un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cumperi bilete la film direct din telefon

13 Jul 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

8 comentarii

Am făcut asta cândva

Cinemagia, Vodafone şi Grand Digiplex Cinema din mall-ul din Băneasa au lucrat împreună pentru a introduce opţiunea de rezervare şi plată a biletelor la film direct din telefonul mobil. Momentan merge doar pentru cinematograful din mall-ul din Băneasa, dar pentru mine e perfect, că acolo mergeam cel mai des.

Cui se adresaza opţiunea? În primul rând celor care se decid pe ultima sută de metri să meargă la film. Eşti în oraş, scoţi telefonul, afli că Batman începe în 20 de minute, rezervi şi plăteşti biletele direct din smartphone. Cum deja le ai plătite, mergi direct la sala respectivă şi nu trebuie nici măcar să mai ajungi cu minim 30 de minute înainte de începerea filmului, ca să nu pierzi rezervarea. Iar cum cei de la Grand Digiplex au case speciale doar pentru popcorn şi suc, nici măcar nu mai stai la coadă pentru ele împreună cu cei ce cumpără şi bilete.

Cinemagia spune că această opţiune va fi funcţională din toate aplicaţiile lor mobile (Android, iOS, Symbian, în curând şi Windows Phone) şi de pe site-ul de mobil m.cinemagia.ro. Eu aşa am încercat-o pentru screenshot-urile de mai jos. E simplu:

  1. alegi cinematograful Grand Digiplex.
  2. te uiţi pe program şi pe lista de filme, dai click pe o oră pentru a demara procesul.
  3. alegi numărul de bilete şi tipul lor (premium pentru scaunele extra-șmechere în care te poţi lăsa pe spate).
  4. ţi se sugerează cele mai bune locuri disponibile.
  5. alegi altele, dacă nu-ţi convin.
  6. plăteşti prin Vodafone (probabil pe factura) sau direct cu cardul.
  7. primeşti pe mobil biletele sub forma unui cod QR pe care-l poţi scana la intrarea în sală (sau introduci manual la tastatură infochioscului de acolo).


Preţurile pe telefon sunt exprimate în euro, dintr-un motiv inexplicabil. Sunt totuşi echivalente cu cele standard practicate de cinematograf. De asemenea, este primul serviciu ce permite plata prin telefon, pe factura operatorului, aşa că să aplaudăm asta şi să sperăm la cât mai multe.

    8 comentarii

  1. Merge si Constanta.

      (Citează)

  2. Merge si Constanta.

      (Citează)

  3. Merge si Constanta.

      (Citează)

  4. Probabil este o aplicație cumpărată și modificată pt. românia.
    Altfel nu-mi explic prețurile în €.

      (Citează)

  5. Preturi in euro ca Vodafone lucreaza cu euro si taxeaza pe euro. Adica in functie de cursul euro. Si vodafone nu vrea ca al sau comision sa scada cumva. Il vrea fix x euro.
    Si filmele sint cumparate de cinematograf tot in euro, asa ca o justificare exista.

      (Citează)

  6. Mi-a soptit o pasarica de la cinemagia ca jules are dreptate.

      (Citează)

    • Din pacate, tot inexplicabila ramane treaba. Da, lucreaza in euro… asa si? Care firma nu lucreaza pe undeva cu euro in intreg lantul ei de productie?

      Daca vrei sa incurajezi marele public sa accepte plata prin factura telefonica, trebuie sa vezi aceleasi preturi si in realitate si in telefon. Nu prin convertire in euro, nu prin “asa e sistemul”, ci fix cat scrie acolo. Daca o shaorma e 11 lei, vreau sa vad 11 lei pe factura.

        (Citează)

  7. Și cu toate astea, dacă era o soluție făcută in-house nu era greu să zică prețul aprox în ron.

    Asta așa ca o părere de usability .

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus