un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Evolio Aria, o viitoare tabletă de 10 inci

20 Aug 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

2 comentarii

Am primit de la Evolio câteva detalii despre o viitoare tabletă de 10 inci, numită Evolio Aria, care să completeze gama relansată prin modelul de 7 inci Evotab Fun.

Am un Evotab Fun chiar acum şi veţi citi în viitor un review. Tableta atacă piaţa entry-level/low-cost, preţul ei fiind de 629 lei la eMAG cu 5 ani garanţie şi navigaţie GPS offline inclusă. Sigur, nu este nici pe departe un iPad-killer, dar dacă ai doar 629 lei şi vrei o tabletă cu tot ce oferă Androidul, e perfectă.

Pe acelaşi principiu este loc pe piaţă şi de o tabletă de 10 inci. Cel mai probabil Evolio Aria va fi acea tabletă. Deşi preţul ei n-a fost anunţat încă, mă aştept la un 900-1000 de lei. Am primit însă specificaţiile hardware principale:

  • ecran 9,7 inci, 1024×768 pixeli, capacitiv, tehnologie IPS (adică unghiuri bune de vizualizare şi culori mai stridente)
  • procesor dual-core 1,5 GHz plus modul grafic Mali 400, care are performanțe bunicele în jocuri
  • 1 GB memorie RAM, 16 GB stocare internă, acceptă şi card microSD
  • grosime 9,9 mm, adică mai groasă decât iPad cu un fir de păr
  • HDMI, micro-USB, audio-out
  • USB host ca să poţi conecta la ea un modem 3G sau stick USB (neconfirmat)

Apare peste o lună.

    2 comentarii

  1. Eu nu inteleg de ce nu scapa de rezolutiile astea de telefon mobil. Evotab fun are 800×480 la 7 inci, telefonul meu are 854×480 la 3.7 inci. Cum se vad pe aceasta rezolutie?
    In plus de ce nu trec la un format “mai wide”? Tot mai greu gasesti filme “patrate”. Rezolutia 1024×768 nu ajuta cu nimic vizionarea de filme (jumatate din ecran e negru).

      (Citează)

    • Din motive de cost. Ca sa coste asa putin, folosesc ecrane care nu sunt de ultima generatie, de unde si rezolutia aceasta. Daca ar pune ecrane AMOLED de rezolutia mare ar costa cat un Samsung.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus