un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Mă joc cu: Nokia Pureview 808 și AR Parrot Drone 2.0

21 Jul 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

2 comentarii

Am primit la teste un telefon Nokia Pureview 808, aşa că sunt mai mult pe afară, făcând fotografii şi comparându-l cu One X-ul meu. Iată-l desfăcut din cutia lui:


Senzorul are 41 megapixeli, dar foloseşte o tehnologie pentru a reduce toată acea informaţia la fotografii de 5 sau 8 megapixeli de calitate mult mai bună decât ale altor telefoane. La o primă vedere, pare a reuşi asta, după cum scriau şi străinii care l-au testat. Are şi un flash cu xenon cât toate zilele, de zici că-i reflector.

Ca un mic exemplu, uitati-va la fotografia de mai jos. Am facut din același loc câte o fotografie cu Nokia Pureview 808 și cu HTC One X-ul meu, pe la ora 9 seara. Observați detaliile mult mai bune din acele pietre surprinse de Nokia, se reliefează corect literele firmei și se poate citi motorul Logan-ului din față.

Iar de la Orange, cei care aduc în exclusivitate în România drona AR Parrot, am primit versiunea 2 a acesteia. E o jucărie pentru oameni mare, o “zburătoare” cu 4 elici controlate automat prin senzori cu ultrasunete, accelerometru, giroscop, magnetometru, senzor de presiune şi o cameră video care detectează viteza faţă de sol. V-am zis că e high-tech. De procesorul de 1 GHz şi 1 GB de memorie RAM nu mai amintesc. Link la magazinul Orange.

Drona se controlează din smartphone şi varianta 2.0 include suport pentru Android, nu doar pentru iPhone/iPad. Față de modelul vechi, camera video frontală a fost îmbunătăţită la una HD care înregistrează la rezoluţie 720p, iar modul de control include şi unul numit Absolute Control, care este ceva mai intuitiv pentru începători. În plus, poți înregistra ce vede drona nu doar pe telefonul/tableta de comandă, ci și pe un stick USB pe care-l înfigi in ea.

Sper să reuşesc să o pilotez prin parc, dacă nu o distrug prea tare.

    2 comentarii

  1. Daca poti sa faci comparatii cat mai detaliate intre nokia si alte camere care le ai la indemana, mai ales la lumina slaba si la detalii. As fi curios cum se compara cu alte camere sau chiar cu dslr-uri.

      (Citează)

  2. Are performante comparabile cu o camera compacta buna? Comparatia cu alte telefoane am inteles ca nu isi are rostul.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus