dragul de-a fi, etc… va rog sa incercati sa va mai ganditi un pic. poate-poate.

    si da, sunt hater, cand vad rahat ambalat frumos.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus