un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Unde-i sufletul orașului pentru mine?

4 Jul 2012  ·

GÂNDURI  ·

Spune-ți părerea

Siemens a avut un concurs pentru studenţi, intitulat Orasul20.20, în care trebuia prezentat într-un scurt film care este sufletul oraşului tău şi cum îl vezi în 2020. Câştigătorul e mai jos, cu un clip bine făcut despre Braşov. Întâi, însă, să vă spun care-i sufletul oraşului pentru mine.

Mi-a venit ideea privind unul dintre clipurile din Top 5. Care-i sufletul oraşului pentru tine? E locul unde ai făcut ceva special, unde te simţi bine, unde ai amintiri plăcute de la un eveniment personal remarcabil?

S-a dovedit că da. Am stat un pic în introspecţie şi în minte îmi venea doar imaginea Cișmigiului. Probabil că toţi absolvenţii liceului Gheorghe Lazăr vor spune la fel, dacă citeşte vreunul dintre ei blogul. Îmi aduc aminte când chiuleam de la ore doar pentru a sta în parc, atunci când venea primăvara. Îmi aduc aminte de datul la vâsle, de plimbatul cu o fată pe sub bolta de copaci de pe aleea principală, de o babă de la “şahişti” care m-a făcut mat în câteva mișcări, de nu ştiam ce m-a lovit, terasa aceea cu un copac în centrul ei, de dudul de la intrarea mare de pe Regina Elisabeta, de fereastra clasei a 11-a, care dădea chiar în parc. Dar în principal de multele, multele ore chiulite din simplul motiv că era frumos afară şi parcul era aproape şi eram tineri şi viaţa era mai frumoasă acolo.

Probabil că acesta este motivul pentru care şi 11 ani mai târziu trec în continuare cu plăcere pe acolo şi deseori simt aceleaşi emoţii şi încă păstrez vii aceleaşi amintiri. O plimbare prin Cişmigiu este în continuare cea mai plăcută relaxare, cel mai liniştit moment. N-am ocolit niciodată parcul, n-am luat niciodată autobuzul dacă mersul pe jos, chiar dacă mai lung și obositor, m-ar fi dus prin Cișmigiu.

Înapoi la Siemens. A câştigat un tânăr din Braşov cu un clip filmat foarte bine, cu o poveste bună despre fabrica de avioane transformată de comunişti în fabrică de tractoare. Priviţi-l mai jos.

Vezi mai multe din Concurs pe 220.ro

Restul câştigătorilor sunt pe 220.ro.

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus