un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

iPhone 5, 3950 lei la MarketOnline

18 Sep 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

13 comentarii

Update: 3.299 lei la Evomag, 3.150 lei la QuickMobile.ro și 3.300 lei la Koyos.

Market Online păstrează tradiția de a fi printre primii care aduc modelele iPhone în România, chiar daca nu oficial. Acum, sunt primii unde am găsit prețul inițial.

Nu vă gândiți la LTE în România, probabil la iPhone 6S vom avea o rețea funcțională în țara noastră. Banuiesc că livrarile încep la câteva zile după 21 septembrie, iar dacă veți cumpăra un astfel de telefon aveți grijă că vă trebuie cartela nano-SIM și nu știu dacă are cineva un aparat pentru tăierea pe acele dimensiuni. Dacă v-o faceți voi trebuie să aveți grijă la ce tăiați pe acolo, fiind foarte mică.

Desigur, nici un magazin online nu e capabil să pună filtre speciale pentru produse astfel încât să poți izola rapid o anumită generație de iPhone, dar apoi se supără când le spun că au site-uri greu de utilizat.

    13 comentarii

  1. “…vă trebuie cartela nano-SIM și nu știu dacă are cineva un aparat pentru tăierea pe acele dimensiuni”

    Nu merge “taiata” cartela normala ca sa o faci nanoSIM, e cu totul alta cartela, nu mai merge treaba cu transformarea de la SIM normal la microSIM. Trebuie luata cartela nanoSIM direct de la operator (VDF, Orange etc), unde nu sunt inca disponibile. Deci daca iei acum iPhone 5 il poti folosi pe post de lanterna pana in octombrie, cand apare nanoSIM si la noi.

      (Citează)

  2. iPhone 5 negru, 32 GB
    ======================
    marketonline – 4500 RON
    store.apple.com/de – 3520 RON (789€)

    Nu vreau sa intru in polemici, dar nu e cam mizerabil? Ne plangem ca iPhone-ul e scump, ca salariile nostre sunt…cum sunt, si avem pret cu aproape 30% mai mare decat in UE???

      (Citează)

  3. 50 de milioane un telefon, hai las-o-n spume.

      (Citează)

  4. Duncan,

    Diferenta este de grosime. nano-sim nu este cu totul alta cartela. Din punct de vedere electronic este identica. Ai nevoie de un pic de smirghel.

    Problema apare atunci cand vrei sa treci inapoi la micro-sim. Atunci ai nevoie de un adaptor.

      (Citează)

  5. preturi acceptabile pentru Romania! un castig de 49$/iPhone 5 16Gb este mai mult decat corect! nu stai la coada, nu platesti avion, mancare, etc…

    @Duncan-poti sa faci un nano-SIM functional DOAR dintr-un microSIM! deci cine detine un iphone 4/4s sunt ok, ceilalti schimba SIM-ul vechi intr-unul mocro-SIM si il taie

      (Citează)

  6. sunt tutoriale pe net cum sa faci din sim… un micro-sim sau nanosim.

    preturile sunt p0rn hardcore…

      (Citează)

  7. nu sunt de acord cu partea de LTE.
    parerea mea ca va fi o lupta intre operatori – sigur vor lansa cel putin 2 LTE pana la sf anului
    ca nu degeaba dau banii pe licente(licitatia se incheie in cateva zile)

      (Citează)

  8. Mai mult de 2800 lei nu merita!

      (Citează)

  9. mai bine imi iau un laptop de banii aia. un laptop chiar performant. un telefon ramane totusi un telefon.

      (Citează)

  10. cu banii astia iti poti lua 2 dacii mai vechi :)))

      (Citează)

  11. Interesant de observat cum pentru 48 GB memorie in plus (de la 16 GB la 64 GB) trebuie sa dai 1050 lei in plus. Ce memorie e aia de-i asa scumpa? (Asta asa ca idee; nu-mi iau aifon)

    PS: de vazut comics-ul asta http://theoatmeal.com/comics/apple

      (Citează)

    • @Electro: costul memoriei suplimentare este neglijabil, dar asa e strategia de vanzare in majoritatea cazurilor. Cresc profitul pe modelul mare ca sa contrabalanseze profitul mai mic de pe modelul de baza, care trebuie sa aiba un pret cu “99” si sa fie sub un prag psihologic, asa ca de multe ori e vandut la zero sau in pierdere. Nu cred neaparat ca e cazul Apple, insa profitul pe 16 GB sigur este mai redus decat pe 32 GB.

      Acelasi lucru se intampla in multe domenii. Uneori toate variantele unui aparat includ o anumita functie, dar numai modelele de top o au activata. E mai simplu sa le produca asa pe toate si sa dea drumul din software (sau dintr-o micuta cositorire pe placa) la restul functiilor avansate. Clientul crede ca plateste mult in plus pentru ele pentru ca e alt hardware suplimentar adaugat, dar de fapt si cel de baza ar putea face acelasi lucru.

        (Citează)

  12. Ovidiu, ce se liciteaza saptamanile astea nu prea se potriveste cu banda de frecventa pe care merge noul iPhone. Vorba lui Radu, poate peste cativa ani.

    In rest, e penibil cat de exagerat e pretul.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus